rio-celeste-costa-rica

Na mijn studie twijfelde ik of ik meteen op zoek ging naar een baan of dat ik eerst wat meer van de wereld wilde zien. Het werd allebei. Geld voor een rondreis had ik niet, dus besloot ik stewardess te worden. Op die manier reisde ik toch de wereld rond en kreeg ik er nog voor betaald ook! Het enige nadeel was dat je vaak maar erg kort verbleef op een bestemming, maar ik kreeg gaandeweg wel een prima beeld van wat de wereld allemaal te bieden had. Naderhand heb ik hier mijn voordeel mee gedaan en heb ik nog heel veel mooie reizen gemaakt. Samen met mijn man (we zijn getrouwd op Bermuda), later met onze drie kinderen en af en toe zelfs met onze beide ouders erbij.

“Bij het vertalen van reiswensen probeer ik ook tussen de regels door te lezen, zodat ik met originele verrassingen de verwachtingen kan overtreffen.”
Désiré Schapers

Reizen was mijn passie en is dat nog steeds. Hoe heerlijk is het dan om dagelijks op professionele basis bezig mogen te zijn met het leukste dat er is. Geen dag is in mijn werk hetzelfde: de ene dag sta ik samen met onze klanten te genieten op een mooi event, de andere keer ben ik op huisbezoek bij een klant aan de andere kant van het land, op kantoor bezig een mooi reisvoorstel samen te stellen of heb ik contact met lokale agenten over de hele wereld om te zorgen dat de wensen van onze reizigers zo goed mogelijk vertaald en uitgevoerd worden. Bovendien maak ik af en toe een zogeheten studiereis om accommodaties te beoordelen en om zelf te ontdekken waar er mogelijkheden liggen om de reizen die we aanbieden nog aantrekkelijker te maken. Het bracht me in Azië, Afrika, Noord- en Midden-Amerika, het Caribisch gebied (vrijwel alle eilanden!), Europa, het Midden-Oosten en op verschillende cruises.

Mijn mooiste herinneringen bewaar ik aan een privéreis naar Indonesië. Mijn moeder is daar geboren en ze had altijd de wens nog een keer terug te gaan. Het was heel mooi en bijzonder om dit samen met haar en mijn gezin te delen. Het geeft energie en biedt letterlijk Memories for a Lifetime. Bij het samenstellen van reizen is dat dan ook onverminderd mijn uitgangspunt: mensen een reis bezorgen waar ze het jaren later nog over hebben. Niet alleen probeer ik de wensen en persoonlijke voorkeuren zo goed mogelijk te vertalen naar een reis, ik probeer ook tussen de regels door te lezen. Mensen leggen hun vrije tijd in mijn handen en vertrouwen erop dat ik er iets waardevols mee doe. Dat is een enorme verantwoordelijkheid, maar ook een grote eer. Zeker als ze ook voor hun volgende reis weer bij mij aankloppen. Ik leer mensen dan steeds beter kennen en kan bij het samenstellen van een volgende reis nog beter anticiperen op de zaken die voor hen het verschil maken.

Overigens is reizen niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo verdwaalde ik ooit (eigenwijs als ik wijs om zonder gids te gaan) in de Javaanse rijstvelden, zat ik met mijn jeep vast in de Zuid-Afrikaans modder, vloog er in Death Valley een straaljager rakelings over me heen (piep!) en stond ik in Maleisië oog in oog met een grote orang-oetang (die gelukkig besloot mij met rust te laten). Op de momenten zelf is dat wat minder, later kan ik er hartelijk om lachen. Ook dat is reizen! 

Reisspecialist

Désiré Schapers

Ik stel graag een persoonlijke reis op maat voor u samen, geheel gebaseerd op uw reiswensen. Neem gerust contact met mij op.

In de spotlight

We inspireren u graag met reissuggesties, verhalen, persoonlijke tips en reiservaringen naar allerlei bestemmingen wereldwijd. Gebruik ze als ideeën voor uw reis om een unieke reisbeleving te creëren.