Frankrijk, la joie de vivre

‘La douce France’ weet ons op vele manieren te raken en blijft zich op aangename wijze telkens opnieuw uitvinden. Niet alleen is het de thuishaven van het prestigieuze Louvre, we treffen er ook een grote verscheidenheid aan regio’s die om uiteenlopende redenen tot de verbeelding spreken.

De kloosters en kastelen in Bourgondië, de legendarische pelgrimsroute die naar Santiago de Compostella leidt, het rijke Romeinse verleden in de Provence, alsook de mondaine Côte d’Azur zijn stuk voor stuk op geheel eigen wijze noemenswaardig. En laten we niet vergeten dat de Fransen op culinair gebied eveneens hun mannetje staan. De Franse cuisine is wereldwijd vermaard en het is dan ook geen toeval dat legio top chef-koks uit Franrijk afkomstig zijn. Met dagverse producten, unieke recepten, gedurfde smaakcreaties en speciale kooktechnieken worden gastronomische hoogstandjes vervaardigd, uiteraard begeleid door sublieme Franse wijnen.

Parijs, naast hoofdstad van Frankrijk ook culturele hoofdstad van Europa, biedt met architectonische kunstwerken, een surplus aan interessante musea en een keur aan historische gebouwen een breed scala aan redenen om de lichtstad met een bezoek te vereren. In dit opzicht belichaamt Parijs de veelzijdigheid die we in heel Frankrijk aantreffen, van het behaaglijke platteland tot de feeërieke kuststreken. Maar Parijs is ook en vooral de stad van de liefde, de mode en de Eiffeltoren. Evenals New York behoeft Parijs eigenlijk geen introductie. De vele bezienswaardigheden zijn alom bekend en variëren van de Seine tot de Notre Dame en van het Louvre tot de Champs-Élysées. Het feit dat dit breed uitgemeten hoogtepunten betreft, betekent echter niet dat ze minder indrukwekkend zijn. Integendeel, de vele speerpunten van Parijs zorgen ervoor dat de stad nooit zal vervelen. Zelfs mensen die de Franse hoofdstad voor de tiende keer aandoen, zullen weer nieuwe dingen ontdekken en keer op keer genieten van die onovertroffen Parijse sfeer. 

VRAAG OFFERTE AAN

InterContinental Bordeaux

Nostalgisch Frans decor en architectuur in InterContinental Bordeaux. Wijn proeverijen of dineren? In de door chef-kok Gordon Ramsay geïnspireerde gastronomische keuken kan u genieten van heerlijke Franse wijn en spectaculaire gerechten. Ontspan in het binnenzwembad of boek een r...

Cheval Blanc Courchevel

In het fabelachtige landschap van de Franse Alpen ligt het exclusieve Cheval Blanc Courchevel. Hier vindt u warme en rust in een serene omgeving na een avontuurlijke dag in de sneeuw. Het interieur van deze accommodatie is hedendaags en geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid v...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Frankrijk reizen

Met een Beach break gaat u er even tussenuit. Houdt u van een wijntje en bourgondisch eten? Dan is Frankrijk de juiste bestemming. Geniet aan de stranden van de Cote d’Azur of ontdek het energieke vorstendom Monaco.

In de winter is Frankrijk het toneel van menig wintersport avontuur. Plaatsen als Val Thorens, Les Deux Alpes en Val d’Isère zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de eindeloos lijkende lijst van populaire Franse wintersportplaatsen. Iedere plaats beschikt echter over een geheel eigen sfeer en specifieke punten waarmee onderscheid wordt gemaakt.