Ontdek Myanmar

Wegens de betreurenswaardige ontwikkelingen in en rondom Myanmar schorten wij onze reizen naar Myanmar tot nader order op. Myanmar is met zijn tempels in vele soorten en maten een betoverend land. In vergelijking met haar buurlanden is het nog een ongerepte, traditionele bestemming. Zowel mannen als vrouwen gaan vaak nog gekleed in de traditionele 'longyi' (rok) en op het platteland wordt nog volop gebruik gemaakt van paard en wagen of een ossenkar. Zonder twijfel is dit land uniek.

Myanmar is bij uitstek het land van de tempels en monniken. Omdat het land lang gesloten was voor buitenlandse bezoekers, begint het toerisme zich pas de laatste jaren te ontwikkelen. Dat maakt dat Myanmar nog een relatief onontdekte en originele bestemming is. Dankzij de vele glimmende pagodes wordt Myanmar ook wel ‘het gouden land’ genoemd. Beklim de eindeloze trappen naar de mooie tempels, glimlach naar de monniken in hun kleurrijke gewaden en vaar over het Inle Lake. Myanmar is een prachtige bestemming voor cultuurliefhebbers. Reizen door dit land vraagt wel om een flexibele instelling: omdat Myanmar nog zo ongerept en onontdekt is kan het voorkomen dat routes of accommodaties gewijzigd worden.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Myanmar reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

VRAAG OFFERTE AAN

Sanctum Inle

Het Sanctum Inle Resort heeft een uitstekende ligging aan de rand van het schilderachtige Inle Lake. De stijl is minimalistisch met verwijzingen naar de monastieke aspecten van het voormalige Birma. De vele bogen en kloostergangen bepalen voor een groot deel de uitstraling van he...

Wa Ale Island Resort

Op een paradijselijk eiland, in het zuiden van Myanmar, ligt Wa Ale. Het eiland is onderdeel van het Lampi Marine National Park. U verblijft hier in een van de 11 luxe beach tenten of in een van de twee boomhut villa’s op acht meter hoogte.  De accommodaties zijn allemaal sfeervo...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Myanmar reizen op maat

Myanmar reizen

Ondanks dat Myanmar een relatief jong land is kent het een rijke historie. Nog maar weinig reizigers gingen u voor. Naar Myanmar reizen betekent kennis maken met de duizenden tempels, pagodes en kloosters. U overnacht in dit unieke land in een aantal van de beste accommodaties. Boetiekhotels, adembenemende bungalows aan het water met een mix van moderne en traditionele elementen, hotels gelegen tussen de gouden stoepa’s; deze slaapgelegenheden maken reizen door Myanmar nog subliemer. U geniet van comfort op bijzondere locaties, terwijl u kennismaakt met ‘het gouden land’. De uiterst vriendelijke bevolking in combinatie met de boeiende cultuur maken dit kleurrijke land tot een sprookjesachtige bestemming.

Reistips Myanmar

Myanmar is een cultuurbestemming bij uitstek. Tijdens het reizen door Myanmar zullen de vele tempels, tempelruïnes, Boeddhabeelden en kloosters niet onopgemerkt blijven. Van oktober tot maart kunt u de duizenden tempels van Bagan van bovenaf bewonderen tijdens een adembenemende ballonvaart. In het zachte ochtendlicht vangen de tempels de eerste zonnestralen op en laten zich van een betoverende kant zien. Het landschap van Myanmar is uitstekend per fiets te verkennen. Tijdens een fietstocht door de rijstvelden, bossen en over de heuvels kunt u kennis maken met de kleurrijke lokale bevolking op het platteland. Door Myanmar reizen betekent kennis maken met een magnifiek land waar u sublieme herinneringen voor het leven op zult bouwen.