Oman - Binnenland

Ontdek Oman

Oman is een buitenbeentje in het Midden-Oosten. Men is er wars van excentrieke uitspattingen, eert het historische karakter en koestert de goede vredesverhoudingen. Dankzij de ligging aan de Arabische Zee is Oman altijd een centrum voor handelaars en zeevaarders geweest en kent het een rijk verleden.

Met de komst van Vasco da Gama in 1507 werden er forten aangelegd om zo de handel in de Perzische Golf te controleren. Anderhalve eeuw van Portugese aanwezigheid heeft veel sporen nagelaten, waarna Oman deel uitmaakte van het Ottomaanse Rijk. In die periode kreeg de VOC een handelspost in de huidige hoofdstad Muscat. Toen de Osmanen waren verdreven, kreeg Oman zijn huidige vorm als sultanaat, al was het nog tot 1971 een Brits protectoraat. 

Inmiddels hebben ook moderne invloeden hun intrede gedaan en is er een interessante mix van uiteenlopende bezienswaardigheden ontstaan. Musea, moskeeën, oude stadsmuren met toegangspoorten, paleizen, levendige Oosterse bazaars en Portugese verdedigingswerken wisselen elkaar af. De hoofdstad Muscat ademt een authentieke sfeer met de grote Sultan Qaboes-moskee en de levendige soek in de wijk Muttrah, waar de smalle steegjes naar oriëntaalse kruiden en specerijen geuren en koffiezaakjes een goede afspiegeling geven van de lokale cultuur. Nog altijd worden er vaartochten per traditionele dhow aangeboden. Er zijn diverse, interessante musea waaronder het Nationaal Museum en Bait al Zubar. Dat Muscat op geheel eigen wijze met de tijd is meegegaan, toont het Royal Opera House, een van de belangrijkste muzieklocaties van het land. 

Andere historische locaties die het ontdekken waard zijn, zijn de voormalige hoofdstad Nizwa en de omgeving van Salalah in het zuidoosten van Oman. Voorts is het fascinerend om de woestijn in te trekken. Voor mooie vergezichten en wadi’s, maar zeker ook voor cultuurhistorische sporen zoals bij Ubhar. Deze volledig in het zand verdwenen stad zou volgens legendes reeds 3000 jaar v.Chr. een florerende handelsstad zijn geweest. Vlakbij een oase zijn ruïnes aangetroffen die het bestaan van deze legendarische stad bevestigen. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Oman reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen. 

VRAAG OFFERTE AAN
The View - Oman - Buitenkant - Overview

The View

The View ligt in het prachtige berglandschap bij Nizwa. Het is een vrij kleinschalige accommodatie. De kamers zijn ondergebracht in vrijstaande, zogenaamde 'pods' (bungalows). Met grote, brede schuiframen van vloer tot plafond is de inrichting bijna ondergeschikt aan het uitzicht...

Al Baleed Resort Salalah by Anantara

Gelegen tussen het privéstrand en de verfrissende lagune ligt Salalah’s eerste en enige luxe zwembadvilla resort Anantara Al Baleed. Stap in de Arabische wereld waarbij elegante luxe gecombineerd wordt met de Omaanse architectuur. Wandel door de weelderige tuin met prachtige palm...

Al Baleed Resort Salalah by Anantara - Zwembad - Oman

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Oman reizen op maat

Oman reizen

Oman is gezegend met een kustlijn waar zich vele hotels hebben gevestigd. Vooral voor de kust van Muscat liggen talloze strandhotels waar u heerlijk kunt ontspannen. Door Oman reizen betekent ook kennis maken met de uitgestrekte woestijnen. De woestijn is een mysterieuze plek van stilte waar weinig anders is dan zand. Een nacht doorbrengen in deze oer natuur is voor velen een langgekoesterde wens. In Oman kan deze droom werkelijkheid worden. Speciaal voor u zijn er een aantal bijzondere tentenkampen in de woestijn geselecteerd, waar u in alle luxe in de middle of nowhere verblijft tijdens uw reis door Oman. Als laatste vindt u in Muscat talloze stadshotels. Deze onderkomens bieden u een oase van rust in het hart van het centrum. Wanneer u uw hotel uit stapt, bent u direct op de plek om te winkelen en de hipste restaurants te bezoeken. Maar juist ook wanneer u weer naar binnen gaat, vindt u de rust waar u zo naar verlangt op het einde van een enerverende dag in de stad.

Reistips Oman

Door Oman reizen betekent een kennismaking met cultuurschatten uit honderden kastelen, forten en verlaten stadjes. En dat tegen een decor van grillige bergpieken, groene wadi’s en eindeloos deinende woestijnduinen. U kunt met een 4WD door de woestijn van Oman trekken op zoek naar oases. Om het stof af te spoelen kunt u naar de koraalriffen duiken of varen langs de ruim 3.000 kilometer lange kustlijn. U kunt er ook getuige van zijn als de zeeschildpadden het witte zandstrand opkruipen om hun eieren te leggen. Als extra bonus kunt u tijdens uw Oman reis genieten van de heerlijke keuken. Een smakelijke mix van Arabische en Indiase ingrediënten, aangevuld met Italiaanse, Japanse en Marokkaanse restaurants in steden als Muscat en Nizwa. Een heerlijke afwisseling in een land vol droogte en woestijn is dat u kunt genieten van de verkoeling in de groene wadi’s. Bloemen, felgroene palmbomen en kleurrijke vogels doemen hier op uit de woestijn. Kortom, als u een originele reisbestemming zoekt die u weet te verassen, denk dan eens aan Oman.