Ontdek Dubai

Wanneer u in Dubai tussen de stijlvolle resorts, kosmopolitische winkelcentra en torenhoge wolkenkrabbers wandelt, is het moeilijk te geloven dat deze futuristische stad ooit een klein vissersdorpje was. Toch is het nog niet zo heel lang geleden dat in deze zandvlakte de olie werd gevonden die het sjeik Maktoum mogelijk maakte om Dubai te transformeren tot een van de meest moderne bestemmingen van onze planeet. In Dubai is niets onmogelijk en worden de meest extreme dromen werkelijkheid. Het emiraat mag zich derhalve gerust het achtste moderne wereldwonder noemen.

Er gaat nauwelijks een dag voorbij waarop geen nieuw architectuurproject wordt aangekondigd. Voor de kust liggen bijvoorbeeld drie kunstmatige eilanden en de meest bijzondere bouwwerken worden als paddenstoelen uit de grond gestampt. De wolkenkrabbers vertonen Babylonische afmetingen met Burj Khalifa met 828 meter als voorlopige hoogtepunt. Met een hogesnelheidslift is het duizelingwekkend hoge observatiedek At the Top op de 148e verdieping te bereiken voor een 360 graden uitzicht over de stad, de Perzische Golf en de woestijn. Naast kantoren, woningen en het Armani Hotel zijn er meer dan duizend kunstwerken te bezichtigen. Na een inspannende dag zijn er talloze eetgelegenheden om uit te kiezen. Van internationale keukens bekroond met Michelinsterren tot hippe, lokale eetcafés. 

Hoewel de exorbitante uitspattingen de meeste aandacht opeisen is de sfeer van het oude Arabië er nog wel degelijk te proeven. In de fotogenieke Al Fahidi Historical Neighborhood zijn gebouwen in oude glorie hersteld met gebruik van authentieke materialen. Verspreid door de wijk zijn diverse kunstgaleries te bezoeken. Voor een bijzondere, culinaire ervaring kunt u naar het Bayt Al Wakeel, een van de oudste gebouwen van Dubai, waar Levantijnse en Emirati gerechten worden geserveerd. Ter afwisseling en ontspanning bieden de stranden met palmbomen rust. Bovendien is de woestijn altijd dichtbij, waar u avontuurlijke tochten kunt maken. 

Dubai zou in 2020 de plaats van handelen zijn van de 35e universele wereldtentoonstelling ‘Expo’. Door de corona pandemie kon dit niet doorgaan. Van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022 zal het evenement nu alsnog doorgaan. Hiermee wordt het de eerste keer in 35 edities dat het in de Golfregio gehouden wordt. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar Dubai? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

VRAAG OFFERTE AAN

One&Only The Palm

Aan de buitenste rand van de palmeilanden ligt het prachtige hotel One&Only The Palm. Het elegante exterieur is gebaseerd op de Moorse en Andalusische architectuur en wordt omgeven door oogverblindende tuinen. Het 500 meter lange privézandstrand bevindt zich op een steenworp ...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Dubai reizen op maat

Dubai reizen

Dubai is zeer veelzijdig en heeft dan ook veel te bieden voor een exclusieve reis. Het is de perfecte bestemming voor zowel koppels als families met tal van activiteiten die u kunt ondernemen. Breng een bezoek aan de letterlijke hoogtepunten van de stad: de Burj Khalifa en de Burj al Arab. Geniet hier van een heerlijk diner op de 122e verdieping van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, in restaurant AT.MOSPHERE met een adembenemend uitzicht op de stad en de Dubai Fontein. Verblijf in exclusieve hotels, zoals The Palace Downtown in het centrum of Atlantis The Palm op de unieke Palm Jumeirah eilandenarchipel en kom helemaal tot rust.  

Ontdek de eindeloze woestijn met een 4x4 woestijnsafari, ga sandboarden of cross over het zand met een quad. Het is allemaal mogelijk! Heeft u toch liever verkoeling in dit hete weer? Bezoek één van de vele waterparken, huur een jetski, ga duiken of ga lekker zwemmen in de Perzische Golf. U bent hier niet snel uitgekeken!   

Reistips Dubai

Dubai is rijk aan bezienswaardigheden en de bekendste is natuurlijk de Burj Khalifa. At The Top van dit reusachtige gebouw heeft u een prachtig 360° uitzicht over de hele stad. Gelegen naast de Burj Khalifa is de Dubai Fontein, waar u elke avond een indrukwekkende watershow kunt aanschouwen. Het water komt 152 meter hoog en de lichten van de shows kunnen maar liefst 32 kilometer verderop nog gezien worden! Daarnaast raden we het ook zeker aan om de traditionele souks te bezoeken. De twee bekendste souks zijn de Gold Souk en de Spice Souk. Als u hierna nog verder wil winkelen, kan een bezoek aan de Dubai Mall natuurlijk niet ontbreken. Dit is het grootste winkelcentrum ter wereld. Tevens heeft Dubai veel te bieden op gebied van cultuur, kunst en gastronomie. Deze factoren laten u echt voelen dat u in Dubai bent en maken uw ervaring compleet!