Libanon

Wegens de betreurenswaardige ontwikkelingen in en rondom Libanon schorten wij onze reizen naar Libanon tot nader order op. Het fraaie en kosmopolitische Libanon spreekt tot de verbeelding met een aangename mix van bezienswaardigheden en activiteiten in een relatief klein gebied. Libanon verrees uit de as van een door oorlog verscheurd verleden, maar kan tegenwoordig leunen op de frisse uitstraling van het trendy Beiroet. De Libanese hoofdstad is gezegend met prachtige kusten, een voortreffelijke keuken en een aaneenschakeling van historische locaties.

De cultuur van Libanon en het Libanese volk is in de loop van duizenden jaren uit verschillende beschavingen voortgekomen. Het was de thuisbasis van de Feniciërs en werd vervolgens veroverd en bezet door de Assyriërs, de Grieken, de Romeinen, de Perzen, de Arabieren, de kruisvaarders, de Ottomaanse Turken en de Fransen. Deze variëteit komt tot uiting in de uiterst diverse bevolking van Libanon, samengesteld uit verschillende religieuze groepen. Deze veelzijdigheid is ook terug te zien in de diverse culturele festivals, muziekstijlen, literatuur, en architectuur van het land.

Vóór de burgeroorlog (1975 – 1990) was Libanon een populaire toeristische trekpleister en stond zelfs bekend als het ‘Zwitserland van het oosten’. Na de burgeroorlog brak een periode aan die in het kader stond van herstel en wederopbouw. Sinds de oorlog tussen Israël en Hezbollah in 2006 heeft het land hard gewerkt om zijn reputatie weer op te bouwen en het aantal bezoekers neemt gestaag toe. Vandaag de dag herbergt Libanon een bloeiende kunst- en modescène in en rond de bruisende boulevards van hoofdstad Beiroet. Weg van de steden, is het historische verleden van het land te zien in de kruisvaarder kastelen en de afbrokkelende ruïnes. Door de bergen van het oosten, de terrasvormige heuvels van de Shuf-regio en naar de stranden van de westkust, is Libanon een gemakkelijk toegankelijk, levendig en modern land, perfect voor een buitengewoon avontuur. Uniek en niet alledaags bovendien, daar nog niet vele westerse reizigers u voor gingen.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Libanon reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

VRAAG OFFERTE AAN

Mir Amin Palace

Mir Amin Palace, een voormalige residentie van de laatste emiraten van Libanon. Het is een van de historische monumenten van Beiteddine en biedt een heerlijk toevluchtsoord in de omgeving van Shouf. De eenvoudige, klassiek ingerichte kamers zijn ingericht met heldere kleuren en v...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl