Japan geisha

Ontdek Japan

Japan is dat verre, mystieke land van technische snufjes en oude tempels. Waar geisha’s naast mangafiguren lopen en het drinken van thee tot kunst is verheven. Waar kersenbloesems en hot springs een aangenaam product der natuur zijn. Verrassend, intrigerend, maar bovenal mooi.

Japan is een land van contrasten. Niet alleen tussen ruige natuur en wereldsteden, maar ook tussen een eeuwenoude cultuur, tradities en moderne ontwikkeling. Een gestroomlijnde hogesnelheidstrein passeert de met sneeuw bedekte heilige Mount Fuji. In één beeld is dit de magie van reizen door Japan: natuurlijke en moderne schoonheid die tezamen een harmonieus geheel vormen. Neonverlichte wolkenkrabbers huisvesten de meest vooruitstrevende hightechbedrijven, terwijl op steenworp afstand in authentieke theehuizen traditionele ceremonies worden gehouden. Door Japan reizen is als reizen door de tijd. Van de moderne metropool Tokyo naar de stad van de geisha's; het traditionele Kyoto, het is net alsof u van het ene naar het andere tijdperk reist. 

Fiere hoofdstad van Japan is het historische Tokyo. De sfeer in de wonderbaarlijke metropool laat zich het best omschrijven als een ordelijke chaos. Grote menigtes, torenhoge gebouwen en flitsende neonreclames domineren het straatbeeld. Desondanks wekt het geheel een georganiseerde indruk. Tokyo bestaat uit 23 speciale stadsdelen, elk met een eigen typische sfeer. De altijd stipt op tijd rijdende metro’s en treinen zijn de ideale manier om u snel door de verschillende stadsdelen te bewegen. Naast het bruisende centrum beschikt Tokyo over meerdere gezichten. Enkele tempels waaronder de beroemde Senso-ji tempel, de groene oases van de Hamarikyu-en Garden en Imperial Palace Garden, de Ueno Zoo en diverse musea zoals het Tokyo National Museum geven de eindeloze veelzijdigheid van de stad weer. 

Het is ook mogelijk om op wintersport te gaan in Japan. Niseko, gelegen op het noordelijke eiland Hokkaido, staat bekend om zijn verse poedersneeuw, moderne faciliteiten en prachtige accommodaties. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Japan reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

VRAAG OFFERTE AAN
Naoshima Art Tour Japan

Benesse House

Benesse Art Site Naoshima combineert kunst en architectuur met de ongerepte natuur van de eilanden Naoshima, Teshima en Inujima. Het doel is om op deze manier een speciale plek te creëren waar bezoekers na kunnen denken over de betekenis van Benesse’s motto ‘Well-Being.’ Tevens v...

Ryokan Gora Kadan

Ryokan Gora Kadan is gelegen in het nationaal park van Hakone in het plaatsje Gora. Dit nobele landgoed dat deel uitmaakt van Relais & Chateaux was ooit een toevluchtsoord voor de keizerlijke familie Kanin-no-miya. Hier dompelt u zich onder in de oude Japanse manier van leven...

Gora Kadan Public Japan Azie

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Japan reizen op maat

Japan reizen

Naar Japan reizen betekent een wereld van eeuwenoude tempels, moderne hoogbouw, bijzondere rituelen en nog spectaculairder eten ontdekken. De overnachtingsmogelijkheden in dit land zijn zeer divers. Zo is er niets fijner dan de voordelen van de stad, zoals de bezienswaardigheden van wereldklasse en goede restaurants, dicht in de buurt te hebben. Maar wanneer u uw hotel opzoekt wilt u het liefste dat het stadsleven om u heen voor even verstomt, zodat u zich in alle rust kunt terugtrekken. In Japan vindt u schitterende stadshotels waar u niet doorheeft dat u in een wereldstad verblijft. Wandel door de groene tuinen van het hotel en kom tot rust in het zwembad. Wanneer u naar Japan reist mag een verblijf in volledig Japanse stijl uiteraard niet ontbreken. Overnacht in een ryokan en beleef het echte Japan. Een ryokan is een traditioneel Japans pension. De kamers met hun matten mogen niet met schoeisel worden betreden. Schoenen worden buiten het hotel uitgedaan en in speciale kastjes geplaatst. Daar staan pantoffels voor de gasten klaar, maar in de kamers moeten ook deze worden uitgedaan. Geniet van maaltijden van wereldklasse, ultiem comfort en kom in traditionele sfeer tijdens uw unieke Japan reis.

Reistips Japan

Wanneer u naar Japan reist ontdekt u de mysterie van het land. In het land van de rijzende zon weten slaperige dorpjes en traditionele theehuizen zich te handhaven tegen de razendsnel evoluerende ontwikkeling van de ultratrendy steden. Naar Japan reizen betekent kennismaken met de grootste metropool ter wereld, de hoofdstad Tokyo. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hun hart ophalen in deze stad, maar ook historische gebouwen zoals oude shinto tempels en het keizerlijk paleis zijn een bezoek meer dan waard. In lang vervlogen tijden was Kyoto de hoofdstad van het Japanse keizerrijk. De grote paleizen, bevallige paviljoens en sierlijke zentuinen staan hier nog fier overeind. Ook in de oude stadswijk Gion is niets veranderd. Gehuld in een sluier van geheimzinnigheid schrijden de geisha’s door de straten. Met hun knalrode lippen die fel afsteken tegen de wit bepoederde gezichten en hun kostbare zijden kimono waar twee houten sandaaltjes onderuit steken, zijn ze het toonbeeld van Japanse schoonheid. Tijdens Japan reizen zal het natuurschoon ook niet onopgemerkt blijven. De Japanse Alpen, het eiland Hokkaido met zijn prachtige landschappen en Mount Fuji en omgeving zullen u versteld doen staan met een adembenemende natuurlijke verscheidenheid.