Ontdek Noordoost Groenland

Groenland is het grootste eiland ter wereld en tegelijkertijd een van de dunstbevolkte gebieden op aarde. 80% van het landoppervlak is bedekt met sneeuw en ijs. Noordoost Groenland staat bekend om de immense ijsbergen, gletsjers en het bijzondere ijslandschap.

Een expeditie naar Noordoost Groenland is een uitzonderlijke ervaring. Nederland past makkelijk 60 keer in Groenland, terwijl er slechts 50.000 inwoners leven. Het merendeel van de bevolking woont in de hoofdstad Nuuk in het ijsvrije gedeelte. Dat betekent dat hoe noordelijker u gaat, hoe onherbergzamer en ongerepter het wordt. Alleen de Inuit kunnen hier nog overleven in kleine gemeenschappen. Er is dus alle ruimte voor het grootste nationale park ter wereld. Het Noordoost Groenland Nationaal Park is dan ook maar liefst drie maal zo groot als Frankrijk. In deze afgelegen woestenij voelen muskusossen, ijsberen en poolwolven zich helemaal thuis. Langs de kust treft u mogelijk robbensoorten aan zoals ringelrobben en klapmutsen. Ook bijzondere zeevogels als ijsduikers, ijsgorzen en giervalken kunnen hier ongestoord rondvliegen. IJsberen en poolwolven komen hier wel, maar worden door de uitgestrektheid van het gebied niet vaak gespot. Wel zult u met regelmaat poolhazen en muskossen tegenkomen. Op de oversteek van IJsland naar Groenland en v.v. heeft u in het reisseizoen grote kans om walvissen te spotten.

 

 

VRAAG OFFERTE AAN

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Groenland reizen

Door ongerept Groenland reizen
Het enorme Groenland is het grootste eiland ter wereld en toch is het nagenoeg onbewoond. Het grootste deel van de bevolking woont in het zuidwesten, waar de permanente ijslaag niet ligt. Hier vindt u ook de hoofdstad Nuuk, die met 14.000 inwoners een ware Groenlandse metropool te noemen is. De Groenland reizen vinden plaats in het noordoosten dat bekend staat om de immense ijsbergen. Dit is tevens het meest geïsoleerde gebied en wordt door Groenlanders dan ook ‘Tunu’ genoemd, dat zoveel als ‘achterkant’ betekent. Het is het meest noordelijk gelegen beschermde gebied ter wereld vanwege de unieke ijslandschappen. Naar Groenland reizen is dus een speciale onderneming.

Groenland reizen expedities
Het afgelegen gebied is uitsluitend per expeditiecruise te bereizen. Dit maakt Noordoost-Groenland reizen extra bijzonder, maar ook redelijk comfortabel. U vertrekt in veel gevallen vanuit IJsland en steekt dan de Denemarken Straat over naar Groenland. Reizen vinden pas later in de zomer plaats, omdat de kust van Noordoost Groenland dan bereikbaar is. De periode midden augustus tot oktober is hierdoor heel geschikt om de indrukwekkende inhammen en fjorden te kunnen bewonderen. Hoewel er ijsberen en poolwolven voorkomen worden ze door de uitgestrektheid van het gebied niet vaak gespot. De kans om diverse robbensoorten, walvissen, muskusossen en talloze zeevogels te zien is des te groter.