Vakantie Roemenië

De Romaanse Republiek

Ontdek alle bestemmingen
Vakantie Roemenië

Roemenië vakantie

Roemenië kreeg in het verleden te maken met verschillende overheersers en kent daardoor een grote verscheidenheid aan culturen. Roemenen leven al eeuwenlang samen met Hongaren, Saksen, Roma en Szekler, aangevuld met minderheden als Bulgaren, Serviërs en joden. Deze multiculturele geschiedenis heeft een bonte verzameling cultureel erfgoed opgeleverd. 

Bekijk alle Roemenië reizen
reisspecialist

Désiré Schapers

Lees meer over mij

Ik stel graag een persoonlijke reis op maat voor u samen, geheel gebaseerd op uw reiswensen. Neem gerust contact met mij op.

Biertan Fortifie - Vakantie Roemenië
Haystack - Vakantie Roemenië
Vakantie Roemenië
Peles Castle - Vakantie Roemenië
Vakantie Roemenië
Brasov - Vakantie Roemenië
Vakantie Roemenië
Sucevita - Vakantie Roemenië

Stedentrip Boekarest 

De hoofdstad Boekarest is vooral bekend om het gigantische pompeuze Volkspaleis, residentie en regeringsgebouw van voormalig dictator Nicolae Ceauçescu en zijn al even op macht beluste echtgenote Elena. Kapitalen werden gespendeerd aan dit 270 meter hoge en 240 meter brede paleis, waarvan de bouwstijl te omschrijven valt als een mengeling van stalinistische en klassieke neostijlen. En dat terwijl het land op de rand van bankroet stond en de bevolking leed onder grote armoede. Tegenwoordig bevat het gebouw niet alleen het parlement, maar biedt het ook plaats aan het Nationaal Museum voor Contemporaine Kunst en het Museum en Park voor Totalitarisme en Socialistisch Realisme. Wie naar het Boekarest van nu reist, treft een dynamische stad, met aandacht voor het herstel van oude glorie, interessante musea en talloze restaurantjes. Een dagje strand? Ook dat is in Roemenië mogelijk. Een kilometer of 150 van hoofdstad Boekarest treft u de oostkust van Roemenië die in zijn geheel aan de Zwarte Zee gelegen is. Diverse kustplaatsjes herbergen aangename stranden, waarvan Plaja Vadu, Plaja Corbu en Plaja din Mamaia de meeste populariteit genieten.

Op reis in Transsylvanië 

Het noorden van het land, Transsylvanië, vormt de kern van de Hongaarse cultuur. Te midden van bergen en uitgestrekte wouden reist u langs historische steden, met prachtige architectuur, indrukwekkende kastelen van de oude adel en eenvoudige boerendorpjes, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Vele van deze oude plaatsjes zijn op de werelderfgoedlijst van Unesco beland, zoals het pittoreske Sighisoara, de geboorteplaats van Graaf Dracula. Houdt u van ruige natuur? De oostelijke kant van het machtige Karpaten gebergte bevindt zich in Roemenië. Het hoogste punt van de Karpaten meet hier maar liefst 2.305 meter. Het gebied herbergt diverse avontuurlijke hiking trails die u op eigen gelegenheid of per gids kunt afleggen. 

Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar Roemenië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra inspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen