Ontdek Turkije

Turkije is een fascinerend land om naartoe te reizen. Het vormt de brug tussen oost en west, de schakel tussen Europa en Azië, met het grote Istanbul als grensbewaker aan weerszijden van de Bosporus.

Het strategisch gelegen Istanbul is een smeltkroes van culturen. Gesticht als Byzantium door Griekse kolonisten werd de stad door de Romeinse keizer Constantijn als Constantinopel tot de hoofdstad van het West-Romeinse of Byzantijnse Rijk gemaakt. Tot aan het einde van het Ottomaanse Rijk bleef Istanbul de belangrijkste stad van het land. Nabij de monding van de Gouden Hoorn in de Bosporus vindt u de belangrijkste monumenten uit de geschiedenis van de stad. Hier staat de beroemde Haghia Sophia, de kerk van de heilige wijsheid, gebouwd door keizer Justinianus. Nabij het hippodrome ligt ook de Blauwe Moskee, genoemd naar het tegelwerk uit Izmir, en het Topkapi Paleis, het weelderige paleis van de Osmaanse sultan met een prachtig bewaard gebleven harem. De architectuur van het gebouw is verweven met de oorspronkelijke functie. Istanbul kent echter ook minder bekende juweeltjes, zoals het Islamitische bedevaartsoort Eyüp, hoog aan de oever van de Gouden Hoorn, en imponerende musea als het museum van Moderne kunst en het Sabançi Museum voor Ottomaanse kunst. Het charisma van de stad ervaart u echter ook wanneer u struint door het labyrint van winkeltjes en kraampjes in de Grote Bazaar. 
 
Qua strandbestemmingen wordt Turkije doorgaans vooral geassocieerd met massatoerisme, maar er zijn ook badplaatsen waar het er een stuk gemoedelijker aan toe gaat. Aan de uiterste zuidwestkust bijvoorbeeld, tegenover het Griekse eiland Kos, ligt de sfeervolle havenstad Bodrum. U vindt hier, naast de stijlvolle haven, een aaneenschakeling van pittoreske baaien en een behaaglijke mix van zand- en kiezelstranden. Bodrum beschikt over een geheel eigen sfeer en hecht er veel waarde aan dit ook zo te houden. Het uitnodigende turquoiseblauwe water van de Egeïsche Zee is nooit kouder dan 16 graden C° en in de zomermaanden zelfs op een constante temperatuur van rond de 23 graden C°. U kunt in Bodrum stijlvol uit eten in diverse exclusieve restaurants of een drankje drinken in een trendy club.

VRAAG OFFERTE AAN

Ciragan Palace Kempinski

Wereldwijd betrekken meerdere hotels de term ‘Palace’ in hun naam, maar in het geval van het Ciragan Palace Kempinski is het absoluut op zijn plaats. Zowel de buiten- als de binnenkant van het majestueuze bouwwerk doet aan als het onderkomen van een Royal Family. En met sierlijk ...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl