Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60

Tunesië

Tunesië is het kleinste land van Noord-Afrika en biedt de perfecte introductie tot de Maghreb-regio. Het is het land van de Carthaagse veldheer Hannibal, die het Romeinse rijk deed wankelen, maar waar de ruïnes van Carthago en de Romeinse amfitheaters nog steeds een onuitwisbare indruk achterlaten. Het is het land van prachtige steden gebouwd rondom indrukwekkende medina's, herkenbaar aan de hoog aan de hemel prijkende minaretten. Het is ook in Tunesië waar men enkele voorbeelden van de best bewaarde architectuur uit het vroege islamitische tijdperk treft, rijkelijk met kalligrafie en intrigerende patronen versierde moskeeën en paleizen, waaronder een van de grootste en indrukwekkendste islamitische heiligdommen van Afrika, de Grote Moskee van Kairouan.

Hoofdstad Tunis, strategisch gelegen op een heuvel aan het Meer van Tunis en in de directe nabijheid van de Middellandse Zee, was ooit het hart van het Romeinse Rijk in Afrika. De stad waar men eindeloos kan dwalen door de kronkelende medina, verbaast de bezoeker met een combinatie van verbluffende oude architectuur, heerlijk eten, en een ontluikende kunstscene. Plaatsen als Dougga en Ghar al Milh, met pittoreske ruïnes uit vroegere en latere periodes, maar ook El Jem, bekend om een spectaculair Romeins amfitheater dat dateert uit 238 voor Christus en op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijkt, herinneren aan het rijke verleden van het land. 
Het zuidwestelijke deel van Tunesië is vol natuurlijke wonderen zoals het prachtige Chott el Djerid - het grootste zoutmeer in de Sahara, grenzend aan de oase en palmeraie van Nafta, de begraafplaats van veel soefi-heiligen.  
 
Een tocht door Tunesië, ook de filmset van het populaire Star Wars: The Phantom Menace (1999), is een reis door de tijd, langs de overblijfselen van de vele beschavingen die dit land ooit hun thuis noemden - van de ruïnes van Carthago tot de overblijfselen van Romeinse amfitheaters. De architectuur, cultuur en keuken van Tunesië, begrensd door eindeloos woestijnzand en heldere mediterrane wateren, is net zo divers en dynamisch als zijn millennia-oude geschiedenis.

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl