Filipijnen

De Aziatische archipel van de Filipijnen telt meer dan zevenduizend eilanden. Doordat het eeuwenlang beheerst werd door Spaanse en Engelse kolonisten en Amerikanen is het een vrij westers georiënteerd land. De eilandengroep is op te delen in drie delen: het noordelijk gelegen Luzon met de hoofdstad Manilla, de Visaya’s in het midden, dat vooral bekend is om de paradijselijke eilanden van Palawan, en het zuidelijke deel Mindanao, waar weinig reizigers komen. Het is het hele jaar tropisch in de Filipijnen, met het tyfoonseizoen tussen juli en oktober.

Vanuit Manilla is regio Luzon te verkennen. De geschiedenis wordt getekend door zowel de koloniale overheersing als de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het Unesco werelderfgoedstadje Vigan waan je je eerder in Spanje met herenhuizen en kasseienstraatjes dan in Azië. Het landschap in het noorden wordt gekenmerkt door vulkanen, bergen en rijstterrassen.

De grootste verrassing zal voor velen de Visaya’s zijn, en dan Palawan in het bijzonder. De stranden op deze eilandengroep kunnen zich moeiteloos meten met de meest beroemde stranden ter wereld. Daarbij zijn het groene regenwoud, de markante karstpieken en nationale parken bijzonder fotogenieke aanvullingen op elk avontuur door de Filipijnen.

VRAAG OFFERTE AAN

The Lind Borocay

The Lind brengt een unieke mix van modern design en Filippijnse gastvrijheid naar het eiland Boracay. Deze unieke accommodatie aan het strand is niet zomaar een toevluchtsoord, maar laat u kennis maken met de lokale lifestyle. De uitgestrekte zwembaden zijn omringt door weelderig...

Shangri-La's Mactan Resort & Spa

Terwijl u op uw balkon stapt, schijnt het tropische zonlicht over u heen en een kalmerende zeebries langs. Uw vakantie is begonnen in het Shangri-La's Mactan Resort and Spa op Cebu. Met tegenzin verlaat u de luxe van uw kamer, maar er wacht een levendige onderwaterwereld op u in ...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Filipijnen Reizen

De Filipijnen is de laatste jaren regelmatig negatief in het nieuws geweest. President Dutarte had een verkiezingsbelofte dat hij de oorlog zou verklaren aan de drugscriminaliteit en we kunnen inmiddels stellen dat hij die belofte is nagekomen. De onorthodoxe aanpak leidt wereldwijd tot veel ophef en het lijkt daardoor of het op de Filipijnen constant rommelt, maar dat is absoluut niet het geval. Er zijn een paar onrustige gebieden, maar het grote voordeel van een archipel met 7.107 eilanden is dat er duizenden eilanden zijn waar helemaal niets aan de hand is en waar het paradijselijke karakter op geen enkele manier in het geding is. Een ander voordeel van het grote aantal eilanden is dat u zelf bepaalt wat voor fraais er op uw pad komt. Van levendige steden tot dichtbegroeide jungle en van machtige bergformaties tot onvervalste bountystranden. De veelal onherbergzame gebieden geven de eilanden een avontuurlijk karakter en er zijn in dat opzicht dan ook legio mogelijkheden om een spectaculaire 4WD tour te beleven. Tussen de eilanden varen ferry’s, maar voor het afleggen van grotere afstanden zijn er genoeg binnenlandse vluchten.

Aan veelzijdigheid geen gebrek op de Filipijnen. Daarom deze unieke reistips. Onder meer de Tubbataha-riffen, rijstterrassen van Banaue en de Filipijnse barokkerken zijn vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst. Met prachtige koraalriffen en bijzondere vissen is ook de onderwaterwereld een absolute aanrader. Voor de liefhebber is er zelfs de mogelijkheid om tijdens een duikexcursie scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog te observeren. Bruisende steden zijn er in overvloed, maar er zijn ook tal van mogelijkheden om u terug te trekken en op afgelegen hagelwitte stranden even helemaal tot uzelf te komen. De vele traditionele dorpjes geven u een goed beeld van het dagelijks leven op de Filipijnen. Vrijwel iedereen spreekt er Engels, dus van een taalbarrière is beslist geen sprake. De grotere eilanden laten zich prima verkennen tijdens een scooterrit. U kunt een brommertje of scooter op genoeg plaatsen huren en u bent zo een stuk wendbaarder dan met bijvoorbeeld een auto of bus. Bijkomend voordeel is dat u ook de smallere paadjes en meest afgelegen gebieden kunt bereiken. De slogan ‘it’s more fun in the Philippines’ is dan ook niet uit de lucht gegrepen.