Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60

Ontdek Italië

Italië is een puur en authentiek land waar levensgenieters met uiteenlopende interesses hun hart op kunnen halen. In een ver verleden lieten Grieken en Romeinen hier tal van sporen achter. De legendarische Via Appia, alsook grote delen van Sicilië en Apulië vormen in dit opzicht het epicentrum. Maar ook enkele gaaf bewaarde ruïnesteden aan de Golf van Napels spreken tot de verbeelding. Italië is echter ook en vooral het land van de vele kunstschatten. De pausen verzamelden door de eeuwen heen imposante collecties van uiteenlopende kunst, welke rijkelijk uitgestald staan in de Vaticaanse Musea. In het weelderige Toscaanse heuvelland geldt Florence als bakermat van de Middeleeuwse kunst én Renaissance-kunst, met daarin werken van grote meesters als Rafaël, Titiaan, Caravaggio, Boticelli en natuurlijk het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. De kerken in de stad zijn eveneens adembenemend en imponeren vooral met prachtige schilderingen van o.a. Michelangelo.

Venetië biedt, naast de schoonheden op en rond het water, bijzondere architectuur, terwijl de eeuwige stad Rome de Romeinse historie bijna voelbaar maakt met het sierlijke Forum Romanum en het statige Colosseum. Mode hoofdstad Milaan biedt een hele andere tak van sport. Design, high fashion en haute couture zijn er aan de orde van de dag, maar ook stedelijke pracht kan de stad niet ontzegd worden. Gastronomisch staan de Italianen al sinds mensenheugenis op de kaart. Wereldwijd vermaard om hun pasta’s, salades, meesterlijk bereide ham en bourgondische pizza’s geeft men in Italië overal een eigen, unieke twist aan. Begeleid door sublieme wijnen ontstaan zo met grote regelmaat culinaire hoogstandjes. 

Het aangename klimaat en de vele fraaie kuststreken maken Italië ook een bestemming voor een onbezorgde Beach Break. Toscane bijvoorbeeld is alom bekend om zijn landschappen en wijn. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Toscane ook over prachtige stranden beschikt. Almalfi & Sorrento liggen dicht bij Napels, en zijn unieke bestemmingen. Almalfi staat dan ook niet voor niets op de Unesco lijst van werelderfgoed. Apulië (ook wel Puglia) is eigenlijk de hak van Italië. Deze regio heeft een geheel eigen karakter. Ook de eilanden Sicilië en Sardinië zijn het bezoeken waard. De heldere wateren van Sicilië in combinatie met haar cultuur maken het bezoeken van dit eiland een bijzondere beleving. Sardinië heeft naast mooie stranden ook sfeervolle stadjes, waar Porto Cervo, het ‘Saint-Tropez van Sicilië’, er één van is. 

POPULAIRE Italië REIZEN

Italie

Ontdek de Italiaanse Campania tradities

Nu vanaf € 3695 p.p
Italie

Citytrip Rome (met correspondent)

Nu vanaf € 1.125 p.p
Italie

Florence - met privébezoek aan de Galleria degli Uffizi

Nu vanaf € 2.995 p.p
Italie

City Trip Venetië - Hotel L’Orologio

Nu vanaf € 745 p.p
Italie

Beach Break Sicilië - Locanda Don Serafino

Nu vanaf € 795 p.p

Aman Venice

Het schilderachtige noordoosten van Italië wordt in volle glorie gerepresenteerd door Venetië. Sinds 1987 staat het waterrijke stadje met het historische centrum vermeld op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een wandeling door Venetië, of met een gondelier door het Canal Grande, z...

Colonna Pevero Hotel

De azuurblauwe Baai van Pevero fungeert als idyllische achtergrond terwijl u in het Colonna Pevero Hotel wordt ondergedompeld in luxe. Met het strand op loopafstand, het bruisende Porto Cervo op 3 kilometer en legio ontspanningsmogelijkheden aan uw voeten vormt dit hotel de ideal...

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl