Ontdek Iran

Wegens de betreurenswaardige ontwikkelingen in en rondom Iran schorten wij onze reizen naar Iran tot nader order op. De ster van Iran als reisbestemming is snel rijzende. Wie verder durft te kijken dan de vaak wat negatieve berichtgeving omtrent het land, wordt rijkelijk beloond. Hoogstaande architectuur en archeologie worden afgewisseld met mozaïeken en woestijnvlakten. Kijk echter niet vreemd op als u ineens in een moderne stad rondwandelt. De vriendelijke bevolking heet u van harte welkom.

Iran onthult sporen uit het verre verleden en de oudheid, maar is tevens het land van 'duizend en een nacht' met grootse monumenten uit latere perioden. Enkele eeuwen voor Christus omvatte het oude Perzische Rijk een gebied groter dan het huidige Iran, een periode van grote bloei. De vele monumenten verspreid door het land zijn hier nog altijd getuigen van. Zo treft u in het mystieke Yazd de ‘Torens van de Stilte’ en geniet u in Shiraz van de tuin van de hemel ‘Eram Garden’, die tevens terug te vinden is op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Isfahan herbergt sprookjesachtige paleizen en moskeeën waarin het gebruik van mozaïek tot kunst verheven is. In dat opzicht staan deze traditionele steden in schril contrast met het veel modernere centrum van Teheran, maar juist deze diversiteit maakt een bezoek aan Iran tot een onvergetelijke belevenis. In de hoofdstad schitteren de weelderige paleizen van de Sjahs, de Iraanse koningen tot aan de revolutie van 1979. Het 18e-eeuwse Golestanpaleis, rijkelijk versierd met mozaïek en geglazuurde tegels, het Witte paleis, het laatste zomerpaleis van de Sjah, en het Groene Paleis van Sjah Reza, met groene marmeren tegels op de façade en een indrukwekkende ontvangstzaal met spiegelmozaïek. Ondertussen geurt de saffraan, rozenolie en kardemom in de bazaars en stallen fruithandelaren hun waar uit. 

De oude hoofdstad Persepolis is een van de parels van de Perzische architectuur. Dramatisch gelegen op een hoogvlakte blijft deze eeuwenoude woestijnstad indrukwekkend. Wandelend tussen pilaren, beelden en reliëfs is de grandeur van de oude hoofdstad nog altijd voelbaar. Tegelijkertijd maakt Iran zich op voor nieuwe, moderne ontwikkelingen. De inwoners zoeken aansluiting bij de rest van de wereld en ontvangen bezoekers aan hun land zeer hartelijk. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar Iran? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

VRAAG OFFERTE AAN

Zandiyeh Hotel

Het moderne Zandiyeh Hotel ligt in het hart van de stad Shiraz en in de buurt van het historische Zandiyeh complex. Gebouwd met een unieke uitstraling en geïnspireerd door de historische architectuur van Shiraz, biedt het hotel haar gasten een onvergetelijk verblijf. Er hangen vo...

Saraye Ameriha Boutique Hotel

Het Saraye Ameriha Boutique Hotel is gelegen in één van de meest indrukwekkende, gerestaureerde herenhuizen van Kashan. Gasten dineren onder een fonkelende koepel van spiegels, nippen thee bij het geluid van spattende fonteinen en worden wakker met het dansende ochtendlicht dat o...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Maatreis Iran

Iran reizen
Iran is geen standaard reisbestemming en u zal anderen derhalve niet snel horen over een reis naar Iran. Dat is jammer, want dat het land een schat aan bezichtigingen en ervaringen te bieden heeft, staat als een paal boven water. Iran dient echter sinds jaar en dag af te rekenen met vooroordelen alvorens mensen het land als reële reisoptie kwalificeren. De mensen die het avontuur wel aandurven, worden zeer aangenaam verrast. Nergens wordt men tijdens een rondreis geconfronteerd met meer verschillende indrukken dan in sprookjesachtig Iran, tevens liefkozend ‘Land van duizend en een nacht’ genoemd. De behulpzame en zeer vriendelijke bevolking maakt het plaatje compleet. Doorbreek dus de taboe en laat u betoveren door Iran.

Reisadvies Iran
De kans is groot dat u nog niet eerder in Iran bent geweest. Iran is een land dat zich graag laat ontdekken en ons advies is dan ook om uw reis geheel volgens uw eigen voorkeuren te laten verlopen. Wij kunnen u van handvatten voorzien door enkele bezienswaardigheden onder elkaar te zetten die u simpelweg niet mag missen in Iran. In Isfahan treft u aan de westkant van het Plein van de Imam het indrukwekkende Ali Qapu Paleis. In dezelfde stad kunt u iets verderop de 17e-eeuwse Pol-e-Khaju brug bewonderen. In Teheran is het Golestan Paleis een complex dat u niet teleur zal stellen. Breng tot slot in het historische centrum van Shiraz een bezoek aan de Vakil bazaar alwaar Perzische tapijten, kruiden en koperen voorwerpen verhandeld worden.