Ontdek Madagascar

Madagascar is het vierde grootste eiland ter wereld en gelegen in de Indische Oceaan, voor de kust van Mozambique. Het eiland staat bekend om haar wonderlijke flora en fauna en gevarieerde landschap. Van het centrale hoogland uit vulkanische oorsprong, tot tropische regenwouden en woestijn. Madagascar bezit meer dan de helft van alle planten- en diersoorten die de aarde rijk is. Een groot deel daarvan is uniek voor het eiland. Zo ontdekt u tijdens uw reis tal van inheemse plant- en diersoorten, waarvan in het bijzonder de aandoenlijke lemuren (ofwel maki’s) en kleurrijke reptielen.

Door een enorme aardbeving miljoenen jaren geleden, ontstond het eiland Madagascar, dat in de loop der tijd een paar honderd kilometer van de Afrikaanse kust dreef. Met weinig vijanden en een overvloed aan voedsel konden de dieren op het eiland goed gedijen. Doorkruis het roodkleurige landschap waaraan Madagascar de bijnaam ‘Great Red Island’ te danken heeft. Bewonder de typische baobabbomen die uittorenen boven het landschap en geniet van de tropische Indische Oceaan rondom het eiland. Door de rijstterrassen in het Centrale Hoogland doet het eiland meer denken aan Azië dan aan Afrika. De bevolking van Madagascar bezit tevens een mix van Aziatische, Afrikaanse en Arabische invloeden. Ook kent Madagascar overblijfselen uit een Frans koloniaal verleden. Zo is naast Madagassisch ook het Frans een officiële taal. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Madagascar reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

VRAAG OFFERTE AAN

Time + Tide Miavana

Op het eiland Nosy Ankao ligt het exclusieve en stijlvolle Time + Tide Miavana, uitsluitend bereikbaar per helikopter. Direct aan het zandstrand met wuivende palmbomen. De villa’s zijn met oog voor detail ontworpen en creëren een open en licht interieur. Alle villa’s liggen versp...

Mandrare River Camp

Mandrare River Camp ligt in het zuidoosten van Madagascar. Door haar afgelegen ligging biedt Mandrare River Camp een exclusief verblijf. In de schaduw van Tamarinde bomen staan compleet ingerichte en-suite tenten met uitzicht op de rivier. Uw tent is uitgerust met een hemelbed en...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Reis Madagascar op maat

Madagascar reizen
Door Madagascar reizen is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Het land biedt met een mix van avontuur en ontspanning, de ideale reiscombinatie. Het eiland is ongeveer 14 keer zo groot als Nederland en kent een uiterst gevarieerd landschap. Naast alle bezienswaardigheden en activiteiten op het eiland bieden de wateren rondom ook tal van mogelijkheden. Zo kunt u tijdens uw rondreis Madagascar op verschillende locaties uitstekend surfen, kajakken, duiken, vissen en snorkelen. Tropische stranden en serene baaien hebben grote aantrekkingskracht op reizigers die op zoek zijn naar ontspanning. Het land kent daarnaast een aantal prachtige onontdekte duikspots, waar u bijna geen andere mensen tegenkomt die ook door Madagascar reizen. Een rondreis Madagascar is dan ook ideaal voor mensen die willen genieten van de ware schoonheid van het land, zonder gestoord te worden door massatoerisme. 

Reistips Madagascar
De wegen in Madagascar zijn niet altijd goed begaanbaar. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven tijdens een rondreis Madagascar. Een van die alternatieven is om delen van het land te bereizen per boot. Uiteraard is de kustlijn te bevaren, maar ook in het binnenland vindt u meren en rivieren. Daarbij heeft u tijdens boottochten kans op het spotten van walvissen en dolfijnen. Ook ontdekt u op deze manier het landschap van een heel andere kant. Dat maakt per boot door Madagascar reizen extra interessant. Tijdens uw rondreis Madagascar mag u een ding zeker niet missen: de bijzondere baobabbomen die ondersteboven lijken te groeien in de grond. Deze enorme reuzen worden soms wel honderden jaren oud en kunt u het beste bekijken bij Allée des Baobabs. De bomen zijn samen met de aandoenlijke maki’s kenmerkend voor het land.