Ontdek China

Het oude China was eeuwenlang het rijkste en meest ontwikkelde land ter wereld. Het huidige China is hard op weg die titel opnieuw te bemachtigen. China is een onmetelijk land. Gekeken naar oppervlakte en aantal inwoners, maar zeker ook naar historie en diverse landschappen staat het op eenzame hoogte. De complexe samenleving maakt China een boeiend land om te ontdekken. Hier reist u door zowel het verleden als de toekomst. China: het land waar dynastieën en metropolen elkaar ontmoeten.

Beroemde locaties uit de geschiedenis, waaronder de Verboden Stad in Beijing en de duizenden kilometers lange Chinese muur, slingeren u honderden jaren terug in de tijd. Moderne wereldsteden als Shanghai en Hong Kong tonen daarentegen het perspectief waar het nog altijd ambitieuze China naar streeft. En in de schilderachtige berglandschappen, waar rivieren sierlijk doorheen kronkelen, lijkt helemaal geen tijdsbesef te bestaan. Al sinds mensenheugenis brengt deze omgeving kunstenaars en passanten in vervoering. In de binnenlanden kunt u ook de met uitsterven bedreigde reuzenpanda opzoeken. Deze zwart-witte beer staat symbool voor natuurbescherming in het algemeen en in China in het bijzonder. 

Hoofdstad Beijing heeft met een bevolking van 22 miljoen mensen meer inwoners dan Nederland in zijn totaliteit. Het tekent de grootsheid van de Chinese hoofdstad. Evenals New York is het een stad die nooit slaapt en dit komt tot uiting in het bruisende centrum. Vooral ’s avonds is het een indrukwekkend gezicht om de vele futuristische gebouwen te zien. Maar Beijing is ook een stad van tradities en een bewogen verleden. Wat dacht u van de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede of de Chinese Muur? 

Zowel in oppervlakte als inwoneraantal overtreft Shanghai hoofdstad Peking. Het beschikt sinds 2004 over de grootste haven ter wereld en ook het reusachtige zakendistrict Pudong is een belangrijk speerpunt. De afgelopen decennia zijn ook de westerse invloeden meer en meer zichtbaar geworden. In combinatie met het typische Aziatische leven is dit één van de grootste charmes van Shanghai. Op het ene moment loopt u langs wolkenkrabbers die de imposante skyline vormgeven, op het andere moment loopt u een paar straten verderop door smalle steegjes langs een kleinschalige lokale markt. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve reizen op maat naar China? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

VRAAG OFFERTE AAN

Beijing Unified Courtyard Hotel

Beijing Unified Courtyard Hotel is een klein boetiekhotel dat gevestigd is in een traditionele hofjeswoning, waar vroeger een rijkere familie woonde. Het hotel ligt in een hutong, een oude wijk in Beijing. Rond een centrale tuin met een lelievijver bevinden zich de kamers en suit...

Banyan Tree Lijiang

Het Banyan Tree Lijiang straalt harmonie en rust uit. Het hotel ligt in een prachtige omgeving bij de majestueuze Jade Dragon Snow Mountain. Vanuit het hotel geniet u van een fantastisch uitzicht op de bergen. De luxe kamers hebben een stijlvolle inrichting volgens lokale Naxi st...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Rondreis China op maat

Rondreis China

Een rondreis China vraagt om een gedegen voorbereiding. China bruist van de energie, wat overweldigend kan zijn, maar tegelijkertijd biedt het een zeer ingetogen levensstijl. De extravagante bouwstijl lijkt in schril contrast te staan met de serene theehuizen en tempels uit lang vervlogen tijden. Maar zij brengen een rondreis China juist in harmonie. Het zijn de tegenstellingen van de yin en yang die elkaar aanvullen. Het land is mede vanwege de taal en de infrastructuur niet erg geschikt om op eigen gelegenheid te bereizen. Met een privégids/chauffeur kunt u veel meer uit uw rondreis China halen. Met binnenlandse vluchten kunt u het beste lange afstanden in China overbruggen al kan ook een treinreis een mooie aanvulling zijn op uw rondreis China.

Reistips rondreis China

Als u China echt wilt beleven is het een aanrader om bijvoorbeeld een fietstocht te maken. Ook op het water ziet u China van een hele andere kant. Uw rondreis China krijgt meteen meerwaarde met een vaartocht over de Li-rivier in het Karstgebergte. De mysterieuze sfeer wordt nog versterkt als de nevel langzaam optrekt en de silhouetten van vissers zich aftekenen. In een van de idyllische waterdorpen kunt u met een traditionele sampan door de smalle kanalen varen, wat een nostalgische ervaring is op uw rondreis China. Wie interesse heeft in de vele culturen van het enorme land, kan in bijvoorbeeld Lijang en Longsheng in het zuidwesten van China, verschillende minderheden bezoeken. Zij fleuren uw rondreis China op met hun bonte kleding en muziektradities.