Noorderlicht en ijshotel in Lapland

7-daagse rondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 5.695 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in het ICEHOTEL
 • Zie het Noorderlicht
 • Exclusief diner in Aurora Sky Station
 • Hondensleetocht door de wildernis
 • Bestuur uw eigen sneeuwscooter
 • Meest noordelijke treinreis

Een bijzondere reis door Zweeds Lapland inclusief een verblijf in het befaamde ICEHOTEL. U onderneemt ook een tocht per hondenslee en sneeuwscooter. Verblijf midden in de natuur, ver weg van de massa, dé plek om het noorderlicht in al zijn glorie te aanschouwen.

Deze 8-daagse reis door Zweeds Lapland combineert een verblijf in het unieke ICEHOTEL met een verblijf in het bijzondere sneeuwlandschap. Tijdens deze reis onderneemt u verschillende activiteiten en leert u het landschap goed kennen. Zo reist u met rendieren en honden over de ijsvlaktes en maakt u een rit op een sneeuwscooter. Ook een rit over een van de meest noordelijke treintrajecten ter wereld staat op het programma. U verblijft in comfortabele hotels, middenin de natuur! De ideale plek om 's avonds het noorderlicht te aanschouwen.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, dagelijks ontbijt, 6 x diner en genoemde activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

Zweeds Lapland de enige Zweedse regio is die grenst aan twee anderen landen: Noorwegen en Finland.

Programma Accommodaties
 • Dag 1 Amsterdam - Kiruna

  Vandaag vliegt u naar Kiruna, in het noorden van Zweeds Lapland. Na aankomst wordt u opgewacht en per privétransfer naar het befaamde ICEHOTEL gebracht, waar u de komende nacht verblijft. Dit hotel is een waar kunstwerk, opgetrokken uit het ijs. U overnacht in een Deluxe Suite met eigen badkamer. Er staat in de avond een bijzonder diner op u te wachten. Sommige gerechten zullen tevens op ijs geserveerd worden.

 • Dag 2 Kiruna - Bjorkliden

  U wordt wakker met een glas warm bosbessensap en een heerlijk ontbijt. Daarna heeft u de tijd om de omgeving te ontdekken. Wandel naar het dorp en breng een bezoek aan de souvenirwinkeltjes. Na de lunch wordt u per privétransfer naar de echte Zweedse wildernis gebracht. U verblijft in het bergdorpje Bjorkliden. U verblijft hier in een lodge met jaccuzi op uw balkon waarbij u een prachtig uitzicht heeft over de bergen. Vanavond kunt u al op zoek gaan naar het noorderlicht. U wordt namelijk naar het Aurora Sky Station gebracht. Uiteraard krijgt u vooraf extra warme kleding voordat u circa 20-35 minuten per stoeltjeslift de berg op wordt gebracht. Hier geniet u van heerlijk diner. U heeft toegang tot de kleine tentoonstelling en indien gewenst, krijgt u uitleg van een gids. Deze omgeving is perfect voor het spotten van het Noorderlicht omdat er minimale lichtvervuiling is.

 • Dag 3 Bjorkliden

  Deze ochtend heeft u vrij te besteden. Maak een mooie sneeuwschoenwandeling of huur ski's want uw accommodatie ligt direct aan de piste. Na de lunch
  staat er een onvergetelijke activiteit op het programma die nagenoeg iedereen een keer wil meemaken..een hondensleetocht! Voordat u eropuit trekt, maakt u kennis met de enthousiaste husky's. Onder begeleiding van een ervaren gids trekt u met de slede door de wildernis. Het enthousiasme van deze dieren is erg leuk te zien en maken de ervaring werkelijk onvergetelijk. 's Avonds wordt u meegenomen op een fotografietocht, waarbij u de handvatten krijgt om de mooiste foto’s van het Noorderlicht te kunnen maken!

   

 • Dag 4 Bjorkliden

  Het volgende avontuur dient zich aan. Deze dag staat in het teken van de wildernis, het Abisko National Park. Onder leiding van een ervaren gids gaat u op pad om de vaardigheden die nodig zijn in de wildernis, onder de knie te krijgen. Per sneeuwscooter trekt u de bergen in van Abisko National Park, een prachtige rit vol uitzichten over het besneeuwde berglandschap. Daarbij maakt u een stop om te ijsvissen en vertelt uw gids u alles over het overleven in de wildernis. Na een avontuurlijke dag in de buitenlucht is het tijd voor een goed diner in het Lapporten Restaurant van het hotel.

 • Dag 5 Bjorkliden - Narvik

  De Ofoten Line en Arctic Circle trein voeren u in anderhalf uur tijd over een van de noordelijkste- en mooiste treintrajecten ter wereld. Het eindstation van deze unieke treinreis is Narvik, gelegen in Noors Lapland. Wij hebben voor u een tafel gereserveerd in de Skybar van uw hotel, gelegen op de 16e verdieping. Hier geniet u van een prachtig uitzicht over de bergen en de Ofotfjord. De avond kunt u zelf indelen. Mocht u er nog op uit willen dan raden wij u aan om onder leiding van een ervaren gids opzoek te gaan naar het noorderlicht. Een natuurspektakel dat nooit gaat vervelen.

 • Dag 6 Narvik

  Maak kennis met de dierenwereld van het Arctisch gebied tijdens een bezoek aan het Polar Park. U ziet hier onder andere beren, wolven, poolvossen en rendieren. De middag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen in Narvik, waar u een bezoek kunt brengen aan het Vredesmuseum. 's Avonds wordt u diner wederom geserveerd in de Skybar.  

 • Dag 7 Narvik - Amsterdam

  Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 • 200 Kilometer ten noorden van de poolcirkel vindt u dit unieke hotel, dat als een waar kunstwerk uit het ijs wordt opgetrokken. Een verblijf in het ICEHOTEL is een bijna surrealistische ervaring. U overnacht in een kamer waar een constante temperatuur...
 • Dit knusse hotel ligt centraal in het plaatsje Bjorkliden, aan de rand van het skigebied. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van tochten per sneeuwscooter, hondenslee of met sneeuwschoenen. Na een dag in de natuur is het heerlijk bijkomen...
 • Het zeventien verdiepingen tellende Scandic Hotel Narvik torent hoog boven het plaatsje Narvik uit. Het eersteklashotel ligt midden in het centrum, op loopafstand van musea. Het heeft een moderne inrichting en comfortabele kamers  Bekend is de Skybar,...
Route
Een bijzondere reis door Zweeds Lapland inclusief een verblijf in het befaamde ICEHOTEL. Er staan verschillende activiteiten ingepland zoals het maken van een hondensleetocht. U verblijft op mooie plekken, middenin de natuur zodat de kans op het zien van het Noorderlicht groot is.
 • onze specialisten
  Corine den Hartog, Latijns-Amerika, Canada en Amerika specialist. U bereikt Corine op nr. 073 - 548 20 60.
  Corine den Hartog
  Expertise: Guatemala, Belize, Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Galápagoseilanden, Nicaragua, Peru, Madagascar, Lapland, Canada & de Verenigde Staten.
 • onze specialisten
  Daniëlle Ligtenberg, Lapland, Oceanië en Azië specialist. U bereikt Daniëlle op nr. 073 - 548 20 60.
  Daniëlle Ligtenberg
  Expertise: Lapland, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Dubai en Canada.