Indrukwekkend Argentinië

Indrukwekkend Argentinië

  • Verken Buenos Aires per fiets
  • Wildlife van Valdés Schiereiland
  • Wandelen door Tierra del Fuego National Park
  • Varen over het Beaglekanaal
  • Meeslepende tangoshow
  • Ontdek de schoonheid van het merengebied

Maak kennis met indrukwekkend Argentinië. Van Buenos Aires reist u via het faunarijke Valdés Schiereiland naar het zuidelijkste puntje van Argentinië, Vuurland. Via de ijsschotsen en gletsjers van Patagonië en het bergachtige merendistrict reist u naar het noorden. Hier maakt u kennis met de meest desolate landschappen en sluit u af aan de tropische Iguazu watervallen.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Buenos Aires

U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Buenos Aires, de in alle opzichten aparte hoofdstad van Argentinië. Op de luchthaven wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids en daarna naar uw hotel gebracht. In de middag kunt u de stad gaan verkennen of nog even bijkomen van de reis aan het zwembad in uw hotel.

Dag 3: Buenos Aires

Maak kennis met de vele gezichten die de Argentijnse hoofdstad. Het is heerlijk om door de stad te wandelen en de sfeervolle wijken te aanschouwen. De wijk San Telmo is een van de best bewaarde historische wijken van Buenos Aires de bakermat van de tango. Hier wordt u in de avond verwacht voor een onvergetelijke show. Daarbij maakt u ook meteen kennis met de gastronomische hoogstandjes van Argentinië.

Dag 4: Buenos Aires

Op uw laatste dag in Buenos Aires verkent u de stad op een een sportieve Nederlandse manier; stap op de fiets en ervaar waarom deze stad ook wel 'Parijs van Zuid-Amerika' wordt genoemd. Beweeg onder begeleiding van een Engelssprekende gids door de straten van de noordelijke wijken, elegante wijken met elk een heel eigen karakter.

Dag 5: Buenos Aires - Valdés Schiereiland

Per privétransfer wordt u naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Trelew, de aanvlieghaven voor het Valdés Schiereiland. Dit schiereiland staat bekend als één van de grootste marine wildlife reservaten te wereld en deze natuurpracht zult u de komende dagen gaan ervaren. U haalt uw huurauto op en zet koers richting uw eindbestemming voor vandaag Puerto Madryn, midden in het natuurgebied van Patagonië. Hier verblijft u de komende twee nachten. 

Dag 6: Valdés Schiereiland

U verblijft u in een kleinschalige accommodatie met uitzicht op de baai. U heeft volop de tijd om te genieten van het mooie desolate landschap en om het schiereiland Valdés te gaan verkennen. Het is zelfs mogelijk om walvissen te gaan spotten tijdens een boottocht in de baai. U ervaart zelf waarom dit natuurgebied op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

Dag 7: Valdés Schiereiland - Ushuaia

U levert de huurauto in op de luchthaven van Trelew en neemt vervolgens een binnenlandse vlucht naar Ushuaia, de hoofdstad van Vuurland. Vuurland is met zijn prachtige natuur en het Beaglekanaal het einde van de bewoonde wereld. Op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw hotel in de meest zuidelijke stad ter wereld gebracht. De rest van de dag kunt u vrij indelen. Zo heeft u de mogelijkheid om de omgeving te verkennen; maak een wandeling rond de haven waar u nog oude boten kunt bewonderen, slenter door de winkelstraatjes, bezoek het ‘End of the World’ museum, de oude gevangenis of proef de delicatesse spinkrab of andere traditionele gerechten in een van de restaurants die Ushuaia rijk is. 

Dag 8: Ushuaia

Vandaag maakt u een halve dagtour naar het nationale park Tierra del Fuego, een prachtig landschap met bossen, bergdalen, met grote en kleine meertjes en waar je het gevoel krijgt dat de tijd stilstaat. Het park heeft een unieke ligging aan de kust. U maakt een wandeling naar een uitkijkpunt met prachtig uitzicht over het meer van Roca. Onderweg geniet u van de mooie uitzichten en heeft u kans om de grootste specht van Zuid-Amerika te zien. Het nationale park wordt doorkruist door vele rivieren die uitmonden in het Beaglekanaal.

In de middag maakt u een catamaran-tocht op het Beaglekanaal. Hierbij vaart u langs het Casco-eiland, waar veel zeevogels en zeeleeuwen te zien zijn en ontdekt u nog meer zeeleeuwen op het eiland Los Lobos.

Dag 9: Ushuaia - El Calafate

U laat het einde van de wereld achter zich en maakt zich op voor een nieuw spektakel. Bij El Calafate vindt u een van de mooiste en beste toegankelijke gletsjers ter wereld, die u in de volgende dagen zult bezoeken. U verblijf in alle luxe in het Eolo hotel waar u ook diverse activiteiten kunt ondernemen.

Dag 10: El Calafate

U gaat aan boord van een kleine cruise om de gletsjers van het Lago Argentino van dichtbij te aanschouwen. U vaart langs de Spegazzini gletsjer, ook wel de hoogste gletsjer ter wereld genoemd. U gaat hier van boort voor een prachtige wandeling. Ook bezoekt u nog het Upsala kanaal en de gelijknamige gletsjer voordat u afsluit bij de Perito Moreno gletsjer.

De Perito Moreno is dé beroemdste gletsjer van Zuid-Amerika, het is een geweldige ijsmassa, die langzaam en krakend in het azuurblauwe Lago Argentino schuift en door sneeuwval nog steeds aangroeit. Geniet van de frisse lucht en het geluid van stilte, alleen verstoord door het geluid van afzonderlijke ijsblokken die met veel lawaai in het meer vallen. U ervaart van dichtbij dit gletsjerspektakel!

Dag 11: El Calafate

Vandaag kunt u nog een dagtour naar de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer maken. Na en mooie rit door het nationale park Los Glaciares komt u ineens in een kleurrijk bos terecht voordat u de gletsjer Perito Moreno ziet.
De vele wandelpaden over de houten loopbruggen bieden de mogelijkheid om deze gigantische ijsmassa te bewonderen. Wilt u meer avontuur? U kunt als de tijd het toelaat ook deelnemen aan wandeling over de gletsjer, de zogenaamde mini-icetrekking. Met schoenijzers loopt u onder begeleiding over het gletsjerijs. Een unieke ervaring!

Dag 12: El Calafate - Bariloche

Per transfer wordt u het vliegveld van El Calafate gebracht, waarvandaan u verder reist naar Bariloche. Hier wordt u verwelkomd en naar uw eindbestemming voor vandaag gebracht: Villa Belluno. De villa heeft een mooie ligging aan het Lago Nahuel Huapi. De komende dagen gaat u dit natuurschoon verkennen.

Dag 13: Bariloche

Vandaag verkent u de wildernis van Nahuel Huapi National Park. Dit park is een van de meest bezochte parken van het land en zeker een aanrader voor actievelingen. Na een boottocht gaat u aan land en maakt u een wandeling naar de Hidden Falls. Wilt u liever kanoën, fietsen, zwemmen of rotsklimmen? Deze activiteiten behoren ook tot de mogelijkheden in het nationale park.

Dag 14: Bariloche

Bariloche is niet voor niets dé plek voor hike-liefhebbers. Te voet verkent u de omgeving van Bariloche. U heeft de keuze uit twee wandeltochten, die u leiden door de prachtige natuur met bossen, meren en bergen. Vergeet vooral niet om foto's te maken!

Dag 15: Bariloche - Salta

U verlaat het merengebied en reist met een binnenlandse vlucht verder naar Salta. Hier begint uw mini roadtip door het desolate noordwesten van Argentinië. Eerst bezoekt u nog op eigen gelegenheid deze prachtige koloniale stad.

Dag 16: Salta - Cachi

Na het ontbijt vertrekt u uit Salta. Langzaam klimt u naar grotere hoogte en bereikt u het Nationaal Park los Cardones. Hier heeft u prachtige vergezichten gekenmerkt door de vele cactussen. Dan bereikt u de hoogvlakte en brengen meer rechte wegen u naar Cachi.

Even later komt u aan in Colomé, een stadje dat bekend staat om zijn wijn, oude cultuur en uitzonderlijke lichtinvallen door de gebergtes eromheen. Hier brengt u een bezoek aan het museum en enkele lokale wijnmakerijen en slaapt u in de beroemde gelijknamige estancia.

Dag 17: Cachi - Cafayate

Een spectaculaire autorit brengt u in Cafayate. Vandaag de dag is Cafayete het hart van de hoge wijnmakerij, hier groeien wijnstokken op wel 1700 meter boven zeeniveau. Door deze enorme hoogte krijgen de druiven versterkte aroma's en smaken. De stad staat bekend om de boetiekwijnmakerijen en gaarden waar, gepaard met een lokale Torrontés of Malbec, traditioneel gegeten wordt. U geniet hier zelf van een heerlijke lunch met uitzicht over de wijngaarden en hoge bergen.

Hierna bezoekt u een traditionele wijngaard, waar duidelijk wordt waarom Cafayate een unieke plaats is voor de wijnmakerijen. Door de ijle lucht en 340 dagen zon per jaar zijn de druiven hier het donkerst van heel Argentinië. Hoge alcoholgehaltes en de Spaanse traditie van wijn maken zorgen ervoor dat de heftige tannine, die extra aanwezig is door de hoogte, wordt getemd tot een ronde en zachte smaak.

Dag 18: Cafayate - Salta - Iguazu

Door een kleurrijk landschap met grillig gevormde rotsen rijdt u terug naar de luchthaven van Salta. Hier levert u uw huurauto in en vliegt u door naar Iguazú, voor een bezoek aan de beroemde watervallen.

Dag 19 - 20: Iguazu watervallen

Een passende afsluiting van uw reis door Argentinië, de magnifieke Iguazu watervallen! U bekijkt de watervallen aan de Argentijnse zijde. Vanaf de houten loopbruggen heeft u goed zicht op dit befaamde natuurfenomeen.

Bezoek de Braziliaanse zijde van de watervallen voor een ander spectaculair perspectief. De watervallen doemen als een amfiteather voor uw op. Houd de omgeving in de gaten, want dit gebied zit vol met wildlife. Zo ziet u ongetwijfeld neusberen, toucans en andere dieren en vogels.

U verblijft in de meest luxe lodge van de regio; Awasi, waar u niets tekort zult komen.

Dag 21 - 22: Iguazu - Amsterdam

Na alle bijzondere ervaringen en indrukken keert u terug naar huis. Per transfer wordt u naar de luchthaven van Iguazu gebracht voor uw terugvlucht via Buenos Aires of São Paulo naar Amsterdam. Hier arriveert u de volgende dag.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw KLM vlucht Amsterdam - Buenos Aires, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt, autohuur en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het Valdez schiereiland is in zijn geheel tot beschermd natuurgebied verklaard en staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl