Wandelsafari | Botswana

Waarom een reis naar Botswana?

Spectaculaire landschappen, adembenemende natuurfenomenen en uitgestrekte nationale parken maken een rondreis door Botswana tot een unieke en onvergetelijke ervaring. Dit land in Zuidelijk Afrika barst van de ongerepte natuur en veelzijdige landschappen, zoals de Okavango Delta, maar is desondanks nog niet erg bekend onder reizigers. Mede hierdoor wordt een rondreis door Botswana een exclusieve ervaring vol safari's, adembenemende flora en fauna en een rijke cultuur.

Bezienswaardigheden in Botswana
Okavango Delta (Safari/Wildlife) 
Tijdens uw reis naar Botswana kan een safari natuurlijk niet ontbreken, Botswana is namelijk een van de ultieme safaribestemmingen van Afrika.  De Okavango Delta, in noordelijk Botswana, is een spectaculair wildgebied en hierdoor de perfecte locatie voor een avontuurlijke safari. Dit enorme natuurgebied is de grootste binnenlandse delta ter wereld en mede door het ideale klimaat leven hier ontzettend veel wilde dieren die zich gemakkelijk laten zien. Vertrek, samen met een ervaren ranger, op safari en houdt uw ogen goed open, in Botswana heeft u namelijk de kans om de indrukwekkende Big Five te bewonderen. Weet u zowel de buffel, de leeuw en de Afrikaanse olifant als het luipaard en de indrukwekkende neushoorn op de uitgestrekte savannes te spotten?
 
San Bosjesmannen 
Een van de meest unieke ervaringen tijdens een rondreis door Botswana is zonder twijfel een ontmoeting met de San. De San is een van de oudste volkeren van Afrika en leeft voornamelijk in kleine gemeenschappen, verspreid over de enorme Kalahari Woestijn. Vertrek samen met leden van de San de ongerepte wildernis in en zoek samen naar sporen van wilde dieren en ontdek welke planten als medicijnen gebruikt worden. Hun kennis van het gebied, de flora en fauna, de jacht en overlevingstechnieken is ongeëvenaard en zeer indrukwekkend. Een bezoek aan een van de San dorpen is een ervaring die uw rondreis door Botswana zeer uniek maakt.
 
Olifanten in Chobe
Altijd al eens olifanten in het wild willen zien? Dan is een stop in het Chobe National Park onmisbaar tijdens een rondreis door Botswana. Deze enorme groene oase in het noorden van Botswana is de uitgelezen locatie voor een safari, het heeft namelijk de grootste olifantenpopulatie ter wereld. Naast deze gigantische kuddedieren zijn er ook enorm veel andere wilde dieren te spotten in de moerasachtige gebieden van het park, zo noemen ook leeuwen en nijlpaarden Chobe hun thuis. In november trekken enorme kuddes olifanten, zebra's en gnoes door het park, wat mede door de grote stofwolken die ontstaan een spectaculair gezicht is. 
 
Victoria Falls
Laat u verbazen door mysterieuze nevelwolken en het oorverdovende geluid van miljoenen liters water die de smalle kloof instorten. Het natuurgeweld van de Victoria Falls is zo overweldigend en spectaculair dat de lokale Kololostam de watervallen de poëtische benaming 'Mosi-oa-Tunya' ofwel 'Rook die dondert' hebben gegeven. Voor de echte avonturiers is een duik in de zogenoemde Devil's Pool een mogelijkheid, hier zwemt u vlak langs de rand van de 100-meter hoge watervallen, een onvergetelijke ervaring. De Victoria Falls liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en zijn goed te bereiken vanuit Botswana, een excursie naar deze immense watervallen behoort dan ook tot een van de hoogtepunten van uw rondreis door Botswana.
 
Khwai Concession
De Khwai Concession is een regio vol indrukwekkende fauna in het noordoostelijke deel van de Okavango delta in Botswana. Dit adembenemende gebied diende vroeger als jachtconcessie en wordt tegenwoordig beheerd door de lokale gemeenschap als recreatiegebied, waardoor het de perfecte stop is tijdens een rondreis door Botswana. De Khwai Concession wordt gedomineerd door uitgestrekte graslanden, permanente uiterwaarden en dichte stukken bos. Fotogenieke luipaarden, gevlekte hyena's en grote roedels wilde honden laten het hart van elke natuurliefhebber sneller kloppen. De Khwai Consession is een van de meest indrukwekkende gebieden in Botswana voor een intieme safaribeleving.   
 
Makgadikgadi Pans  
De indrukwekkende Makgadikgadi Pans, een enorme zoutvlakte, mag niet ontbreken tijdens uw unieke rondreis door Botswana. Het ongelofelijke landschap van de Makgadikgadi Pans is ongeëvenaard en het zal u doen denken dat u op een andere planeet terecht bent gekomen. De vorming van de zoutpannen begon met de verdamping van een enorm binnenmeer in het hart van Botswana. Eens per jaar, door veel lokale regenval, veranderen delen van de zoutvlakte in weelderig groene landschappen vol waterpoelen en vers gras. Deze plotselinge verandering brengt de jaarlijkse grote zebramigratie op gang, waarbij duizenden dieren richting de tijdelijk groene vlaktes van de Makgadikgadi Pans trekken, een spectaculair gezicht.   
 
Savuti  
Savuti grenst in het westen aan de Okavango Delta en in het oosten aan het Chobe National Park en is een van Botswana meest geliefde natuurreservaten. Het park staat bekend om de grote hoeveelheid roofdieren dat in Savuti leeft, vooral de hoge concentratie leeuwen en gevlekte hyena's. De game-viewing is hier uitzonderlijk en de grote verscheidenheid aan activiteiten maken dit een gebied dat u niet mag missen tijdens uw rondreis door Botswana.   

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Botswana reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

VRAAG OFFERTE AAN
Duba Plains Camp | Buitenkant | Botswana | Afrika

Duba Plains Camp

Voor een ware unieke ervaring verblijft u in Duba Plains. Dit moderne tentenkamp ligt het meest afgelegen, vergeleken met andere kampen in de Okavango Delta. Duba Plains bevindt zich op een eiland te midden van een gigantisch privéreservaat. De verschillende tenten liggen in de s...

Selinda Camp

Selinda Camp is gelegen aan de Selinda Spillway op een spectaculaire locatie in het gelijknamige Selinda Reserve, ingeklemd tussen de Okavango Delta en de draslanden van Linyanti. In deze overlaat vloeien verschillende waterwegen en landschappen samen en vormen een ideaal leefgeb...

Selinda Camp Botswana Sunset Zonsondergang

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Botswana reizen op maat

Botswana natuur

In Botswana zijn enorm veel wilde dieren te spotten, het is zelfs een van de beste bestemmingen ter wereld om wildlife te vinden. Toch wordt het land niet erg vaak bezocht door reizigers, welke de voorkeur doorgaans geven aan andere safarilanden als Tanzania. Mede hierdoor wordt uw safari beleving nog intiemer en kunt u echt genieten van de ongerepte natuur van dit diverse safariland. 

Onze Botswana reizen zijn uniek en worden op maat voor u samengesteld door onze reisspecialisten. Er zijn diverse safarimogelijkheden tijdens uw rondreis door Botswana. Zo is een wandelsafari een erg avontuurlijke optie. Te voet bewondert u de natuur van dichtbij, op uw eigen tempo. U ziet zo ook de kleinere dieren, die vanuit een auto vaak over het hoofd worden gezien. Of kiest u voor safari in een jeep of voor een bootsafari in een van de waterdelta’s? Alle drie kan natuurlijk ook. Ieder safaritype is een verrijking voor uw Botswana reis. Daarnaast is een safari vrijwel onmisbaar wanneer u een reis maakt naar dit land, door de bijzondere dieren en vele perfecte safarigebieden die het land te bieden heeft. Zo is de Okavango Delta een van de grootste wildernisgebieden op aarde.

Wanneer u liever het waterdoolhof van Botswana wilt verkennen, biedt een kanotocht per mokoro door de rietkanalen de perfecte kans om hier de meest zeldzame dieren te spotten. De noordelijk gelegen Savuti staat bekend om het grote aantal roofdieren dat hier rondloopt. Ook de Makgadikgadi Pans is zeker een bezoek waard. Dit gebied verandert gedurende de droge periode in een waar vogelparadijs. Er zijn dus genoeg prachtige gebieden te zien die uw Botswana reis nog mooier maken.  

Reistips Botswana

Op het gebied van vervoer worden kleine vliegtuigjes erg aangeraden. Hiermee komt u met het nodige comfort op erg unieke locaties. Met deze kleine vliegtuigjes wordt u naar de mooiste safariplaatsen en ongerepte gebieden in Kalahari gevlogen. Ook is het een erg snelle manier van vervoer en biedt het natuurlijk een prachtig uitzicht over de landschappen van Botswana, vanaf grote hoogte.

Ook kunt u door professionele gidsen opgehaald worden bij uw accommodatie. Deze gidsen begeleiden u tijdens een ontdekkingstocht. Na afloop van deze tocht keert u terug naar uw lodge waar u zelfs nog verrast kunt worden door nieuwsgierig wild dat op bezoek komt bij uw accommodatie.

Naast natuur en wildlife is het ook zeker de moeite waard om kennis te maken met de Botswanen. Zo hebben de ‘San Bosjesmannen’ een erg authentieke cultuur en doen zij er alles aan om hun oude gewoontes en oorspronkelijke leefwijzen te bewaren. Dit laten ze graag aan u zien.