Naar de geografische Noordpool

13-daagse expeditiecruise

O.b.v. een 2-persoons standaard hut (op indeling mogelijk)

Nu vanaf € 25.650 p.p. Prijs is afhankelijk van de US$ koers

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Maak de ultieme poolexpeditie met 50 Years of Victory, het enige schip dat u naar de Noordpool kan brengen
 • Toost met champagne op het dak van de wereld
 • Bezoek de Franz Josefland archipel
 • Maak verschillende helikoptervluchten en zodiactochten
 • Zie arctisch wildlife zoals ijsberen, walvissen en diverse zeevogels
 • Maak surrealistische foto's met hulp van een deskundige fotograaf

Reis naar een bestemming waar geen land is en waar niets meer op onze bekende planeet lijkt. Een onaardse plek van ijs op het dak van de wereld. De geografische Noordpool is de ultieme ‘once in a lifetime’ ervaring voor onverschrokken avonturiers voor wie er simpelweg geen landsgrenzen bestaan.

Er is maar één schip ter wereld dat u naar 90° noorderbreedte kan brengen. De 50 Years of Victory is de grootste en meest krachtige ijsbreker ooit gebouwd. Een wonder van techniek, maar bovenal een belevenis op zich. Het doorklieft met gemak Arctisch zee-ijs van drie meter dik. IJs dat overigens snel weer dichtvriest. Het spoor dat het schip aflegt wordt door de koude uitgewist. Het is een indrukwekkend schouwspel om de krakende ijsbrokken langs de scheepswand te zien schuren. Het schip kan bovendien ongekend dicht op de ijsbergen en gletsjers varen, geen enkel ander schip doet de 50 Years of Victory dat na. Als het anker uitgaat is het tijd voor champagne op de bevroren Noordelijke IJszee. Hoewel het Noordpoolcontinent niet bestaat, staat u toch met beide voeten op de geografische Noordpool. Het schip ligt als een fata morgana in de bevroren vlakte. Het onmogelijke wordt mogelijk gemaakt tijdens de reis van uw leven.

Data & prijzen

Vertrekdata:
10 juli en 21 juli 2021

1 augustus 2021

(13-daagse reis, cruise only en 1 overnachting in Moermansk)

Opties & inbegrepen

De 13-daagse reis is een cruise-only. De vanafprijs is inclusief verblijf in een standaard twinhut, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma. 

Wist u dat
 • De 50 Years of Victory is een state-of-the-art schip en de meest krachtige ijsbreker ooit gebouwd.
Programma Het schip
 • Dag 1 Moermansk, Rusland

  Welkom in Moermansk op het Russische schiereiland Kola, het startpunt van deze avontuurlijke reis. Bij aankomst op het vliegveld wordt u naar uw hotel gebracht. De hotelovernachting is inbegrepen.

 • Dag 2 Inscheping in Moermansk

  Vandaag vertrekt u per bus naar de haven, waar u hartelijk welkom wordt geheten aan boord van de ijsbreker 50 Years of Victory. Terwijl u het schip verkent en zich oriënteert worden de trossen losgegooid en het anker gelicht om in noordelijke richting de Kola Bay uit te varen.

 • Dag 3-6 Over de Barentszzee

  Nergens is het gezegde ‘getting there is half the fun’ meer van toepassing dan tijdens deze expeditie. Terwijl het schip in noordelijke richting door de Barentszzee vaart, bestaat er altijd een kans walvissen te zien. Ondertussen kunt u het een en ander vernemen over de unieke ijsbreker-capaciteiten van het schip. U wordt ook uitgenodigd voor een rondleiding door de machinekamer. 

  Terwijl het schip zich een weg baant door de dikke ijsmassa, kunt u aan dek met eigen ogen zien hoe de gigantische ijsblokken met grote kracht omhoog- en weggedrukt worden. Een onvergetelijke sensatie. 

  Terwijl de kapitein het schip behendig en voorzichtig maar vastberaden door het drijfijs manoeuvreert, speuren de gidsen de ijsschotsen af op zoek naar mogelijk wildlife. Doordat het 24 uur lang licht is, is er dag en nacht kans iets te zien. Met de helikopter kunt u een rondvlucht maken en vanuit de lucht zien hoe het schip zich een weg breekt door het ijs. Het biedt een uniek uitkijkpunt over de ongelooflijke schoonheid van deze uitgestrekte poolijskap.

 • Dag 7 Op 90º noorderbreedte

  Een bijzondere dag. U bereikt de geografische Noordpool! Nadat het schip nauwkeurig op 90º noorderbreedte is genavigeerd, wordt het anker ceremonieel uitgegooid op een stevig stuk ijs en gaat u van boord op de bevroren zee.

  U bevindt zich letterlijk op het dak van de wereld. Geef uw medereizigers de hand en loop letterlijk rond de wereld tijdens een speciale, internationale rondedans. U wordt ook getrakteerd op een barbecuemaaltijd op het ijs. En u kunt eventueel een ijsduik wagen.

  U kunt ook onder begeleiding van de gidsen een wandeling maken over de enorme platen drijfijs. Verder is er ruim de tijd om van al deze momenten bijzondere foto’s te maken. Er is geen enkele plek op aarde exact gelijk aan de Noordpool en nergens tref je een gezamenlijke viering aan zoals deze.

  Na een gedenkwaardige tijd op deze bijzondere plek keren we om en zetten koers naar het zuiden. Maar het avontuur is nog niet voorbij. De Hoge Noordpoolarchipel Franz Josefland ligt nog in het verschiet.

 • Dag 8-10 Franz Josefland

  Franz Josefland is sinds 2012 onderdeel van het Russisch Arctic National Park. De natuur manifesteert zich hier in zijn meest extreme vorm. IJsberen en andere typisch hoog arctische, in het wild levende dieren zoals walrussen en enkele zeldzame walvissoorten, kunnen elk moment overal rondom Franz Josefland gespot worden. De hellingen van de tafelbergen en kliffen op de eilanden bieden onderdak aan immens grote kolonies nestelende trekvogels zoals zeekoeten, alken en de zeldzame ivoormeeuw. Doordat het 24 uur lang licht is, is er veel gelegenheid om wildlife te spotten en excursies met de zodiacboten en helikopter te maken.

  Naast al het wildlife bestaat de archipel uit diverse eilanden die bedekt zijn met ijs. Veel grote gletsjers, maar ook ijsbergen die u, omdat u met een ijsbreker vaart, van zeer dichtbij kunt bewonderen. 

  Franz Josefland biedt bezoekers tevens de gelegenheid om in de voetstappen van beroemde poolontdekkingsreizigers te lopen op goed in stand gehouden historische locaties. Gedenktekens, monumenten, kruizen en de restanten van woningen zijn de getuigenis van historische gebeurtenissen, die worden toegelicht door professionele gidsen tijdens presentaties en op locatie. Cape Norway op Jackson Island is een plek waar Nansen en Johansen overwinterden nadat zij hun ontdekkingsschip ‘de Fram’ hadden verlaten. De kuil met daarover een boomstam waarover ze walrushuiden gespannen hadden om daaronder te overwinteren, ligt er nog precies zoals ze deze meer dan een eeuw geleden achtergelaten hebben.

 • Dag 11-12 Over de Barentszzee

  Na de verbazingwekkende tijd in Franz Josefland vaart het schip in zuidelijke richting door de Barentszzee. Ook op de vaarroute naar Moermansk is er kans op het spotten van bultrugwalvissen en/of de Groenlandwalvis en vanaf de panoramische open dekken kunt u uitkijken naar zeevogels.
  Daarnaast worden er presentaties en workshops gegeven door het professionele gidsenteam. Zij staan er garant voor dat u ook deze twee zeedagen als aangenaam zult ervaren.

  Daarbij kunt u gebruikmaken van de voorzieningen aan boord, zoals een bibliotheek over de poolgebieden, een volleybalzaal, de gym, twee sauna’s, een met zeewater verwarmd zwembad, gift shop en u kunt massagebehandelingen ondergaan. 

 • Dag 13 Aankomst Moermansk

  Deze ‘once-in a lifetime’ reis eindigt in Moermansk. Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht voor uw thuisvlucht.

  N.B. De vaarroute, landingen en alle andere activiteiten gedurende deze expeditiecruise zijn sterk afhankelijk van weer, wind en ijscondities en daarmee onderhevig aan beslissingen van de expeditieleider en de kapitein van het schip. Ook ontmoetingen met in het programma genoemde wildlife is geen garantie. 

50 Years of Victory

Er zijn diverse uitstekende expeditieschepen voor een Arctische of Antarctische expeditie cruise, schepen die u naar diverse poolgebieden brengen. Echter, slechts één schip ter wereld kan u naar 90º noorderbreedte brengen, naar de geografische Noordpool.

De 50 Years of Victory is met 75.000 PK de grootse en krachtigste ijsbreker die ooit gebouwd is. Een werkschip en een wonder van techniek. Wanneer het niet op Noordpoolexpeditie is, ruimt het schip in de wintermaanden drijfijs voor wetenschappelijk onderzoek en biedt het transport in moeilijk te bereiken gebieden van het noodpoolgebied en de Noordwest Passage. Maar u zult dit werkpaard ook een heel prettig onderkomen vinden, voorzien van comfortabele hutten, alle met zeezicht, privéfaciliteiten en lage bedden. En dat voor 128 gasten. De algemene ruimten omvatten een restaurant, een zaal voor lezingen en presentaties, een bar en lounge met uitzicht op de boeg van het schip, en ook een bibliotheek. Er is zelfs een gymlokaal/fitnesscentrum/sportschool, twee sauna’s en een zwembad met verwarmd zeewater van de Arctische Oceaan.

Om uw tijd aan boord te veraangenamen worden er presentaties gegeven door professionele gidsen & medewerkers zoals historici, biologen en natuurwetenschappers. Allen zullen uw Noordpool cruise tot leven brengen met gedegen kennis en een fascinerend inzicht in de regio. Op deze Noordpool expeditie cruise heeft u ook meerdere keren de gelegenheid om per helikopter een rondvlucht in de regio te maken. Ver onder u ligt dan de 50 Years of Victory, uw thuis tijdens uw reis naar de top van de wereld. De helikopter wordt ingezet voor landingen op Franz Josefland en om het spektakel van het brekende ijs vanuit de lucht gade te kunnen slaan.

IJsbreker 50 Years of Victory in cijfers
Maximum aantal passagiers: 128
4 dekken plus bridge met platvorm                                                                 Lengte 150 meter
Breedte 30 meter 
Diepgang 11 meter 
IJsklasse LL1 (de hoogst mogelijke klasse)

Algemene ruimten:
Restaurant, 2 lounges/bar, bibliotheek, presentatie-/filmzaal, kliniek, 2 sauna's, fitnessruimte, zwembad, ruime brug en een lift (deze wordt gesloten wanneer het schip door zwaar ijs vaart).

De expeditieleider en gidsen zijn internationaal en staan u te woord in Engels of Duits. Alle presentaties zijn tweetalig. De nautische bemanning van de ijsbreker 50 Years of Victory is Russisch.

Het schip heeft 4 dekken

Bow dek

Het Bow dek geeft toegang tot het voordek. U kunt rondom dit dek lopen. Op dit dek vindt zich ook het restaurant, de gymruimte en de sauna met zwembad.

Brige 1 is het dek tussen het restaurant en de bar/presentatie ruimte. Geeft toegang tot achterdek.

Bridge 2 is een veel gebruikt dek. Hier bevindt zich de Victory bar met zicht naar de boeg en bibliotheek. Van hieruit kunt u ook naar een klein achterdek.

 

Bridge 3 is het hoogstgelegen dek dat toegang geeft tot de brug die 24 uur geopend is. Zo is ook de hut van de expeditieleider altijd open voor u.

Er zijn 6 type hutten

Standaard Twin 
15 m2 met eigen faciliteiten en raam; 2 gelijkvloerse 1-persoonsbedden (waarvan 1 als sofabed), douche/toilet, raam dat u kunt openen, TV met DVD-speler. Ook verkrijgbaar als hut voor alleengebruik. In totaal 46 hutten beschikbaar op alle dekken (aangegeven in donkergeel op de plattegronden).

Mini Suite
22,5 m2 met eigen faciliteiten; zitruimte met sofabed, apart slaapvertrek met 2-persoonsbed, douche / toilet, raam, dat u kunt openen, ijskast TV met DVD-speler. In totaal 6 hutten beschikbaar (aangegeven in rood op de plattegronden).     

Junior Suite      
24 m2 met raam en eigen faciliteiten; zitruimte met sofabed en apart slaapvertrek met 2-persoonsbed, raam dat u kunt openen, douche of bad met toilet, koelkast, TV met DVD-speler, koffiezetapparaat, kluisje. In totaal 4 hutten beschikbaar (aangegeven in donkerblauw op de plattegronden). 

Grand Suite
27 m2 met raam en eigen faciliteiten; zitruimte met sofabed en apart slaapvertrek met 2-persoonsbed, raam dat u kunt openen, douche of bad met toilet, koelkast, TV met DVD-speler, koffiezetapparaat, kluisje. In totaal 2 hutten beschikbaar (aangegeven in lichtblauw op de plattegronden).

Victory Suite     
27 m2 met raam, eigen faciliteiten; ruime zitkamer met sofabed en ook een ruim slaapvertrek met 2-persoonsbed, raam dat u kunt openen, bad met toilet, koelkast, TV met DVD-speler, koffiezetapparaat, kluisje.
Er is 1 hut beschikbaar op het Brigde 3 dek (aangegeven in lichtgeel op de plattegrond).

Arktika Suite
34 m2 en eigen faciliteiten; zeer ruime zitkamer met 2-persoons sofabed, ruim slaapvertrek met twijfelaar en met een raam dat u kunt openen, bad met toilet, koelkast, TV met DVD-speler, koffiezetapparaat, kluisje.
In totaal 5 hutten beschikbaar (aangegeven in groen op de plattegronden).

Route
Vanuit Moermansk, Rusland vaart de 50 Years of Victory naar de magische geografische Noordpool. Vervolgens zet de ijsbreker koers naar Franz Josefland. Deze zelden bezochte Russische archipel is een waar natuurwalhalla met ijsberen en veel zeevogels.