Noorderlicht en ijshotel in Lapland

8-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 4.995 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in het ICEHOTEL
 • Zie het Noorderlicht
 • Exclusief diner in Aurora Sky Station
 • Hondensleetocht door de wildernis
 • Bestuur uw eigen sneeuwscooter

Een bijzondere reis door Zweeds Lapland inclusief een verblijf in het befaamde ICEHOTEL. U onderneemt ook diverse activiteiten, zoals een tocht per hondenslee en sneeuwscooter. Ook verblijft u midden in de natuur, de plek om het noorderlicht in al zijn glorie te aanschouwen.

Deze 8-daagse reis door Zweeds Lapland combineert een verblijf in het unieke ICEHOTEL met een verblijf in het bijzondere sneeuwlandschap. Tijdens de reis verkent u de prachtige natuur tijdens diverse activiteiten. Zo maakt u een tocht per slee, getrokken door rendieren, rijdt u met een hondenslee over de ijsvlakte en maakt u een rit per sneeuwscooter. Ook een rit over een van de meest noordelijke treintrajecten ter wereld staat op het programma. U verblijft in comfortabele hotels, die midden in de natuur zijn gelegen. De plek om 's avonds het noorderlicht te aanschouwen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht,  overnachtingen, dagelijks ontbijt,  6 x diner en genoemde activiteiten inbegrepen.

Wist u dat
Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Kiruna

  Via Kopenhagen en Stockholm vliegt u naar Kiruna, in het noorden van Zweeds Lapland. Na aankomst wordt u opgewacht en per privétransfer naar het befaamde ICEHOTEL gebracht, waar u de komende nacht verblijft. Dit hotel is een waar kunstwerk, opgetrokken uit het ijs. U overnacht in een deluxe suite, met eigen sauna.  

 • Dag 2 Kiruna - Bjorkliden

  U wordt wakker met een glas warm bosbessensap en een heerlijk ontbijt, waarna u in een slee stapt, die getrokken wordt door rendieren. Na de lunch wordt u per privétransfer naar de echte Zweedse wildernis gebracht. U verblijft in het bergdorpje Bjorkliden. Vanavond kunt u al op zoek gaan naar het noorderlicht. Vlakbij uw hotel is een speciaal uitkijkpunt.

 • Dag 3 Bjorkliden: hondensleetocht en noorderlicht

  Vandaag wacht u een bijzonder avontuur. Per hondenslee trekt u de wildernis in en rijdt u over de ijsvlakte of door de bergen. Vervolgens gaat u zelf op avontuur, trek bijvoorbeeld de sneeuwschoenen aan of maak een langlauftocht. Ook in de sauna van het hotel is het goed toeven. De dag wordt afgesloten met een exclusief viergangendiner in het Aurora Sky Station, waar u grote kans heeft het spektakel van het noorderlicht te aanschouwen.  

 • Dag 4 Bjorkliden: sneeuwscootertocht en fotografeer het noorderlicht

  Het volgende avontuur staat op het programma. Per sneeuwscooter trekt u de bergen in van Abisko National Park, een prachtige rit vol uitzichten over het besneeuwde berglandschap. Na een ontspannen middag in het hotel, gaat u wederom de bergen in. Een fotograaf zal u leren hoe u het noorderlicht op de gevoelige plaat kunt vastleggen. 

 • Dag 5 Bjorkliden - Narvik

  De Ofoten Line en Arctic Circle trein voert u in anderhalf uur over een van de noordelijkste treintrajecten ter wereld. Het eindstation van deze unieke treinreis is Narvik, gelegen in Noors Lapland. Wij hebben voor u een tafel gereserveerd in de Skybar van uw hotel, gelegen op de 16e verdieping. Hier geniet u van een prachtig uitzicht over de bergen en de Ofotfjord. Vervolgens gaat u onder begeleiding van een gids wederom op zoek naar het noorderlicht, een natuurspektakel dat nooit gaat vervelen.

 • Dag 6 Narvik

  Maak kennis met de dierenwereld van het Arctisch gebied tijdens een bezoek aan het Polar Park, het noordelijkse dierenpark ter wereld. U ziet hier onder andere beren, wolven, poolvossen en rendieren. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in Narvik, waar u een bezoek kunt brengen aan het Vredesmuseum. 's Avonds geniet u wederom van een diner in de Skybar. 

 • Dag 7 Narvik - Kiruna

  De Artic Circle trein brengt u terug naar Zweden en naar het beginpunt van uw Laplandavontuur, Kiruna. U overnacht in een heerlijk hotel, waar u kunt genieten in de spa met buitenzwembad. 's Avonds hebben wij voor u een tafel gereserveerd in een van de beste restaurants in de omgeving, waar uitsluitend lokale ingredienten worden gebruikt. 

 • Dag 8 Kiruna - Amsterdam

  Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van  gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • 200 Kilometer ten noorden van de poolcirkel vindt u dit unieke hotel, dat als een waar kunstwerk uit het ijs wordt opgetrokken. Een verblijf in het ICEHOTEL is een bijna surrealistische ervaring. U overnacht in een kamer waar continu een temperatuur van...
 • Dit knusse hotel ligt centraal in het plaatsje Björkliden, aan de rand van het skigebied. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van tochten per sneeuwscooter, hondenslee of met sneeuwschoenen. Na een dag in de natuur is het heerlijk bijkomen...
 • Het zeventien verdiepingen tellende Scandic Hotel Narvik torent hoog boven het plaatsje Narvik uit. Het eersteklashotel ligt midden in het centrum, op loopafstand van musea. Het heeft een moderne inrichting en comfortabele kamers  Bekend is de Skybar,...
 • Puur en simpel, dat is het interieur van Camp Ripan. Het weerspiegelt de drie culturen die in Kiruna samenleven, de Zweedse, Sami  en Meänmaa, gecombineerd met vormen en kleuren uit de omringende natuur. Overal kunt u genieten van het prachtige uitzicht...
Route
Een bijzondere reis door Zweeds Lapland inclusief een verblijf in het befaamde ICEHOTEL. U onderneemt ook diverse activiteiten, zoals een tocht per hondenslee en sneeuwscooter. Ook verblijft u midden in de natuur, de plek om het noorderlicht in al zijn glorie te aanschouwen.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.