Griekenland

De oude Grieken hebben een veel grotere invloed op de Westerse beschaving gehad dan enig ander volk of natie. De filosofie en ethiek, de fundamenten van de wetenschap en wiskunde, de opvattingen van de overheid en burgerschap, literatuur en beeldende kunst vinden allemaal hun oorsprong in de Griekse geschiedenis zo’n 2.500 jaar geleden. Het land bezit dan ook de belangrijkste archeologische sites, architectonische overblijfselen en musea van oudheden, van de Myceners tot het Hellenistische en Romeins Griekenland.

In Athene en de Peloponnesos zijn in dit opzicht veel klassieke en Byzantijnse hoogtepunten te vinden. De beroemdste cultuurschatten van de antieke wereld concentreren zich op een betrekkelijk klein gebied naast de hoofdstad Athene, met zijn Acropolis en de Agora. U treft er belangrijke steden als Delphi, met het bekende orakel en Olympia. Mycene, met de indrukwekkende resten van een ommuurd paleiscomplex met prachtig bewaard gebleven schachtgraven, en de indrukwekkende burchtruïne van Tiryns. In Epidaurus ligt het best bewaard gebleven theater van Griekenland. Meer noordelijk bevinden zich bij Kalambaka de bekende ‘hangende’ Meteoren kloosters, hoog op de rotsen in een fabelachtig landschap. Ook de tweede stad van Griekenland, Thessaloniki, imponeert. Hier staat onder meer de legendarische 5e-eeuwse basiliek Agios Demetrios, centrum van bedevaart sinds de zesde eeuw.  

En Griekenland heeft meer te bieden dan louter monumenten, want met de vele eilanden en keur aan paradijselijke stranden geldt Griekenland natuurlijk als ultieme bestemming voor een zonovergoten strandvakantie. Nauwkeurig geselecteerde en stijlvolle hotels uit het topsegment leggen bijna letterlijk de rode loper voor u uit. Wat dacht u van een Beach break naar Kreta? Dit eiland is met zijn azuurblauwe water een populaire regio om te verblijven. Minder bekend is Peloponnesos, een van de grootste schiereilanden van Griekenland. Ook Santorini en Zakynthos behoren tot de mogelijkheden. Zo is Santorini, met de kenmerkende witte dropen en steile kliffen, zonder twijfel één van de meest bijzondere bestemmingen, terwijl Zakynthos met zeer exclusieve privévilla’s op verscholen plekjes een hele eigen charme heeft. Mykonos is een bekende badplaats waar u overdag heerlijk kunt ontspannen, maar ook ’s avonds en zelfs ’s nachts kunt genieten van de levendige sfeer. Halkidiki (ook wel Chalkidiki) is een andere mooie regio waar uw Beach break plaats kan vinden. Het water is hier kristalhelder. 

VRAAG OFFERTE AAN

Porto Zante Villa's & Spa

Met een verblijf in één van de overdadige villa’s van Porto Zante bezit u gevoelsmatig een klein stukje paradijs. De zeer exclusieve privévilla’s liggen zeer beschut hetgeen onderstreept dat uw privacy hier een groot goed is. Neem een duik in uw eigen zwembad, verpoos in uw fraai...

18 Grapes Hotel

Op slechts 400 meter gelegen van het adembenemende strand van Agios Prokopios is 18 Grapes een toevluchtsoord van elegante luxe. Met een fantastisch uitzicht op zee, privézwembaden en een jacuzzi is elk van de 18 suites van het hotel voorbeeld van toonaangevend ontwerp en comfor...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl