Antarctica

Waarom een reis naar het Zuidpoolgebied?

Antarctica is de meest afgelegen en geïsoleerde wildernis ter wereld. Dit indrukwekkende continent, gelegen rond de Zuidpool, trekt al eeuwenlang veel reizigers naar zich toe. Dit is niet bepaald opmerkelijk gezien de schoonheid van het bijna surrealistische Antarctica. De sub-Antarctische eilanden zijn een echte aanvulling op een Antarctica expeditiecruise. Hier treft u bijzondere dieren en landschappen die u niet tegenkomt op Antarctica. Een goede reden om ook door te reizen naar de Falklandeilanden, Zuid-Georgië en mogelijk ook de Zuidelijke-Sandwich eilanden.

Antarctica en de sub-Antarctische eilanden

De meeste Antarctica groepsreizen gaan naar het Antarctisch schiereiland. Deze landstrip bestaat uit een 800 kilometer lange bergketen, met bergtoppen tot wel 2.800 meter boven zeeniveau. Naast dit schiereiland zijn er een aantal sub-Antarctische eilanden, bestaande uit verschillende eilandgroepen, die elk hun eigen karakter hebben. Zo zijn er de Falklandeilanden die voor de kust van Argentinië liggen. Dankzij de gemiddelde temperatuur van 8°C hebben deze eilanden hele andere flora & fauna dan Antarctica zelf. In het binnenland ligt de gemiddelde temperatuur namelijk op -57°C. De stranden van Zuid-Georgië zijn bezaaid met de kleurrijke koningspinguïns die enkel op de Zuidpool woonachtig zijn. Een andere sub-Antarctische eilandengroep zijn de Zuidelijke-Sandwich eilanden waar de grootste kolonie keelbandpinguïns ter wereld leeft.

Spot wildlife

Antarctica herbergt de meest bijzondere dieren die te zien zijn tijdens een expeditie door Antarctica zoals orka's, walvissen, zeeluipaarden, zeeleeuwen, pelsrobben, zeeolifanten en natuurlijk veel verschillende pinguïns. Terwijl u langs de ijsschotsen vaart ziet u de zeeluipaarden rusten op hun favoriete ijsplaat. Breng een bezoek aan de stranden van de Falklandeilanden en South Georgia, het thuis van vele zeeleeuwen, pelsrobben, zeeolifanten, pinguïns en vogels. De koningspinguïn is de op één na grootste pinguïnsoort, deze pinguïn leeft op de stranden van de Falklandeilanden en Zuid-Georgië. Bewonder deze en vele andere dieren door de adembenemende sub-eilanden per boot te bezoeken.

Passeer de Zuidelijke poolcirkel

Voorbij de Zuidpoolcirkel bent u op het continent van Antarctica. Naast alle adembenemende landschappen is er ook een mogelijkheid om de Zuidpoolcirkel te passeren. Dit is een "once in a life time experience" die u zeker niet wilt missen. Zo vaart het schip langs de ijsschotsen door het legendarische Lemaire Channel, een zeestraat die voor Antarctica ligt. Het schip vaart vervolgens in zuidelijke richting door het afgedreven drijfijs en passeert daarmee de magische grens van de Zuidpoolcirkel.

Kamperen op Antarctica

Wilt u midden tussen de ijsplaten en koningspinguïns overnachten? Ga dan kamperen op Antarctica! U slaapt de eerste nachten in Union Glacier Camp. Vanuit het kamp kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Klim bijvoorbeeld naar de top van Charles Peak en geniet van het uitzicht. Wanneer u aan de omgeving gewend bent, is het tijd om de Zuidpool verder te ontdekken. Vanaf nu verblijft u in een tentenkamp dichtbij de wereldberoemde keizerspinguïnkolonie.

Kajakken

Bent u actief aangelegd? Kajak dan in de beschutte wateren van Wiencke Island. De excursie wordt begeleid door een expeditieleider. Spot de dieren van het eiland op een avontuurlijke manier!

Deception Island

Met een cruise landt u mogelijk op het unieke Deception Island. Het vulkanische Deception zelf is een verzonken krater met een opening naar de zee waardoor er een natuurlijke haven voor schepen gevormd wordt. U vindt hier allerlei bezienswaardigheden zoals warmwaterbronnen, een verlaten walvisstation en verschillende wilde dieren.

VRAAG OFFERTE AAN

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

Cruise Antarctica

Cruise Antarctica

Een cruise naar Antarctica is een expeditie die per seizoen wisselt. In de vroege zomermaanden, die op Antarctica bestaan uit november en december, kunt u inschepen naar het Antarctisch schiereiland. Later in de zomer is het ook mogelijk om de Zuidpoolcirkel te doorkruisen. In deze periode schijnt de lage zon bijzonder mooi over de enorme ijsbergen en gletsjers. Tijdens de cruise kunt u Lemaire Channel en Neko Harbour bezoeken. Neko Harbour is een haast buitenaardse inham aan de oostelijke kant van Andvord Bay. In de baai bent u omringd door enorme gletsjers die rond deze periode regelmatig van zich laten horen door met veel gepiep en gekraak in zee te storten. U kunt het zomaar meemaken tijdens uw Antarctica cruise.

Falklandeilanden reizen

De Falklandeilanden behoren, net zoals de eerdergenoemde Zuidelijke-Sandwich eilanden en Zuid-Georgië, tot het Britse grondgebied. Op deze Falklandeilanden maakt u kennis met de lokale cultuur van de eilandgroep, die voornamelijk beïnvloed wordt door Zuid-Amerikaanse en Victoriaanse invloeden. De eilanden liggen erg geïsoleerd, op ongeveer 500 kilometer ten oosten van Argentinië. Deze locatie zorgt ervoor dat er een unieke flora & fauna te vinden is. Met een grote kans op het spotten van kolonies zeeleeuwen, rotsspringers, ezelpinguïns en mogelijk zelfs de mooi gekleurde koningspinguïns, is een reis naar deze archipel een ware buitenkans voor de natuurliefhebber.

Een reis naar de Falklandeilanden betekent meestal dat er veel rondgereisd gaat worden tijdens de reis. Zo raden wij u de westkant van dit eiland sterk aan. Tijdens een wandeling langs het strand heeft u een mooi zicht op de meters hoge Tussock graspollen. Dit is een uitstekende broedplaats voor dieren zoals robben, zeevogels, watereendvogels en verschillende pinguïns. Naast fauna is er ook zeker genoeg flora te bewonderen. Zo bloeien er in de zomer diverse prachtige bloemen, zoals inheemse orchideeën.

Verrassende Antarctica cruise

Op deze Antarctica cruise is er genoeg te zien. De cruise vaart onder andere langs Cuverville Island, waar u verwelkomd wordt door pinguïns en robben die op de oever staan te wachten tot u aan land komt. Dit eiland heeft een oud weerstation dat heden ten dage dienstdoet wordt als museum.

Ook is Paradise Bay te bewonderen tijdens de cruise. Aan de naam is niets gelogen, want het is een waar Antarctisch paradijs. Hier vindt u ijsbergen in de meest uiteenlopende vormen, intens blauw, kraakhelder water en imposante gletsjers. Deze omgeving wordt met regelmaat verrijkt door walvissen.

Een andere plaats waar u tijdens uw cruise goed walvissen kunt spotten, is Lemaire Channel. Deze smalle natuurlijke doorgang met gletsjers en bergen aan beide zijkanten vormt een populaire passage voor diverse soorten walvissen.

Zuid-Georgië

Dat het nog geïsoleerder en ongerepter kan, ziet u als u na 2 dagen varen arriveert op Zuid-Georgië. Onderweg heeft u misschien al wel een aantal walvissen gespot. Zuid-Georgië is het domein van dieren en er wonen nauwelijks mensen. Dieren die het eiland bewonen zijn zeerobben, zeeolifanten, diverse soorten albatrossen waaronder de reuzenalbatros, rendieren en het dier waar het eiland het meest bekend om staat: de karakteristieke koningspinguïn. Deze pinguïns zijn met grote hoeveelheden te vinden op de stranden van Zuid-Georgië. Voor velen is dit de reden om het eiland te bezoeken.

Maar het eiland heeft nog veel meer te bieden. Zo heeft Zuid-Georgië ook schitterende landschappen met vele bergtoppen en gletsjers. Er zijn een aantal plekken waar u een goed beeld kunt krijgen van de imposante landschappen, zoals Right Whale Bay, Salisbury Plain, Gold Harbour en Cooper Bay.

Daarnaast zijn er nog een aantal plaatsen waar flora en fauna erg mooi samenkomen. De baai van Elsehul is bijvoorbeeld een broedplaats voor veel zeehonden en zeeolifanten. Een andere populaire broedplaats is Prion Island, waar veel reuzenalbatrossen te zien zijn. Tenslotte is Grytviken zeker een bezoek waard. Dit was een uitvalsbasis voor walvisjacht, maar is tegenwoordig bezet door zeehonden en waggelende pinguïns.

Zoekt u een originele bestemming voor uw cruise? Antarctica is de juiste plek.