Safari en strand Kenia

15-daagse reis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.495 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Dagelijkse game drives
 • Spot de Big Five
 • Wildlife in Amboseli NP
 • Flamingo's van Lake Nakuru
 • Game drives in Masai Mara
 • Ontspannen strandverblijf

Kenia is een uitstekende safaribestemming. U maakt game drives in diverse nationale parken, waaronder het beroemde Masai Mara. Tot slot verblijft u enkele dagen aan het strand om de reis ontspannen te eindigen.

Na een overnachting in Nairobi maakt u zich op voor het avontuur waarvoor u naar Kenia bent gekomen: safari’s! Het eerste park dat u bezoekt is Amboseli in het zuiden van Kenia. Vanuit het park ziet u de besneeuwde top van de Kilimanjaro in buurland Tanzania. Amboseli is een vrij droog gebied met uitgestrekte vlaktes. Middenin het park ligt echter een moerasgebied dat vele olifanten, nijlpaarden, gnoes, zebra’s en giraffen aantrekt. De meren Lake Naivasha en Lake Nakuru zijn uw volgende bestemming. Op het Naivasha meer maakt u een boottocht en zult u heel wat nijlpaarden en vogels kunnen tellen. Lake Nakuru is bekend vanwege de vele neushoorns en natuurlijk vanwege de ontelbare, knalroze flamingo’s die zich voeden met de algen in het meer. De meren liggen iets dichter bij de bewoonde wereld, maar toch zult u hier ook flink wat wildlife kunnen zien. De klapper komt echter wanneer u naar Masai Mara reist. De duizenden gnoes, wildebeesten en zebra’s uit de Serengeti migreren jaarlijks naar de Masai Mara, op zoek naar vruchtbare gronden. Als u wilt, kunt u een ballonvlucht maken boven de uitgestrekte vlaktes. De laatste dagen van uw reis brengt u door aan het strand van Diani Beach. Na de avontuurlijke dagen in het Afrikaanse landschap is het heerlijk om te ontspannen in deze mooie omgeving.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, genoemde activiteiten en maaltijden en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • De olifanten in Amboseli zijn gemiddeld groter dan de olifanten in andere Keniaanse wildgebieden.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam – Nairobi

  U vliegt vandaag met KLM naar Nairobi, waar u ’s avonds aankomt. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

 • Dag 2 Nairobi – Amboseli

  U vertrekt naar het Amboseli National Park dat in de schaduw ligt van de Kilimanjaro. Het is een mooi, compact park waar u onder meer olifantenfamilies kunt zien.

 • Dag 3 Amboseli

  Hiervoor bent u naar Kenia gekomen! Tijdens game drives gaat u opzoek naar wildlife zoals de leeuw, het luipaard, olifanten, zebra’s, giraffen, nijlpaarden en impala’s. 

 • Dag 4 Amboseli – Lake Naivasha

  Op naar Lake Naivasha, een van de meren in de Great Rift Valley. Het staat bekend om zijn extreem rijke vogelleven. Giraffes en zebra’s wandelen rustig tussen de acacia’s in het park. 

 • Dag 5 Lake Naivasha

  Boottocht naar Crescent Island, waar u verrast zult worden door de mooie landschappen en de diversiteit in dieren. Er leven hier onder meer nijlpaarden, wildebeesten, pythons en talloze vogelsoorten.

 • Dag 6 Lake Naivasha – Lake Nakuru

  Lake Nakuru is bekend om de duizenden knalroze flamingo’s die hier komen om zich te voeden met de algen uit het meer. Zo’n roze waas bij het blauwe meer is een prachtig gezicht. U maakt vandaag een game drive waarbij u ook uitkijkt naar ander wild zoals neushoorns, zebra’s en buffels.

 • Dag 7 Lake Nakuru – Masai Mara

  Het Masai Mara National Park is de nationale trots van Kenia. Het wild is hier in grote getalen aanwezig, wat zorgt voor zeer boeiende game drives. In de rivier de Mara wemelt het van de krokodillen en nijlpaarden. Aan de rand van het park leeft de kleurrijke Masai bevolking.

 • Dag 8-9 Masai Mara

  Volop gelegenheid om de Afrikaanse landschappen te verkennen en zoveel mogelijk wilde dieren te spotten. Misschien heeft u het geluk de Big Five te zien! 

 • Dag 10 Masai Mara – Mombasa

  U keert terug naar Nairobi, waar u een binnenlandse vlucht neemt naar Mombasa. U wordt naar uw comfortabele strandhotel in Diani Beach gebracht waar u de laatste dagen van de reis doorbrengt. 

 • Dag 11-13 Diani Beach

  Vanuit uw leuke, kleinschalige hotel direct aan het strand kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de paradijselijke setting. 

 • Dag 14-15 Mombasa – Amsterdam

  In de loop van de dag wordt u opgehaald voor de vlucht naar Nairobi. Met de avondvlucht van KLM vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende ochtend vroeg aankomt. 

 • Vanuit Sarova Lion Hill Lodge kijkt u uit over Lake Nakuru, die jaarlijks duizenden flamingo’s aantrekt. De lodge is gelegen op de helling van Lion Hill in Lake Nakuru National Park. Dit park heeft een rijke flora en fauna en biedt huis aan honderden...
Route
Bezoek de mooiste wildgebieden van Kenia tijdens deze reis. U start met Amboseli waarna u doorreist naar Lake Naivasha en Lake Nakuru. In de Masai Mara heeft u volop tijd voor mooie game drives. Tot slot kunt u genieten van de prachtige stranden bij uw resort in Diani Beach.
Jan Janse bezocht Kenia

Je verwachtingen worden altijd overtroffen.

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada