Van Mexico Stad naar Cancun

24-daagse autorondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.845 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verken Mexico Stad
 • Rijke geschiedenis
 • Indrukwekkende archeologische vindplaatsen
 • Kleurrijke stadjes
 • Lokale indianencultuur
 • Genieten aan het zandstrand

Mexico is een fascinerend land. Tijdens deze autorondreis verkent u interessante steden, prachtige archeologische vindplaatsen zoals Monte Albán en Palenque en is het genieten aan het mooie zandstrand van de Caribische kust.

Uw reis begint in Mexico Stad. Tijdens een stadstour maakt u kennis met het historische centrum en bezoekt u het Antropologisch museum. Hier leert u meer over de rijke geschiedenis van Mexico. Ook brengt u een bezoek aan de ruïnes van Teotihuacan. Nadat u uw huurauto heeft opgehaald, rijdt u naar de koloniale stad Puebla. De komende dagen zullen diverse archeologische vindplaatsen de revue passeren. Zoals Cacaxtla, bekend om de oude schilderingen en het indrukwekkende Monte Albán, waar terrassen en piramides letterlijk uit de berg gehouwen zijn. Van Oaxaca vliegt u vervolgens naar Tuxtla Gutiérrez. Hier haalt u uw volgende huurauto op en gaat u onderweg naar San Cristóbal. Onderweg kunt u bij Chiapa de Corzo een boottocht maken door de Sumidero Canyon. De steile hoge rotswanden vormen samen met de fauna een unieke bestemming. In de hooglanden rondom San Cristóbal kunt u zien hoe de lokale indianengemeenschappen leven. De grootste en bekendste Maya tempelruïne van Mexico ontbreekt uiteraard niet in uw programma. De ruïnes liggen verscholen in de jungle nabij Palenque. Via Campeche komt u aan in Uxmal, waar u prachtige Mayatempels kunt bewonderen. Na het ‘witte stadje’ Merida en het grootste tempelcomplex van Yucatán bij Chichen Itza, sluit u uw reis af aan het mooie zandstrand van de Caribische kust.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, autohuur, overnachtingen, een aantal maaltijden en activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

In het klooster van Puebla is de beroemde Mexicaanse saus ‘mole’ bedacht, met ingrediënten als chili en chocolade.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Mexico Stad

  U vliegt van Amsterdam naar Mexico Stad. Na aankomst wordt u welkom geheten en per privé transfer naar uw hotel in het historische centrum gebracht.

 • Dag 2 Mexico Stad

  Vandaag maakt u tijdens een privé stadstour kennis met Mexico Stad en haar rijke geschiedenis. In het historische centrum bezoekt u het centrale plein omringd door het nationale paleis en de kathedraal. 

 • Dag 3 Mexico Stad

  Onder begeleiding van een gids bezoekt u vandaag de ruïnes van Teotihuacan, met de beroemde zonne- en maanpiramide. De oude bouwwerken kunt u ook beklimmen met als beloning een prachtig  uitzicht over de archeologische plaats.

 • Dag 4 Mexico Stad - Puebla

  Op de luchthaven haalt u vandaag uw huurauto op en rijdt u naar Puebla, omringd door vier vulkanen. De stad heeft een Spaans karakter en het koloniale centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

 • Dag 5 Puebla

  Een vrije dag die u naar eigen wens kunt indelen. In de omgeving vindt u diverse archeologische vindplaatsen zoals Cacaxtla, bekend om oude schilderingen en het tempel- en piramidecomplex van Chohula, met op de achtergrond de Popocatépetl vulkaan.

 • Dag 6 Puebla - Oaxaca

  U vervolgt uw weg naar Oaxaca, een stad waar u verschillende indiaanse invloeden terugziet. Kleurrijke markten en winkeltjes, het klooster van Santo Domingo de Guzmán en het regionale museum zijn zeker een bezoek waard.

 • Dag 7 Oaxaca

  In de omgeving van Oaxaca ligt de archeologisch gebied Monte Albán, de oude hoofdstad van de Zapoteken. Het complex ligt op een afgevlakte heuveltop. De terrassen en piramides zijn letterlijk uitgehouwen uit de berg.

 • Dag 8 Oaxaca - Tuxtla Gutiérrez

  Nadat u uw huurauto op de luchthaven van Oaxaca heeft ingeleverd, vliegt u naar Tuxtla Gutiérrez. Na aankomst haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie voor de komende nacht.

 • Dag 9 Tuxtla Gutiérrez - San Cristóbal

  Op weg naar San Cristóbal, kunt u een stop maken bij de Sumidero Canyon die begint in Chiapa de Corzo. Hier kunt u een boottocht maken door de kloof met steile rotswanden die soms wel 1000 meter boven het water uitsteken.

 • Dag 10 San Cristóbal

  De komende dagen heeft u de gelegenheid om San Cristóbal en haar omgeving te verkennen. Het koloniale centrum kunt u prima te voet verkennen. Wandel langs kleurrijke gebouwen, mooie kerken of bezoek een museum.

 • Dag 11 San Cristóbal

  In de hooglanden rondom San Cristóbal leven indianengemeenschappen die afstammen van de Maya’s; de Tzeltal en Tzotzil. In de dorpjes Chamula en Zinacantan kunt u kennis maken met de inheemse bevolking, hun gewoontes en traditionele klederdracht.

 • Dag 12 San Cristóbal - Palenque

  U verlaat het sfeervolle San Cristóbal en gaat via een bergachtige route naar Palenque. Onderweg kunt u een stop maken bij de ruïnes van Toniná, net buiten het plaatsje Ocosingo, of bij de watervallen van Agua Azul.

 • Dag 13 Palenque

  Een bezoek aan de ruïnes van Palenque, de grootste en bekendste Maya tempel, mag zeker niet ontbreken. Het nalatenschap van de Maya ligt verborgen in de jungle.

 • Dag 14 Palenque - Campeche

  Uw volgende bestemming is Campeche. Een kleurrijk havenplaatsje met huizen in pasteltinten en een oude stadsmuur, gebouwd op de grondvesten van een oude Mayastad.

 • Dag 15 Campeche - Uxmal

  Net voor Uxmal kunt u de Puuc route volgen. Deze leidt u langs verschillende opgravingen zoals Kabah, Sayil en Labna en de grotten van Loltún.

 • Dag 16 Uxmal

  Brengt u een bezoek aan de mooie bouwwerken bij Uxmal, gebouwd in de Puuc-stijl. Het grootste monument, de Pirámide del Adivino, is 35 meter hoog en bestaat uit vijf verschillende tempels. Een klim naar boven is absoluut de moeite waard.

 • Dag 17 Uxmal - Merida

  Merida, ook wel de ‘witte stad’ genoemd, is uw volgende bestemming. 

 • Dag 18 Merida

  Een vrije dag om te Merida te verkennen. Bekijk de mooie koloniale huizen aan de Paseo de Montejo, de historische bezienswaardigheden aan Plaza Mayor of bezoek één van de musea. 

 • Dag 19 Merida - Chichén Itzá

  Na een relatief korte autorit komt u aan in Chichén Itzá, waar u het grootste archeologische Maya tempelcomplex van Yucatán kunt bezoeken. De piramide van Kukulcán is één van de belangrijkste bezienswaardigheden.

 • Dag 20 Chichén Itzá - Tulum

  Vanuit Chichén Itzá rijdt u naar de kust, waar u kunt ontspannen aan de witte stranden en het heldere blauwe zeewater.

 • Dag 21-22 Tulum

  Deze dagen kunt u heerlijk genieten aan de prachtige zandstranden van de Caribische kust of de tempels van Tulum bezoeken. Deze hebben een prachtige ligging op een rots met uitzicht over de Golf van Mexico.

 • Dag 23-24 Tulum - Amsterdam

  Na het inleveren van de huurauto op de luchthaven van Cancun vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

 • Vanaf het moment dat u binnenstapt maakt Gran Hotel Ciudad indruk. De imposante lobby met enorm glas in lood plafond zet meteen de toon voor de rest van het hotel. Het pand is gelegen in het historische centrum van Mecico City aan het Zócalo plein....
 • In historische centrum van Puebla ligt boutique hotel Casa Reyna. Dit hotel is met slechts tien suites een intiem verblijf in de levendige stad. De suites zijn modern ingericht en voorzien van authentieke talavera decoraties. De mastersuite beschikt als...
 • Dit oorspronkelijke klooster uit 1576 doet nu dienst als hotel in het historische centrum van Oaxaca. Vlakbij Santo Domingo Cultural Center, winkels, musea en restaurants heeft dit hotel een uitstekende locatie. Het klooster is later gerestaureerd waarbij...
 • Het Chan Kah resort biedt comfortabele casitas midden in de jungle van Chiapas. Het hotel brengt u dicht bij de natuur met prachtige tuinen vol bloemen en bruggetjes over een meanderend riviertje. Tussen de bomen leven brulapen, agoeti’s en iguana’s....
 • Deze lodge is omringd door tropisch woud en ligt op korte afstand van de ruïnes van Uxmal. Ook de Pyramid of the Magician en Governor’s Palace liggen niet ver van het verblijf. De lodge beschikt over twee zwembaden, een spa, bar en restaurant....
 • Dit boutique hotel is met originele materialen en elementen gerenoveerd tot een sfeervol en intiem verblijf. Met slechts zeven kamers in totaal geniet u veel privacy op een locatie slechts 20 minuten lopen van het centrum van Mérida. De kamers zijn voorzien...
Route
Tijdens deze 24-daagse autorondreis ontdekt u het fascinerende Mexico. Na een bezoek aan Mexico Stad, maakt u kennis met de rijke geschiedenis van het land. Oude Mayatempels en culturele erfgoederen worden afgewisseld met kleurrijke steden en mooie zandstranden.
Lisette Joosten bezocht Mexico

Als ik ergens naartoe ga lees ik me zo goed in dat de reisexperts in het verleden eigenlijk nooit iets konden toevoegen. Dat kunnen de adviseurs van ExperienceTravel nadrukkelijk wél! Ze komen vaak met bijzondere voorstellen voor plaatsen die ik zelf nog niet heb ontdekt.

 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.