Portugal

Portugal beschikt over een uitermate rijk verleden, want reeds in de Romeinse tijd was het huidige Portugal een belangrijk gebied. Dankzij de moren en de joodse immigranten ontwikkelde Portugal zich vanaf de dertiende eeuw tot een belangrijk land. Het zond ontdekkingsreizigers naar alle delen van de aarde en veroverde vele gebieden. Van Japan, Brazilië, Angola tot Mozambique wapperde de Portugese vlag. De enorme welvaart die hiermee gepaard ging, stagneerde in de loop van de zestiende eeuw.

Het Portugal van vandaag de dag is een land met een eigen identiteit, een zeer vriendelijke, gastvrije bevolking, stijlvolle hotels en uitstekende restaurants. De elegante hoofdstad Lissabon, gelegen aan de oever van de Taag, charmeert door haar kronkelige straatjes, authentieke ‘azulejos’, de fado-muziek en de voor de stad zo karakteristieke gele trams. Er zijn invloeden uit de Moorse periode tot de twaalfde eeuw te vinden en uit de koloniale periode daarna. De kunstliefhebber kan zijn hart ophalen in het Museo de Arte Antigua, met vroeg-kerkelijke schilderkunst, of het Museo Calouste Gulbenkian met een collectie op wereldniveau, variërend van Oosterse en Antieke kunst tot Europese kunst van de negentiende eeuw. 

Havenstad Porto is vooral bekend als herkomstplaats van portwijn, maar ook de vele bezienswaardigheden en het historische centrum maken het een interessante stad. De oudste wijk Ribeira ligt aan de rivier de Douro en is met historische huizen, smalle straatjes en steegjes en traditionele markten grotendeels verantwoordelijk voor de vermelding op de Unesco werelderfgoedlijst. Verder verrijken kathedraal Sé, de Maria Pia-brug (het eerste ontwerp van Gustav Eiffel) en de tuinen van het Palácio de Cristal uw ontdekkingstocht door Porto. 
 
De zuid-centrale regio Alentejo wordt door reizigers vaak overgeslagen, maar is een gebied met een rijk cultureel verleden. Zo zijn in het Romeinse Evora de resten van de laat-Romeinse stadsmuren, een thermencomplex en een goed bewaard gebleven forumtempel te zien. De best bewaarde Romeinse stad ligt echter net ten noorden van de regio, in Conímbriga, nabij de universiteitsstad Coimbra. Hier ziet u de resten van vele woonhuizen, met fraaie zuilenhoven en schitterende mozaïekvloeren. 

VRAAG OFFERTE AAN

Albatroz Beach & Yacht Club Hotel

Op een klif aan de oostkust van Madeira prijkt het Albatroz Beach & Yacht Club Hotel. Heel spectaculair is het zwembad gevuld met zeewater op zeeniveau. Van hieruit duikt u zo de oceaan in. Daarnaast is er nog een traditioneel zwembad met zonneterras. Op een paar honderd mete...

Hotel The Yeatman

The Yeatman is een exclusief hotel waar de nadruk ligt op de prestigieuze wijnen die uit de streek afkomstig zijn. Voorts is het uitermate fraai gelegen, waardoor u van panoramische uitzichten geniet over de Douro rivier en de historische stad Porto. Van deze hoogte ziet u nog ma...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl