Magisch Marokko

Marokko, kruispunt van Europa en Afrika, wordt gedomineerd door contrasten. Het West-Afrikaanse land is een indrukwekkende bestemming waar u overblijfselen vindt van grote beschavingen, zoals de Romeinse ruïnes bij Volubilis in het noorden en architectonische werken in Rabat die herinneren aan de Franse aanwezigheid. Schatten van oude moslim beschavingen, waaronder de Kasbah van de Udayas, belichten een andere episode uit de Marokkaanse geschiedenis.

Het Marokkaanse landschap is al even schitterend, van imposante gebergtes tot de oneindig lijkende zee en van groene oases tot uitgestrekte zandvlaktes. Mooie voorbeelden zijn de fraai aangelegde tuinen van Menara en de fabelachtige Draa Vallei die zich vanaf de Atlantische Oceaan uitstrekt tot diep in het binnenland. Marokko is daarnaast het land van bruisende kustplaatsjes, florerende havensteden, levendige boulevards en traditionele bazaars die stuk voor stuk op geheel eigen wijze bijdragen aan de kleurrijke cultuur van Marokko. 

Marrakesh, de onsterfelijke stad, heeft vele aspecten die een bezoek onvergetelijk maken. Niet voor niets staat de medina op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, maar ook de wijze waarop de middeleeuwen de éénentwintigste eeuw ontmoeten is zeer boeiend. Prachtige boulevards met palmen en rozen, excellente restaurants in fraai gerestaureerde paleizen; het lijkt moeiteloos te kunnen bestaan naast het gewone dagelijkse leven met zijn ezelskarretjes, de muntverkoper met zijn typerende roes en de donderdagse rommelmarkt. In Fès is de (islamitische) cultuur van Marokko samengebald. Het is een van de mooiste steden in de Arabische wereld. In 808 riep Idriss II de stad tot hoofdstad uit, maar het was vooral in de periode tussen de 11e en 13e eeuw dat Fès zijn huidige vorm aannam. 

Aan de Marokkaanse westkust ligt havenstad en tevens grootste badplaats Agadir. Aan de baai ligt een schoon, breed zandstrand wat veraangenaamd wordt door een sfeervolle boulevard met frisse strandtentjes, diverse winkeltjes en enkele goede restaurants. Verder landinwaarts proeft u ook van de authentieke Marokkaanse cultuur op bijvoorbeeld de vismarkt of in het Berbermuseum. 

VRAAG OFFERTE AAN
La Maison Arabe Marokko Kamer

La Maison Arabe

Sinds het elegante La Maison Arabe Hotel in 1946 haar deuren opende, is het een begrip in Marokko en ver daarbuiten. De sfeervolle ambiance en het hoffelijke personeel maken het hotel tot een plek waarnaar mensen keer op keer blijven terugkomen. De fraai gedecoreerde kamers besch...

Merzouga Luxury Desert Camp

Het indrukwekkende Merzouga Luxury Desert Camp is gelegen in de rustige en idyllische zandduinen van Erg Chebbi. Tijdens uw verblijf in dit tentenkamp omringt door het prachtige oranje zand, overnacht u in een exclusieve privé tent met nomadische sferen. Geniet van een bijzondere...

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl