Duitsland

De dramatische geschiedenis verscheurde onze oostenburen tot 1989 in het vrije Westen en het communistische Oosten. Sinds de ‘Wende’ zijn Oost-Duitsland en Oost-Berlijn weer toegankelijk en maakt het gebied een ongekende bloei door. De dynamische hoofdstad heeft sinds de jaren ‘90 van de vorige eeuw een ware metamorfose ondergaan. Verbluffend zijn de hoogstandjes van de nieuwe architectuur, maar even imponerend zijn de gerestaureerde ‘klassiekers’.

In Berlijn ligt de geschiedenis letterlijk op straat, met de loop van de Berlijnse Muur nog altijd duidelijk aangegeven. De Brandenburger Tor, de monumentale Stalinallee, het Stasi-hoofdkwartier aan de Normannenstrasse en de geheime gevangenis Hohenschönhausen vertellen het verhaal van het leven ten tijde van de DDR. Berlijn is echter ook een stad van vermaarde musea als de Alte Nationalgalerie, het Neues Museum en het Pergamonmuseum, met de beroemde Ishtarpoort uit Babylon. Unter den Linden en de Hackesche Höfe nodigen intussen uit tot slenteren langs de vele winkels en terrasjes. Ook Dresden kende een dramatische geschiedenis, met als dieptepunt de zware bombardementen van februari 1945. Inmiddels tonen de Frauenkirche, het Residentieslot en de Zwinger weer trots het verleden van de Saksische hoofdstad. 

Duitsland weet de kunstliefhebber te bekoren met enorme kunstcollecties, uitgestald in onder meer de Beierse hoofdstad München. De Alte en Neue Pinakothek, de Glypothek, het Lenbachhaus met kunst van Der Blaue Reiter, en de Sammlung Shack, een ongekend aanbod aan verschillende kunststromingen. Samen met Stuttgart vormt ze ook nog eens het centrum van de Duitse auto-industrie. BMW, Mercedez-Benz, Porsche en Audi tonen hier de historie en toekomst van deze prestigieuze automerken, met prachtige musea. En wat te denken van de monumenten van Bauhaus in Dessau, de historische binnensteden van Aken en Magdeburg, het Romeinse verleden van Trier en Keulen, en de Hanzegeschiedenis van de noordelijke havenplaatsen? Boeiend zijn de tentoonstellingen over de Romeinse cultuur aan de limes, de Romeinse rijksgrens en de kunstmanifestaties in Berlijn, Frankfurt, Bonn en Düsseldorf. Een apart hoofdstuk vormt de architectuur. De nieuwe musea overal in het land zijn niet alleen interessant om de collecties, maar bovenal om de indrukwekkende architectuur. 

Duitsland is tevens het land waar grote componisten woonden en werkten en biedt derhalve een overweldigend aanbod aan muziek. Steden zoals Bonn, Baden-Baden, Würzburg, München, Berlijn, Dresden en Leipzig zijn een begrip in de internationale muziekwereld en beroemde musici geven er regelmatig acte de présence. 

Cultuurliefhebbers met specifieke interesses kunnen in Duitsland terecht voor een begeleide groepsreis, maar ook op individuele basis kunt u kiezen voor een citytrip Berlijn of München, waarbij u op basis van uw voorkeuren invulling geeft aan uw verblijf. 

VRAAG OFFERTE AAN

Mandarin Oriental München

Het relatief kleine, maar hierdoor niet minder bijzondere Mandarin Oriental Hotel in München weet met een persoonlijke aanpak in een ongedwongen sfeer gasten binnen de kortste keren een thuis te bieden. In de zomermaanden is het dak van het hotel het decor voor weelderige taferel...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl