Oost-Groenland & Noorderlicht

Hoogtepunten van deze reis

  • Verken de mooie fjordenwestkust van IJsland en bezoek de vissersdorpjes
  • Spot walvissen, robben, muskusossen, poolhazen en zeevogels
  • Ontdek de magische Scoresby Sund fjord, gletsjergevels en immense ijsbergen
  • Geniet van de toendra in herfsttooi
  • Bezoek de afgeïsoleerde gemeenschap Ittoqqortoormiit
  • Grote kans het Noorderlicht te zien

Tijdens deze Arctische expeditiecruise verkent u de zo kenmerkende natuur en authentieke cultuur van Oost-Groenland. U zult zich verwonderen over de fascinerende schoonheid van deze unieke landschappen. Een exclusieve wereld, waar jaarlijks slechts weinig toeristen voet aan wal zetten. Oost-Groenland is een van de laatste nog grotendeels ongerept gebleven wildernissen op aarde.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Reykjavik, IJsland

Uw reis begint in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Reykjavík heeft een schat aan culturele instellingen zoals musea, galerieën en de Hallgrímskirkja kerk. Ontspanningsmogelijkheden in de stad zijn de parken, tuinen en thermale baden. U kunt ook profiteren van Reykjavíks  tal van winkels, uitstekende eetgelegenheden en nachtleven. Uw hotel voor de nacht is inbegrepen in de prijs van de reis.

Dag 2 - 3: Op zee

U wordt in de middag van dag 2 verwelkomt aan boord van het luxe expeditie-schip M/V Sea Spirit. Verken het schip en geniet van alle comfort aan boord. Het schip zet koers in noordelijke richting. Tijdens de oversteek door de Straat van Denemarken speurt u vanaf het open dek naar walvissen, witsnuitdolfijnen en zeevogels. U passeert de Noordpoolcirkel.  Wanneer het schip de oostkust van Groenland nadert in de buurt van Kap Brewster, komen de eerste ijsbergen in zicht. Onderweg verzorgen de goed opgeleide biologen/gidsen lezingen over de flora & fauna, geologie, geschiedenis van de Noordpoolexpedities en andere aan het poolgebied gerelateerde onderwerpen.

Dag 4 - 8: Ontdek de Scoresby Sund Fjord

In de ochtend bereikt u de kust van Groenland en komt u aan in een deel van de wereld dat volledig beheerst wordt door de ijs- en weersomstandigheden. Vanaf het eerste moment dat u ijskastelen tegen de achtergrond van de hoge, donkere bergen ziet afsteken, geniet u van het natuurspektakel.

U vaart door een van de mooiste fjorden van Groenland. Het landschap is majestueus, met fjorden die worden geflankeerd door immens hoge bergen tot > 2000m en die aan weerskanten van de fjord verticaal uit zee rijzen. Gelijktijdig varen we langs gigantische ijsbergen en ijsformaties. Daarnaast is het gebied ook bekend om zijn prachtige geologische rotsformatie. In de Scoresby Sund  gaat u regelmatig aan land en geniet hier van het adembenemend mooie uitzicht op deze onmetelijk grote fjord. Met zijn zijfjorden is deze fjord het meest indrukwekkende fjordenstelsel ter wereld en tevens ook de langste fjord ter wereld. Per zodiac maakt u landingen op prachtige plekken met uitgestrekte, kleurrijke toendra die veelal bevolkt wordt door muskusossen. Het fjord is bekend om zijn immense en fascinerende ijsformaties met als hoogtepunt de ijsbergen in Rodefjord. Indien mogelijk maakt u hier een zodiaccruise door een labyrint van ijsbergen en gletsjerfronten.

U brengt ook een bezoek aan de vissersnederzetting Ittoqqortoormiit, een gemeente die ongeveer even groot is als Groot-Brittannië en slechts 400 inwoners telt. Op onze laatste dag proberen we ten zuiden van Scoresby Sund aan land te gaan bij Stewart met zijn woningen uit de Thule cultuur. Later op de dag dringen we diep door in het Romerfjord.

Tijdens uw verblijf in Scoresby Sund en op zee heeft u elke nacht kans het schouwspel van de dansende lichten, het Noorderlicht, te zien.

Dag 9: Op zee, Straat van Denemarken

Na een bijzonder verblijf in de Scoresby Sund vaart u terug over de straat van Denemarken naar IJsland. Presentaties en workshops door de deskundige gidsen & medewerkers, evenals diverse recreatiefaciliteiten die er aan boord zijn, zorgen ervoor dat deze dag op zee nuttig & gezellig besteed worden. De 1,5 dag heeft u ook weer kans om verschillende soorten walvissen en dolfijnen te zien. De zeevogels vliegen mee met het schip. Ook hier heeft u nog steeds de mogelijkheid om ’s nachts het noorderlicht waar te nemen. De gidsen informeren u voortdurend met educatieve beeldpresentaties.

Dag 10: Westfjords, IJsland

De Westfjorden onthullen een zeldzame schoonheid van dat deel van IJsland waar massatoerisme verdwijnt. Slechts 10% van de IJsland bezoekers bezoekt deze prachtige regio. Afhankelijk van wind en zeestroming kiezen we de beste plekken om deze adembenemende kust fjorden, met zijn gekartelde vogel kliffen en kleine vissersdorpjes met ook nog een traditionele manier van leven, te ontdekken.

Dag 11: Ontscheping in Reykjavik, IJsland

Na het ontbijt neemt u afscheid van de crew en alle passagiers. Reykjavík, de hoofdstad van IJsland, is het eindpunt van onze expeditie-cruise. Afhankelijk van uw keuze heeft u een transfer naar het centrum van de stad of naar de luchthaven.

Tip! Verleng uw reis met een verblijf op IJsland.

Noot: Expedities naar Noordpoolgebieden zijn sterk afhankelijk van ijs- en weersomstandigheden. Bovengenoemde plaatsen/locaties zijn voorbeelden van enkele van de vele bijzondere plekjes die Scoresby Sund u te bieden heeft en die we hopen te kunnen bezoeken. Wij spannen ons steeds in u een zo optimaal mogelijke ervaring te bieden. Flexibiliteit is hierbij de sleutel tot een succesvolle expeditie!

 

 


Data & prijzen

Indicatieprijs bij vertrek vanuit Reykjavik IJsland op 1 september 2024 of 10 september 2024, 11-daagse reis:

  • 2-persoonshut € 8.995 p.p. 

Andere hutten en verblijf op indeling op aanvraag mogelijk.

Attentie: informeer ook naar last minutes en vroegboekkortingen.

Opties & inbegrepen

1 hotelovernachting in Reykjavik, alle maaltijden aan boord alsook alle excursies zijn tijdens de expeditiecruise inbegrepen. Kajakken is optioneel. 

Wist u dat

Groenland voor 80% bedekt is met een ijslaag?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl