Ontdek Zimbabwe

Het voormalige Rhodesië biedt zelfs de meest veeleisende safariganger een onvergetelijke ervaring. De belangrijkste trekpleister van Zimbabwe is Victoria Falls, maar daarmee begint het pas. Sinds de beroemde ontdekkingsreiziger dr. Livingstone in 1855 het natuurwonder van de Victoria Falls ontwaarde is er landschappelijk weinig veranderd. Nog altijd stuwt de Zambezi rivier elke minuut miljoenen liters water over de afgrond de diepte in. Regenbogen dansen over het vallende water dat een gordijn van bijna twee kilometer lang en honderd meter hoog vormt.

Een ander waterrijk gebied is het nationale park Mana Pools. Tijdens een kanosafari bent u figurant in een natuurfilm waarin olifanten, nijlpaarden, krokodillen en talloze vogels de hoofdrol spelen. Door u midden in de pure wildernis te begeven, voelt u de grootsheid en tegelijkertijd de kwetsbaarheid van de natuur. Dankzij het beperkte toerisme is het land door de jaren heen ongerept gebleven. Zo zijn er geen geasfalteerde wegen in het grootste nationale park Hwange en slechts een paar accommodaties. De wet van de natuur staat hier boven alles en de wilde dieren gedragen zich in Zimbabwe dan ook volkomen natuurlijk.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar Zimbabwe? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

VRAAG OFFERTE AAN

Ruckomechi Camp

Het Ruckomechi Camp ligt aan de westelijke grens van Mana Pools National Park in een groot privégebied. Het kamp ligt verscholen tussen de bomen en biedt mooi uitzicht op de rivier en bergen aan de overkant. Het kamp beschikt over luxueuze tenten, waaronder een familietent, met e...

Singita Pamushana Lodge

Gelegen in Malilangwe Wildlife Reserve, in de ongerepte natuur tussen de baobabbomen en het gefluit van tal van vogelsoorten, ligt Pamushana Lodge. Het reservaat grenst aan het Gonarezhou National Park dat bekend staat om de granieten rotsformaties, baobabbomen en fenomenale uitz...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Zimbabwe reizen op maat

Zimbabwe reizen

Er zijn weinig landen waar het serviceniveau zo hoog is als in Zimbabwe. Dat maakt door Zimbabwe reizen een nog aangenamere ervaring dan het al is. De mensen zijn zeer gastvrij en de kwaliteit van de accommodaties is nagenoeg onovertroffen. De exclusieve lodges liggen op afgelegen locaties midden in de natuur. De kleinschaligheid draagt bij aan de sfeer. Op een aantal Zimbabwe reizen is het mogelijk om in een bijzonder tentenkamp te verblijven. De wildernisgeluiden echoën door de canvaswanden heen. Uw safaritent zelf is verrassend mooi ingericht met een heerlijk bed en niet zelden een victoriaans bad. Maar het allermooist is meestal het privé uitzicht. Bij de accommodaties is vaak een drinkpoel aangelegd wat talloze dieren trekt. Zo kan het voorkomen dat u bij het ochtendgloren nog vóór het ontbijt al een olifant heeft gezien.

Reistips Zimbabwe

Door Zimbabwe reizen is een speciale ervaring. Het is geen land waar u zelf eenvoudig achter het stuur kunt plaatsnemen. Dat is ook niet nodig, want het is veel aangenamer om steeds een paar nachten op één en dezelfde locatie te blijven van waaruit u activiteiten onderneemt. Veel Zimbabwe reizen bevatten daarom transfers om van de ene naar de andere plek te gaan. Die transfers bestaan uit jeeptochten, maar kunnen ook met een cessna worden uitgevoerd. Tijdens zo’n fly-in safari geniet u van het uitzicht terwijl u snel op de volgende bestemming bent. Na landing is het des te spannender om een safari te voet te maken. Met een deskundige gids en ingehouden adem speurt u al wandelend naar wilde dieren. Zonder voertuig heeft u meer aandacht voor details en komt u op plekken die met een jeep of kano niet zijn te bereiken.