Schotland rondreis

Vol mythes en legendes

Ontdek alle bestemmingen
Eilean donan castle - Schotland rondreis

Rondreis Schotland

Door Schotland reizen is een unieke ervaring die u gevoelsmatig in een andere wereld en soms zelfs in een andere tijd doet belanden. Historische steden worden afgewisseld door uitgestrekte landschappen, terwijl steile kliffen de kustlijnen van een ruige uitstraling voorzien. De Schotse Highlands zijn een ongeëvenaard wandelgebied dat per trein en auto kan worden verkend. Een mooie manier om de enorme diversiteit van Schotland in relatief korte tijd te ervaren, is om over de North Coast 500 te rijden. Het wordt ook wel de Route 66 van Schotland genoemd en voert u in 830 kilometer langs kusten, natuurgebieden, steden en dorpjes. Desgewenst kunt u ook een tussenstop maken bij Loch Ness en zelfs per bootje het meer op waar Nessie, het beroemdste mythische wezen ter wereld, zich schuil zou houden. Schotland is daarnaast onlosmakelijk verbonden met whisky. Het koperkleurige goedje is voor de Schotten veel meer dan slechts een drankje en door heel het land staan legendarische distilleerderijen, soms zelfs eeuwen oud, waar u de kunst van het whisky maken kunt bewonderen en proeven. 

Bekijk alle Schotland reizen
Calda House - Schotland rondreis
Dunnottar castle - Schotland rondreis
Highlands - Schotland rondreis
Edinburgh - Schotland rondreis
Loch Ness - Schotland rondreis
Highlands - Schotland rondreis
Neist Point - Schotland rondreis
Ulig Bay - Schotland rondreis

Ontdek de Highlands 

De Highlands zijn misschien wel het grootste speerpunt van Schotland. Een aaneenschakeling van uitgestrekte landschappen, fotogenieke kuststreken, sfeervolle plaatsjes en vermaarde blikvangers zoals het viaduct van Glenfinnan (bekend van de Harry Potter filmreeks) bewegen aan u voorbij wanneer u als passagier meereist aan boord van de legendarische trein The Royal Scotsman. Start- en eindpunt is in vrijwel alle gevallen Edinburgh, dus een culturele stedentrip laat zich perfect combineren met een treinreis door de Highlands. 

Culturele reis Schotland 

Schotland is een cultuurparel die zijn weerga niet kent. Alleen al hoofdstad Edinburgh biedt de cultuurliefhebber een aaneenschakeling van unieke bezienswaardigheden, historische bouwwerken en literair erfgoed. In de directe omgeving van Edinburgh weerspiegelen statige landhuizen, imposante kastelen en sierlijke kerken vervlogen tijden. Glasgow en Durham beschikken eveneens over een breed scala aan bezienswaardigheden, genoeg om uw ogen enkele dagen uit te kijken. De natuur van Schotland is nergens anders ter wereld te vinden en daarmee ronduit uniek. De Highlands, nationale parken, ruige kustlijnen en glooiende heuvels dragen stuk voor stuk bij aan dit verleidelijke totaalplaatje. Voorts vindt u in Schotland enkele goed bewaard gebleven bouwwerken die de geschiedenis een gezicht geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Hadrian's Wall, de verdedigingsmuur die maar liefst 1.900 jaar terug in de tijd gaat. 

Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar Schotland

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra inspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen