Noorwegen

Het land van wereldberoemde avonturiers als de vikingen, Roald Amundsen en Thor Heyerdahl is enorm uitgestrekt: de afstand van noord naar zuid is ongeveer even groot als de afstand tussen Amsterdam en Lissabon.

Fabelachtige fjorden en bergen bepalen het gezicht van Noorwegen, waar de natuur nog de ruimte heeft. Het noordelijk gelegen Tromsø staat bekend als ‘poort tot de Noordpool’ en is het startpunt van menig expeditiecruise door de Noorse fjorden naar de noordelijke IJszee. Het is een van de beste locaties om spectaculair wildife te zien. Walvissen, orka's en zeearenden volgen de haringtrek. Dit fenomeen doet zich met name in de wintermaanden voor. Tevens de tijd dat het mysterieuze noorderlicht over het stille landschap schijnt.

De verrassende hoofdstad Oslo ligt aan het gelijknamige Oslofjord. Hoewel er volgens oude sagen duizend jaar geleden al een nederzetting lag, oogt het voornamelijk als een moderne stad. Het spectaculaire, abstracte operagebouw benadrukt dit. Met strakke lijnen en gebruik van graniet en glas is het een blikvanger in de haven. Doordat Oslo aan het water ligt, is een boottochtje snel gemaakt. Naar het museumeiland Bygdøy bijvoorbeeld, waar o.a. het Vikingmuseum ligt, wat ook zonder musea te bezoeken aantrekkelijk is vanuit landschappelijk oogpunt bezien. Voor moderne ontdekkingsreizigers zijn de musea over de grote zeereizen naar onder meer de poolgebieden een must. Het poolschip van Roald Amundsen in het Fram museum is een echte trekpleister, evenals het Kon-Tiki museum over de avontuurlijke reizen van Thor Heyerdahl. Opvallende gebouwen zijn verder het koninklijk paleis, dat aan het eind van de hoofdwinkelstraat Karl Johans Gate ligt, en het Radhus (gemeentehuis) waar jaarlijks de Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt. De inwoners van Oslo gaan zelf graag picknicken in het Vigelandpark, bekend vanwege de soms expliciete beelden van kunstenaar Gustav Vigeland in een groene omgeving met fonteinen. Het is een goede metafoor voor Oslo; gemoedelijk met een spannend tintje. 

VRAAG OFFERTE AAN

Radisson Blu Scandinavia Hotel Oslo

Op geringe afstand van zowel het koninklijk paleis als de National Gallery bevindt zich het stijlvolle Radisson Blu Scandinavia Hotel. Met een frismoderne uitstraling en uitstekende faciliteiten is het voor veel Noren – en ook steeds meer internationale bezoekers – hun vaste hote...

Hotel Continental

In hartje Oslo ligt het vorstelijke Continental Hotel, het enige met 5-sterren in Noorwegen. Het vormt vanwege de zeer centrale ligging de perfecte uitvalsbasis om inspirerend Oslo te ontdekken. En na een lange dag in de bruisende hoofdstad van Noorwegen is het heerlijk ‘thuis’ k...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl