Ontdek Rusland

Wegens de betreurenswaardige ontwikkelingen in en rondom Oekraïne schorten wij onze reizen naar Rusland en Oekraïne tot nader order op. Rusland is een cultuurbestemming bij uitstek, met de belangrijkste metropolen Moskou en St. Petersburg. Hoofdstad Moskou is van oudsher het machtsbolwerk van Rusland. In de loop der tijd heeft zich hier een onmetelijke hoeveelheid cultuurschatten verzameld. Het Kremlin is niet alleen het centrum van de macht, maar herbergt ook de schatkamer, met daarin onder meer een schitterende collectie Fabergé-eieren. De Tretiakov Galerij en het Poeshkin museum herbergen de grote kunstcollectie van de stad, van eeuwenoude iconen tot Russische Avant-garde kunst. Kroonluchters, vergulde koepels en kunstschatten geven een glimp van de tijd van de Romanovs en andere tsaren. En dan brengen de galeries, trendy restaurants en moderne skyline van Moskow City, ‘het Manhattan van Rusland’, u terug naar het hier en nu.

St. Petersburg oefent met haar kanalen en schitterende paleizen een enorme aantrekkingskracht uit op reizigers. De Hermitage, in het voormalige winterpaleis, toont een nauwelijks te bevatten hoeveelheid kunst, door de jaren heen door de tsaren verzameld. Vooral de grote collectie Hollandse Meesters is indrukwekkend. Buiten de stad vinden we zomerpaleizen van de tsaren, zoals Peterhof aan de Finse Golf en Tsarskoje Selo met het Catharinapaleis, dat de beroemde barnsteenkamer bevat. St. Petersburg doet enerzijds Noord-Europees aan, maar ademt tegelijkertijd een grandeur à la Versailles. 

De rijke Russische traditie van muziek en ballet komt tot leven in de vermaarde theaters van het land, zoals het Bolsjoj in Moskou en het Mariinsky in St. Petersburg. 
 
Het Byzantijnse Rusland kunt u beleven tijdens een rondreis langs de middeleeuwse stadjes en dorpen van de Gouden Ring. De grootse kerkgebouwen, waaronder de Demetrios-kerk in Vladimir, en traag stromende riviertjes in het Russische landschap roepen de sfeer op van vervlogen tijden. Reizen over de Wolga brengen u langs kloosters, gouden koepels en oude steden als Kazan, Kostroma en Jaroslavl. Dit waren ooit de centra van machtige vorstendommen en zij ademen nog steeds de sfeer van weleer, met houten huizen vol prachtige versieringen en indrukwekkende kerken met eeuwenoude muurschilderingen. Sergiev Posad, met het klooster van de Heilige Drie-eenheid, was tot het begin van de jaren negentig het centrum van de Russisch Orthodoxe kerk en wordt nog altijd het Russische Vaticaan genoemd. 

 

VRAAG OFFERTE AAN

Hotel Metropol Moscow

In hartje Moskou treft u het gracieuze Hotel Metropol. Het sierlijke uiterlijk is een voorproefje van wat er binnen de muren op u wacht. Een koninklijke entree, zeer royale eetzaal, kroonluchters, hoge plafonds en subtiel gebruik van marmer maken dat diverse vertrekken meer weg h...

Kempinski Hotel Moika 22

Dit 5-sterrenhotel in Sint-Petersburg ligt aan de kade van de rivier Moika, aan de hoek van de Nevsky Prospect. Vanuit uw kamer heeft u uitzicht op het Paleisplein en het Staats-museum de Hermitage. De kamers met antiek zijn ingericht in een klassieke, maritieme stijl met witte e...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl