Ontdek IJsland

De doorgewinterde natuurliefhebber raakt niet uitgepraat over IJsland. Van smeulende vulkanen en indrukwekkende watervallen tot borrelende modderpoelen, spuitende geisers en uitgestrekte gletsjers. Maar ook fenomenale luchtwonderen als het noorderlicht en de middernachtzon sieren het eiland.

IJsland staat bekend als ‘land van water en vuur’ en dankt deze benoeming aan haar vulkanische activiteit. Van de ongeveer 200 vulkanen zijn er nog rond de dertig actief, waarvan de bekendste de Eyjafjallajökull is, die in 2010 voor het laatst is uitgebarsten. In de omgeving van het grote Mývatn meer, in het noorden, kunt u zelf zien, horen en voelen dat IJsland beweegt. U vindt hier lavavelden, de explosiekrater van Viti, tafelbergen en vlaktes met sissende en pruttelende bronnen. Het landschap van Landmannalaugar zal u betoveren met haar kleuren. Het rhyoliet gebergte toont een heel spectrum aan kleuren, bijvoorbeeld de blauwe piek van de Bláhnjúkur en de goudkleurige Brennisteinsalda heuvels. 

Het water kan in IJsland bijzondere vormen aannemen. De Blue Lagoon bestaat uit turquoise, warm bronwater dat onder andere gebruikt wordt voor een luxueuze spa. Volgens de IJslanders gaat van het mineraalwater een heilzame werking uit. Laat u ook betoveren door de Dettifoss waterval, gelegen in het meest zuidelijke deel van het natuurpark Vatnajökull. De nabijgelegen Jökulsargljúfur canyon is een miniatuurversie van de Amerikaanse Grand Canyon. De ringweg voert u langs de meeste bezienswaardigheden. Wees overigens niet verbaasd als er tijdens uw tocht opeens een kudde schapen oversteekt of een groep paarden op de weg galoppeerd. 

Reykjavik is de trotste hoofdstad van IJsland en vormt een goede uitvalsbasis om de over het eiland verspreide natuurwonderen te verkennen. Maar ook in Reykjavik zelf is van alles te ontdekken. Struin door de haven, geniet vanaf het uitzichtpunt bij The Pearl of loop binnen bij een van de vele trendy barretjes in de beroemde wijk 101 Reykjavik. De futuristische Hallgrímskirkja-kerk is beslist een bezoekje waard en ‘s avonds schuift u aan in één van de vele goede restaurants om de smaken van de authentieke IJslandse keuken te proeven. 

VRAAG OFFERTE AAN

Örk Hotel

Op korte afstand van Reykjavik in de plaats Hveragerdi vindt u Hotel Örk. Maak kennis met Hveragerdi, een plaats gebouwd op een geothermische warmtebron. Hotel Örk ligt in het centrum van de kleine stad. De nette kamers beschikken over een koelkast, televisie, gratis wifi en koff...

The Retreat Hotel

Grenzend aan de geothermische warmwaterbronnen van de beroemde Blue Lagoon liggen de stijlvolle suites van ‘The Retreat’. De ligging van dit resort midden in een lavaveld is even uniek als rustgevend. U kijkt uit over het vulkanische landschap dat tezamen met het turquoise-blauwe...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl