Hongarije

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest ligt de geschiedenis op straat, niet alleen de oude geschiedenis van de Turken, Oostenrijkse Habsburgers en de keizerlijke grandeur, maar ook die van het communisme en de grote omwenteling die in 1989 plaatsvond. Tot een paar jaar geleden werd er voor hem gemarcheerd met mooi ingestudeerde passen, nu is hij verdwenen van het Heldenplein, net als vele anderen: het levensgrote bronsbeeld van Stalin, de leermeester van het wereldproletariaat. Even verderop kent het plein sinds kort het grafmonument voor de onbekende gevallenen van 1956, over wie 30 jaar lang niet gesproken mocht worden. Nu vormen soldaten voor hén de erewacht.

Maar het is niet alleen de historie die Boedapest maakt tot het culturele hart van Centraal-Europa: de stad biedt een uitzonderlijke verscheidenheid aan bezienswaardigheden, variërend van paleizen, koffiehuizen en synagogen tot prachtige restaurants en talloze musea. Naast haar rijkdom aan kunstschatten, staat Budapest ook bekend om haar muziekleven: iedere avond worden prachtige concerten of opera's uitgevoerd. De uitvoeringen kennen een hoog niveau en worden gegeven in gebouwen die als de fraaiste in Europa gelden, zoals de Staatsopera met haar indrukwekkende classicistische architectuur en prachtig gedecoreerd interieur. 

Gelegen aan de Donau laat Boedapest zich uitstekend vanaf het water ontdekken. De vele schilderachtige, vaak fraai verlichte gebouwen vormen een boeiend schouwspel en Boedapest herbergt nog veel meer moois. Midden in het stadspark treft u karakteristieke gele badhuizen bestaande uit sauna’s en zwem- en stoombaden, gebouwd rond twee warmwaterbronnen. Ook de Tabán, Petite Paris, de Gellértberg en Philosopher’s Garden zijn culturele speerpunten en zijn per stadswandeling, Tuk Tuk, fiets of segway te ontdekken. 

Naast de Hongaarse Art Nouveau, muziek en schilderkunst is er nog een speciale vermelding voor de wijn, welke behoort tot het culturele erfgoed van het land. Tussen burchten en kastelen, poesta en meren, oude steden en dorpen liggen de beroemde wijnregio’s en zijn kleine en grote wijnhuizen gevestigd. 

VRAAG OFFERTE AAN

Four Seasons Gresham Palace

Het Gresham Palace is een ware eyecatcher met koninklijke allure aan de oever van een van Europa’s mooiste rivieren, de Donau. Het ligt in het hart van het historische centrum van Boedapest met vele bezienswaardigheden en de high-end winkelstraat Andrássy Avenue op loopafstand. W...

Corinthia Hotel Budapest

Het Corinthia Hotel in Boedapest doet met zijn majestueuze voorkomen meer aan als een burcht of paleis en ook van binnen kan het zich moeiteloos meten met gebouwen van vorstelijk formaat. Het klassieke hotel ademt historische grandeur, welke met moderne accenten wordt aangevuld t...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl