Spitsbergen ijsbeer

Spitsbergen reizen

Spitsbergen, ook wel Svalbard genoemd, is een eilandengroep in de Noordelijke IJszee die ligt op de Noordpool. Deze Noorse archipel wordt gekenmerkt door zijn lage temperaturen en de daarbij behorende sneeuwlandschappen. Tijdens de middernachtzon periode, als de zon niet onder de horizon zakt, transformeren deze uitgestrekte sneeuwlandschappen op wonderbaarlijke wijze tot een van de rijkste en vruchtbaarste zeeën ter wereld. Deze ongerepte wildernis is een van de beste locaties voor expedities waarin u opzoek gaat naar pooldieren, zoals ijsberen en walrussen. Dit afgelegen plekje op aarde biedt een unieke reiservaring voor avontuurlijke reizigers.

Pooldieren spotten

Spitsbergen is een fantastische bestemming om pooldieren te spotten. Het eiland is de thuisbasis van verschillende arctische diersoorten, waaronder ijsberen, walrussen, rendieren, poolvossen en verschillende walvissoorten. De beste tijd om pooldieren te spotten is tijdens de zomermaanden, wanneer het ijs begint te smelten en de dieren actiever worden. Er zijn verschillende excursies en tours beschikbaar om de wilde dieren te observeren, zoals boottochten en wandeltochten met ervaren gidsen.     

Gletsjers

Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard-archipel in de Noordelijke IJszee, herbergt enkele van de meest indrukwekkende gletsjers ter wereld. De vele fjorden en bergen op Spitsbergen bieden een spectaculaire omgeving voor gletsjerformaties, die zich gedurende duizenden jaren hebben gevormd onder de extreme omstandigheden van het Arctische klimaat. 

Willem Barentsz

Willem Barentsz was een Nederlandse ontdekkingsreiziger die eind 16e eeuw verschillende expedities leidde naar het hoge noorden. In 1596 ontdekte hij Spitsbergen, dat destijds bekend stond als "Het Land van de Beer". Nu staat het bekend als Spitsbergen door de spitse punten op de bergen. Het is fascinerend om te bedenken dat de ontdekking van dit prachtige eiland meer dan 400 jaar geleden begon met de expeditie van Willem Barentsz. 

Pyramiden en Ny-Ålesund

Pyramiden is een verlaten mijnstad, die sinds de jaren 90 onbewoond is. De stad is vernoemd naar de berg die erboven uit torent en lijkt bevroren in de tijd te zijn met verlaten gebouwen en apparatuur. Tegenwoordig bezoeken reizigers Pyramiden om de rijke geschiedenis van het eiland te ontdekken. Ny-Ålesund is een kleine nederzetting in de buurt van de Kongsfjorden, het is de meest noordelijke, permanent bewoonde nederzetting ter wereld. Het is ook een belangrijk onderzoeksstation en wetenschappelijk centrum waar onderzoekers uit verschillende landen zich richten op het bestuderen van de Arctische omgeving. 

De zeestraat tussen Spitsbergen en Nordaustlandet

De Hinlopenstraat is een zeestraat gelegen tussen het noorden van Spitsbergen en het oosten van Nordaustlandet, in de Arctische wateren van Noorwegen. Deze zeestraat staat bekend om zijn spectaculaire landschap en rijke dierenleven, waardoor het een populaire bestemming is onder natuurliefhebbers en wildlife-fotografen

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Spitsbergen reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen. Of bezoek een van de 'Discover de poolgebieden' presentatiedagen die meerdere keren per jaar op kantoor worden georganiseerd. 

VRAAG OFFERTE AAN

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Spitsbergen reizen

Spitsbergen als reisbestemming

Spitsbergen is niet bepaald een standaardbestemming, maar juist daardoor is het erg uniek en uitsluitend toegankelijk voor exclusieve expedities. Echter, wanneer u zich in deze ijzige bestemming verdiept, is de kans groot dat u snel tot de conclusie komt dat dit juist een reis is die u eens in uw leven gemaakt moet hebben.

Archipel Spitsbergen

Spitsbergen bestaat uit drie grote en enkele tientallen kleinere eilanden. Het is officieel een deel van Noorwegen met de nederzetting Longyearbyen als administratief centrum. Dit werd in 1906 gesticht door een mijningenieur. Lange tijd was Spitsbergen dan ook vooral interessant voor walvisjagers en  mijnbouw. Het is pas de laatste decennia dat er Spitsbergen reizen worden aangeboden, met als insteek te genieten van de wonderlijke omgeving en de unieke natuur. 

Expeditie Spitsbergen

Het doel van de meeste Spitsbergen reizen is ijsberen spotten. Ondanks het feit dat het spotten van de witte koning een onvergetelijke en bijzondere ervaring is, is er op Spitsbergen veel meer te zien dan enkel ijsberen. De archipel is rijk aan ongerepte, Arctische landschappen die gesierd worden door verschillende pooldieren, zoals poolvossen en rendieren. Ook zijn er genoeg bijzondere pooldieren te spotten in de voedzame zeeën, zoals walrussen en diverse walvissen.

Historische bezienswaardigheden

Vanwege de schitterende wildernis van Spitsbergen, dat in 1596 door de Nederlander Willem Barentsz werd ontdekt, wordt de rijke historie bijna over het hoofd gezien. Walvisvaarders en Poolreizigers hebben eeuwen geleden diverse sporen achtergelaten op veel historische plekken. Deze plekken kunnen tijdens de Spitsbergen reizen natuurlijk ook bezocht worden.