Ecuador en Galápagos reizen

Ecuador is alles in één. Van oorspronkelijk Amazonewoud en de unieke Galápagoseilanden tot de pittoreske koloniale steden en kleine indianengemeenschappen. Daartussen torenen de pieken van vulkanen en het Andesgebergte hoog boven alles uit. Hoewel Ecuador een van de kleinste landen is in Zuid-Amerika, is het groots in vertoningen.

Tijdens het reizen trekt een breed scala aan landschappen en bezienswaardigheden aan u voorbij. Het land is als het ware Zuid-Amerika in het klein. Van noord tot zuid wordt Ecuador doorkruist door het Andesgebergte. Wanneer u over de ‘Avenue van vulkanen' reist, wordt u direct gegrepen door de prachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen. De koloniale steden herinneren aan de tijd van de Spaanse veroveraars en de indianenbevolking bewerkt het land nog altijd in traditionele kledij. Wanneer u de Andes afdaalt, belandt u in de dichtbegroeide heuvels van het nevelwoud met kabbelende beekjes en tropische vogels. In het westen bevinden zich de laaglanden van het Ecuadoraanse kustgebied. Zo’n 1000 kilometer uit de kust liggen de Galápagoseilanden, die dankzij hun afgelegen ligging een uiterst bijzondere flora en fauna kennen. De oostelijke Andeshellingen van Ecuador lopen uit tot in de ondoordringbare jungle van het Amazonegebied. 

Hoofdstad van Ecuador is Quito en wordt liefkozend ‘het kleine gezicht van God’ genoemd door de hier zo talrijk aanwezige, fraai gedecoreerde kloosters en kerken. Ook een keur aan koloniale gebouwen spreekt tot de verbeelding. Recent werd een groot deel hiervan gerenoveerd, hetgeen een bezoek aan Quito eens te meer rechtvaardigt. 

Cultuurhistorisch staat Ecuador eveneens zijn mannetje. Voordat de Spaanse conquistadores in de loop van de 16e eeuw op brute wijze bezitnamen van Ecuador waren het voornamelijk indiaanse culturen, en in een later stadium de Inca’s, die er de dienst uitmaakten. Na de komst van de Spanjaarden gaven de toch al bekwame Indianen en Inca’s aan de barok een eigen draai, hetgeen heeft geleid tot architectonische parels. 

VRAAG OFFERTE AAN

Plaza Grande

Plaza Grande is een toonaangevend en statig koloniaal gebouw aan het centrale plein van Quito. Het werd gebouwd aan het begin van de 16e eeuw als huis van Juan Diaz de Hidalgoals en als één van de eerste gebouwen in de hoofdstad. Dit charmante en kleinschalige boetiekhotel is de ...

Napo Wildlife Center

Het Napo Wildlife Center is één van best gelegen lodges om het Ecuadoriaanse regenwoud te verkennen. Liefhebbers van jungle en wildlife halen hier dan ook hun hart op! Napo Wildlife Center ligt als enige lodge ten zuiden van de Napo rivier aan de rand van een uniek reservaat. Dit...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Ecuador reizen op maat

Ecuador reizen

Ecuador ligt op de evenaar. ‘Ecuador’ is dan ook de Spaanse benaming voor deze nul gradenlijn. Dankzij de diversiteit aan landschappen en bezienswaardigheden, beantwoorden Ecuador reizen aan allerlei interesses. Bent u cultuurliefhebber? In het historische centrum van de steden Quito en Cuenca vindt u gebouwen en kerken uit koloniale tijden en in stadjes als Otavalo worden kleurrijke markten met lokale producten gehouden. In het Amazonewoud kunt u kennismaken met traditionele indianengemeenschappen en een kijkje nemen in het leven volgens oude gewoonten, zoals dat van de Kichwa Añangu. Wilt u op zoek naar wildlife bij het reizen door Ecuador? Trek dan de donkergroene Amazonejungle in, waar u in bijzondere lodges kunt verblijven. Of verleng uw reis met een cruise naar de Galápagos, de plek die Darwin inspireerde tot zijn evolutietheorie. Staan Ecuador reizen voor u gelijk aan genieten van de natuur? Reis dan richting de Cotopaxi vulkaan of naar de watervallen bij Baños.

Reistips Ecuador

Als Ecuador reizen dankzij de natuur al gevarieerd zijn, dan dragen de accommodaties daar ook zeker aan bij. Het verblijf in sommige lodges is een ervaring op zich. Verblijf in een comfortabele junglelodge in de Amazone, omringd door oerwoudgeluiden, of een natuurlodge met prachtig uitzicht over het nevelwoud. Ecuador reizen die de koloniale steden aandoen, zijn niet compleet zonder een overnachting in een kleinschalig boetiekhotel, waarin met een unieke mix heeft weten te vinden tussen een traditionele uitstraling en modern comfort. Ook bij Ecuador reizen door de Andesregio ervaart u Ecuadoraanse gastvrijheid; in de haciënda’s geniet u van heerlijke gerechten en kijkt u uw ogen uit bij de aanblik van de prachtige natuurlijke setting. Vaak zijn er activiteiten te ondernemen, zoals wandelen of paardrijden. Maakt een bezoek aan de Galápagos deel uit van uw Ecuador reis? Dit kan uitsluitend per cruiseschip. Deze kunnen zeer klein en intiem zijn en ook verschillend van aard, zoals een catamaran of motorschip.