Ontdek Nicaragua

Een mooi landschap vol vulkanen, Pacifische stranden en parels van koloniale steden maken van Nicaragua een aantrekkelijke bestemming. Dit wordt gecompleteerd door de vriendelijke bevolking met een liefde voor poëzie, muziek, dans en een aanstekelijke sfeer van optimisme.

Het is de perfecte manier om Centraal-Amerika te leren kennen: uw bezoek aan Costa Rica uitbreiden en vervolgens naar Nicaragua reizen. De biodiversiteit in het land is groot en grenzend aan twee oceanen is de aanwezigheid van mooie stranden een gegeven. Met 24 vulkanen en ontelbare meren, rivieren en lagunes is Nicaragua ook wel bekend als ‘land van meren en vulkanen’. Leer de schoonheid van het land kennen door een boottocht te maken op het meer van Nicaragua‚ een vulkaan te beklimmen of het reusachtige kratermeer Laguna de Apoyo te bewonderen. Afgewisseld met elegante steden vol prachtige koloniale architectuur vindt u in Nicaragua een schitterende bestemming. 

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Nicaragua reizen op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

VRAAG OFFERTE AAN

El Convento

Het elegante El Convento is gebouwd op de plek waar ooit het oude San Francisco klooster stond. Het gehele hotel ademt een koloniaal charme uit met een sfeervolle binnentuin en uitzicht op de fraaie, historische San Francisco kerk, gebouwd in 1639. De kamers van El Convento zijn ...

Habitarte El Bajo

Habitarte el Bajo is een uniek, ecologisch boetiekhotel gelegen in het hart van het tropisch woud net ten zuiden van Managua. De natuur is volledig doorgetrokken in het interieur van de suites. De suites zijn gebouwd van lokale materialen met kleurrijke accenten en zijn daardoor ...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Nicaragua reizen op maat

Nicaragua reizen

Nicaragua is een relatief onbekende bestemming. Het is echter zonde om het land links te laten liggen. Nicaragua reizen vormen een mooie combinatie van cultuur en natuur. Een ruim assortiment aan landschappen herbergt ontelbaar veel soorten planten, vogels en dieren; maar liefst 7% van de biodiversiteit op aarde is hier te vinden. In de oude koloniale steden zoals Léon treft u een ontspannen doch energieke sfeer, kleurrijke gebouwen, een vriendelijke bevolking én Nicaragua’s favoriete rumstokerij Flor de Cana. Zoekt u een bijzondere bestemming om uw reis naar Costa Rica mee te combineren en wilt u naar Nicaragua reizen? Onze reisspecialisten staan voor u klaar om een bijzondere Nicaragua reis op maat te ontwerpen. 

Reistips Nicaragua 

Bijzondere plekken om te tijdens Nicaragua reizen te bezoeken zijn bijvoorbeeld Isla de Ometepe en Laguna de Apoyo, een prachtig kratermeer. Isla de Ometepe werd in 2010 door Unesco aangewezen als Biosphere Reserve. De boottocht ernaartoe levert al een indrukwekkende plaatje op; twee vulkaanpieken reizen op majestueuze wijze op uit het water. Op een andere plek in het Lago de Nicaragua ligt een archipel van zo’n 360 kleine eilandjes in allerlei vormen en maten. Op sommige leven nog lokale vissers in houten huisjes, op andere eilandjes treft men enkele fantastische ecolodges of extravagante zomerhuizen van de rijken. Wilt u naar Nicaragua reizen en meer bijzondere plekken ontdekken? Onze reisspecialisten voorzien u graag van persoonlijke tips.