Slovenië vakantie

Verrassing van de Alpen

Ontdek alle bestemmingen
Bled - Vakantie Slovenië

Vakantie Slovenië

Het relatief jonge land Slovenië komt als vakantiebestemming verrassend uit de hoek. Nationale parken, grottencomplexen en architectonische hoogstandjes, zoals hoofdstad Ljubljana, zijn slechts enkele van de talloze bezienswaardigheden die Slovenië rijk is. Door de ligging van Slovenië aan de zuidrand van de Alpen kent het uitgestrekte landschappen met turquoise bergmeertjes die pronken tegen een decor van machtige bergpieken en steile bergwanden. De Sloveense steden weerspiegelen het wispelturige verleden waarin het geografische gebied meerdere malen van eigenaar wisselde, van het Romeinse- en Habsburgse Rijk tot de Duitse bezetters tijdens de Tweede Wereldoorlog en later het voormalig Joegoslavië waarvan Slovenië zich aan het begin van de jaren '90 losmaakte.   

Bekijk alle Slovenië reizen
reisspecialist

Désiré Schapers

Lees meer over mij

Ik stel graag een persoonlijke reis op maat voor u samen, geheel gebaseerd op uw reiswensen. Neem gerust contact met mij op.

Emarald mountain lake - Vakantie Slovenië
Lake Jasna - Vakantie Slovenië
Maribor - Vakantie Slovenië
Vakantie Slovenië
st. thomas church - Vakantie Slovenië
Lake Bled - Vakantie Slovenië
Ljubljana - Vakantie Slovenië
Ljubljana - Vakantie Slovenië

Ljubljana en Maribor 

De dynamische hoofdstad Ljubljana combineert opvallende architectuur met sfeervolle grachten, terwijl een hooggelegen kasteel ‘waakt’ over de stad. Een andere stad die beslist de moeite waard is om op te nemen in uw vakantie in Slovenië is Maribor. Deze stad ligt in het noorden van Slovenië aan de rivier de Drau, precies op de plek waar deze de Alpen verlaat, en herbergt veel historische pracht. Door de gunstige ligging nabij Oostenrijk is Maribor ook een belangrijke industriestad.   

Sprookjesachtig Bled 

Een kilometer of dertig ten noordwesten van Ljubljana ligt het idyllische plaatsje Bled. Hier treft u één van de beroemdere meertjes van Europa. Op het eilandje in het midden van het meer staat een klein kerkje dat u per boot kunt bezoeken. Met name 's ochtends vroeg is het meer van Bled regelmatig gehuld in een mysterieuze nevel. De hoge bergen op de achtergrond maken het plaatje helemaal af. Rondom het meer kunt u avontuurlijke wandel- en fietstochten maken. Heuvelop ligt het bewoonde gedeelte van Bled, met een klein centrum en leuke restaurantjes. Op slechts enkele honderden meters van het meer van Bled ligt het indrukwekkende nationale park Triglav. Watervallen, snelstromende beekjes, ruige rotspartijen en dichtbegroeide bossen vormen hier een aangenaam geheel. Met name bij het zien van de Soca-rivier zullen sommige mensen zich in Nieuw-Zeeland wanen. 

Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar Slovenië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra reisinspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen