Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60

Ontdek Brazilië

Eén van 's werelds meest fascinerende landen is de Zuid-Amerikaanse reus Brazilië. Een schitterende plek met poederachtige, witte zandstranden, ongerepte regenwouden en immense, bruisende metropolen. Bezienswaardigheden en activiteiten zijn hier even bijzonder als divers. Denk aan zonovergoten witte stranden, de temperamentvolle samba, het kleurrijke en feestelijke Braziliaanse Carnaval, het majestueuze groene Amazonegebied, bruisend Rio de Janeiro, de machtige watervallen van Iguaçu‚ de historische stadjes met karakteristieke wijken en het vele en zeldzame wildlife van de afgelegen Pantanal.

Brazilië beslaat met zijn 8‚5 miljoen km² bijna de helft van Zuid-Amerika en is hiermee het vijfde grootste land ter wereld. De Braziliaanse bevolking staat bekend om zijn uitbundigheid, wat ook goed tot uiting komt tijdens het zomercarnaval. De hoofdstad van Brazilië, het mysterieuze Brasilia, is door de extreme moderniteit die hier tot uiting komt een unieke stad. Deze stad is dan ook het enige monument op de Werelderfgoedlijst van Unesco dat in zijn geheel na 1900 gebouwd is. 

Brasilia mag dan de Braziliaanse hoofdstad zijn, veel bekender zijn de steden Rio de Janeiro en het – voor Braziliaanse begrippen - nabijgelegen Sao Paolo. Levensvreugde lijkt hier met de paplepel ingegoten, hetgeen onderstreept wordt door uitbundige sambanachten en het grootste carnaval ter wereld in eerstgenoemde. Rio de Janeiro heeft voorts Christus de Verlosser. Staande aan de voet van het beeld heeft u uitzicht over de bruisende metropool. De omgeving van Rio biedt daarnaast heldergroen regenwoud, zonnige badplaatsen en kleine vissersdorpjes waardoor diverse excursies of een dagje weg interessante opties zijn om uw verblijf in Rio te veraangenamen. Het veel modernere Sao Paolo herbergt de neogotische kathedraal en ook kunstliefhebbers komen hier op grote schaal aan hun trekken. In het sfeervolle Parque Ibirapuera kunt u picknicken tussen de locals en verspreid over de stad zijn legio goede eettentjes en trendy barretjes te vinden. 

POPULAIRE Brazilië REIZEN

Anavilhanas Jungle Lodge

Anavilhanas Jungle Lodge is een klein, sfeervol hotel dat natuur en comfort op een subtiele wijze en harmonieuze manier samenbrengt. Het personeel is zeer vriendelijk en zal ervoor zorgen dat u volop geniet. De lodge beschikt over 16 suites die zijn voorzien van airco, warm en ko...

Fasano Rio de Janeiro

Dit trendy hotel is ontworpen door de bekende ontwerper Philippe Starck. Het hotel ligt in de fijne en populaire buurt van Ipanema. De kamers zijn modern en zeer comfortabel. Bij sommige kamers is er zeezicht en/of een eigen balkon mogelijk. Op het dakterras vindt u het prachtige...

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Rondreis Brazilië op maat

Rondreis Brazilië

Brazilië kent niet alleen een enorme veelzijdigheid in natuurlijke- en culturele aspecten, maar ook op het gebied van accommodaties heeft Brazilië ontzettend veel te bieden. Tijdens uw rondreis door Brazilië kunt u wegdromen in ultieme luxe. In de kosmopolitische steden van Brazilië vindt u exclusieve tophotels waar het goed toeven is. Aan de mooie stranden van Brazilië liggen schitterende accommodaties. De strandhotels zijn vaak gunstig gelegen om de beste snorkel- en duik locaties gemakkelijk te kunnen bezoeken. De ultieme natuurbeleving tijdens u rondreis door Brazilië beleeft u wanneer u in een ecolodge midden in de jungle overnacht. Tijdens uw verblijf in een van de ecolodges in Brazilië zal het u aan niets ontbreken. De accommodaties zijn kleinschalig opgezet met het idee om duurzaam met de omliggende jungle om te gaan. Afhankelijk van de ligging van de lodge kunnen er verschillende activiteiten worden georganiseerd. Denk aan tours waarbij u kennis kunt maken met de lokale gemeenschap of actieve mountainbike- en wandeltochten. Heerlijk wegdromen in fijne accommodaties is in Brazilië niet moeilijk.

Reistips Brazilië

Tijdens een rondreis door Brazilië hoeft u zich geen moment te vervelen want in dit reusachtige land valt heel wat te beleven. Misschien heeft u het geluk om tijdens het Braziliaanse Carnaval in Rio de Janeiro te zijn. Duizenden dansende, sierlijk uitgedoste mensen showen hun vitaliteit en energie op de opzwepende muziek van de samba die weerklinkt in heel de stad. Maar ook dankzij de adembenemende natuur zult u uw ogen uitkijken tijdens een rondreis door Brazilië. Ten zuiden van Rio vindt u de 'Green Coast', een spectaculaire kustlijn met heuvels overwoekerd door tropisch woud. In de verlaten baaien dobberen kleurrijke vissersbootjes en de witte stranden zijn oogverblindend mooi. Wanneer u aan paradijselijke eilanden denkt, denkt u misschien niet meteen aan Brazilië. Toch is de archipel Fernando de Noronha, op zo’n 350 kilometer van de Braziliaanse kust, een eilandbestemming die indruk op u zal maken. De stranden zijn hier prachtig en ook het zeewater nodigt uit voor een duik- en snorkelavontuur. Grote kans dat een zeeschildpad u even komt bekijken.