Oostenrijk

Liefhebbers van historie kunnen hun hart ophalen in het land waar de Habsburgse dynastie eeuwenlang over regeerde. Regelmatig staan er dan ook culturele reizen op ons programma waarbij u in steden zoals Innsbruck en Wenen de verworvenheden van het glorieuze verleden kunt bewonderen.

Naast de cultuurgeschiedenis is Oostenrijk onlosmakelijk verbonden met een rijke muziekhistorie. Enkele van de grootste, klassieke componisten leefden en werkten er. Het is het land van de muziekfestivals; de intiemere in Grafenegg en Innsbruck en de prestigieuze muziekevenementen in Wenen en in Salzburg. Zeel sfeervol in deze stad zijn de Pinksterfestivals die de laatste jaren onder leiding staan van de beroemde mezzosopraan Cecilia Bartoli. Salzburg is natuurlijk ook de geboortestad van Wolfgang Amadeus Mozart. Ieder jaar in januari eert de stad zijn beroemde ‘zoon’ met een gerenommeerd festival: de Mozartwoche. Voorts worden in Oostenrijk ook andere muziekfestivals georganiseerd, zoals de traditionele ‘Schubertiades’ - in de geest van Franz Schubert - en het kamermuziekfestival van Mondsee dat jaarlijks in september plaatsvindt. 

Hoofdstad Wenen, meer dan eens in één adem genoemd met de welbekende schnitzels en Wiener melange, beschikt over een geheel eigen imago. Het historische centrum met klassieke bouwwerken wordt afgewisseld door moderne winkelstraten, sfeervolle pleinen, traditionele markten en zelfs bloeiende wijnranken. Slot Belvedere en Schönbrunn zijn statige paleizen die u tijdens een bezoek terugbrengen naar het klassieke Wenen van weleer. De avonden worden opgeluisterd door de vele goede restaurants en een bezoek aan het belangrijkste operahuis ter wereld: de Wiener Staatsoper. 

De Alpen liggen voor een groot deel in Oostenrijk. In de zomer kunt u hier prachtig wandelen, maar ‘s winters is het een walhalla voor wintersporters. De pistes van gerenommeerde plaatsen als Serfaus en Zell am See zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse aanbod van skiën en boarden. De combinatie van kakelverse sneeuw, sfeervolle stadjes en uiterst stijlvolle hotels maakt dat u hier een wintersport reis maakt met een exclusieve twist. 

VRAAG OFFERTE AAN

Sacher Wien

Het stijlvolle Hotel Sacher in Wenen opende haar deuren in 1876 en de historische grandeur waar het destijds in werd vervaardigd heeft de tand des tijds moeiteloos doorstaan. Moderne elementen en hedendaagse tinten zijn ter uitbreiding toegevoegd aan de pracht van weleer, terwijl...

Hotel Drei Sonnen

Het intieme Drei Sonnen Hotel is al jaren een begrip in de regio en ver daarbuiten. De kamers zijn ruim van opzet en bieden voor zowel gezinnen als koppels een perfect ‘home away from home’. Een vrolijke Kids-club brengt vertier voor de allerjongsten, maar er is ook gedacht aan d...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl