Spanje

Spanje is een uitermate veelzijdige bestemming en de motivatie voor een reis ernaartoe kan dan ook enorm uiteenlopen. Van een zonnige Beachbreak naar Ibiza tot een enerverende Citytrip in Barcelona en van een culturele groepsreis door Castilië tot een kunstreis met een culinair tintje naar de gastronomische regio Baskenland. Van het aangename klimaat en smakelijke tapas kunt u in alle gevallen genieten.

Een van dé plaatsen om in Spanje naartoe te reizen, is de hoofdstad: het koninklijke Madrid, dat de grootste en belangrijkste kunstverzamelingen van het land herbergt. Toen Philips II Madrid tot hoofdstad maakte, ontstond er een hechte band tussen deze nieuwe hoofdstad, de schilderkunst en de Spaanse koningen. Het Museo del Prado dankt zijn rijkdom dan ook aan de Spaanse koningen en biedt zalen vol werken van El Greco, Velázquez en Goya. Ook het Museo Thyssen-Bornemisza, een voorheen particuliere collectie met klassiekers en moderne meesters, en het Centro de Arte Reina Sofia, met een grote verzameling Spaanse moderne kunst uit de twintigste eeuw (waaronder de Guernica van Picasso), maken een bezoek aan de stad meer dan waard. 

In tegenstelling tot Madrid onderscheidt Barcelona zich door vernieuwing en experimenten. Het werk van Antonio Gaudí, een van de vertegenwoordigers van de Spaanse art-nouveau, oefent een grote aantrekkingskracht uit op reizigers, kunst- en cultuurliefhebbers. Een fraai contrast biedt het Mies van der Rohes Paviljoen aan de voet van de berg Montjuïc. De stad telt verder enkele musea die speciaal ontworpen zijn voor de grootste Catalaanse kunstenaars: Joan Miró en Pablo Picasso. 

Ook het Baskische Bilbao is voor liefhebbers van moderne kunst een interessante plaats om naartoe te reizen. Frank O. Gehry bouwde hier enige jaren geleden het bijzondere onderkomen voor het Guggenheim Museum, met werk uit de collecties van Solomon en Peggy Guggenheim en werken van Spaanse en Baskische kunstenaars. Postmoderne architectuur vinden we in Valencia, de derde stad van Spanje. De meest zuidelijke streek van Spanje, Andalusië, is door de eeuwen heen een smeltkroes geweest waarin Moorse, christelijke, joodse en zigeunerinvloeden samensmolten tot een levendige, rijke cultuur. 

Naast cultuurliefhebbers weten ook zonaanbidders hun weg naar Spanje sinds jaar en dag te vinden. Het zuidelijke deel van Spanje biedt in dit opzicht de bekende stranden van de Costa del Sol. Ook de Costa del Luz, liggend tegen de kust van Portugal aan, imponeert. Liever genieten van het eiland leven? Reis af naar de Balearen of Canarische eilanden. Ibiza, Mallorca en Menorca hebben allen hun eigen charme, terwijl de Canarische eilanden extra bijzonder zijn door hun vulkanische landschappen en brede stranden. 

Mas de Torrent Hotel & Spa

Mas de Torrent is met zijn bevoorrechte ligging het meest emblematische hotel in de Empordà regio, een plek waar de tijd stilstaat en waar elk detail exclusiviteit uitstraalt. Het hotel is lid van het prestigieuze Relais & Châteaux en staat vooral bekend om zijn spectaculair...

Gran Meliá Sancti Petri

Geniet van een authentiek Andalusisch Arabisch paleis. Het hotel heeft directe toegang tot het strand van La Barrosa en is hiermee de perfecte plek voor rust en ontspanning. Gran Meliá Sancti Petri is ideaal voor golfliefhebbers aangezien het gelegen is tussen maar liefst 5 golfb...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl