Complete rondreis Namibië

24-daagse autorondreis
Op basis van 2 personen
Nu vanaf € 6.195 p.p.
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Hoogtepunten van deze reis

 • Himbadorpen bezoeken in Damaraland
 • Wild spotten in Etosha National Park
 • Wandelen langs de Fish River Canyon
 • Zonsopgang in Sossusvlei
 • Op en top natuur en avontuur
 • Ontdek de indrukwekkende Namib woestijn

Een complete reis met eigen huurauto. Met deze reis ziet u ontzettend veel van Namibië: van de beroemde rode zandduinen in de Sossusvlei, het wildpark Etosha, de kloven van de Fish River Canyon tot de Bosjesmannen in de Nya Nya Conservancy.

In 24 dagen tijd rijdt u per huurauto langs de vele hoogtepunten van Namibië. Vanuit Windhoek gaat u eerst in zuidelijke richting naar de Fish River Canyon. Dit is na de Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. Het indrukwekkende natuurspektakel laat u al snel weer achter u en u reist verder in de richting van Sossusvlei. Hier heeft u de kans om de hoogste zandduinen ter wereld te beklimmen. Ga vroeg uit de veren om de spectaculaire zonsopgang op de rode duinen te aanschouwen. Dit is ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. Via de ongerepte woestijn en vlaktes van Damaraland‚ rijdt u verder richting het noorden. Hier bereikt u het woeste‚ grotendeels onbewoonde deel van Namibië. Onderweg passeert u vele Himbadorpen en geniet u van het weidse landschap. Eenmaal in het Etosha National Park aangekomen‚ ziet u veel wild en mooie natuur. Via het land van de Bosjesmannen en het Waterberg Plateau Park‚ reist u vervolgens terug naar Windhoek. Deze reis langs de bekende en onbekende hoogtepunten van Namibië is zeker een onvergetelijk avontuur.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen en autohuur inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat
 • Namibië is, op Mongolië na, het dunst bevolkte land op aarde.
Programma Accommodaties
 • Dag 1 - 2: Amsterdam - Windhoek

  U vliegt met KLM naar Windhoek, bij aankomst op de luchthaven de volgende dag wordt u ontvangen door onze lokale partner en kan uw reis beginnen. U wordt naar het verhuurstation begeleid waar u de huurauto ophaalt. Vandaag hoeft u niet ver te reizen, u verblijft in Windhoek. U kunt op eigen gelegenheid op pad gaan in deze leuke stad of kom bij van de lange vlucht in de accommodatie.

 • Dag 3: Windhoek - Kalahari

  Uw rondreis door Namibië gaat beginnen. U reist richting het zuiden richting de roodkleurige Kalahari woestijn. U verblijft in de Kalahari woestijn, in de omgeving van het plaatsje Kalkrand. De Kalahari Woestijn is een van de grootste zandvlaktes in de wereld waar veel wilde dieren leven. Door de laagvlaktes heeft u een prachtig vergezicht over de omgeving waardoor de zonsondergang extra bijzonder is.

 • Dag 4: Kalahari - Fish River Canyon

  De reis gaat verder naar de Fish River Canyon nabij de Zuid-Afrikaanse grens. De Fish River Canyon‚ in het zuiden van Namibië‚ is na de Grand Canyon in Amerika de grootste canyon ter wereld. De canyon is gevormd door erosie veroorzaakt door de Fish River die door deze omgeving kronkelt en is een spectaculair natuurlijk fenomeen dat er miljoenen jaren over heeft gedaan om zich te vormen. Naast erosie hebben ook de bewegingen in de aardkorst bijgedragen tot de vorming van de kloof.

 • Dag 5: Fish River Canyon

  Vanuit uw accommodatie is het ook mogelijk een Canyon Drive te boeken waarbij u met een gids de canyon in gaat. In alle rust kunt u in de Fish River Canyon genieten van het uitzicht bij de vele adembenemende uitzichtpunten. De canyon is op sommige plaatsen maar liefst 550 meter diep en 27 km breed. Het landschap van de Fish River Canyon is een ontdekking waard vanwege de ware schoonheid van dit prachtige gebied. 

 • Dag 6: Fish River Canyon - Aus

  Vandaag rijdt u verder naar Aus. Aus is een klein woestijnstadje gelegen tussen de heuvels‚ ongeveer 125 km van Lüderitz aan de kust. Door de verschillende ecosystemen vind je hier ruim 500 plantsoorten. Ondanks dat er vrij weinig gebeurt‚ maakt de verlatenheid en het veranderende landschap het de moeite waard om hier een kijkje te nemen. 

 • Dag 7: Aus

  In het aangrenzende Namib Nauklunftpark heeft u de kans om wilde woestijnpaarden te zien die zich hebben aangepast aan de weersomstandigheden. U kunt deze dag gebruiken om op zoek te gaan naar deze prachtige dieren. 

 • Dag 8: Aus - Sesriem

  U vervolgt de reis naar Sesriem nabij Sossusvlei. De komende dagen verkent u de omgeving van Sossusvlei‚ waar u de hoogste zandduinen ter wereld kunt beklimmen zoals de Dune 45. Sta vroeg op en aanschouw het steeds wisselende kleurenpalet tijdens zonsopgang. Deze omgeving is een waar paradijs voor fotografen! Sla de Dead Vlei zeker niet over, een van de hoogtepunten in dit gebied.

 • Dag 9: Sesriem

  De Namib Desert is de topattractie van Namibië. De woestijn‚ met zijn tientallen tot honderden meters hoge abrikooskleurige zandduinen wordt omschreven als de mooiste woestijn ter wereld. U kunt ook de Sesriem Canyon bezoeken; een nauwe kloof van ongeveer een kilometer lengte‚ die eeuwen geleden als gevolg van erosie is ontstaan. De canyon is ongeveer 30 tot 40 meter diep en omdat er vaak geen water staat in de rivier kunt u er mooie wandelingen maken. 

 • Dag 10: Sesriem - Swakopmund

  U rijdt verder richting Swakopmund aan de kust. Geniet van de prachtige uitzichten en de unieke route dwars door de Namib woestijn waar u onderweg langs het Tropic of Capricorn rijdt, ook wel bekend als de Steenbokskeerkring. In Swakopmund zijn nog vele oude gebouwen uit de koloniale tijd te vinden. Tevens is het een ideale plaats voor actieve bezigheden‚ zoals quadbike tochten‚ sandboarden‚ vissen‚ pleziervluchten over de kust‚ een pelsrobben- en dolfijnentour of een tocht door de duinen op zoek naar de Little 5 van de woestijn.

 • Dag 11: Swakopmund

  Vandaag heeft u ter vrije besteding om op eigen gelegenheid activiteiten te ondernemen. Er is van alles te doen in en rondom dit kleine stadje met zijn duidelijk Duitse historie. Swakopmund is ook bij de Namibiërs zelf een gewilde vakantiebestemming. U kunt vandaag de kleine‚ maar aantrekkelijke dagelijkse markt bezoeken waar beginnende kunstenaars en souvenirverkopers hun waar aanbieden. Als u even de tijd neemt om er rond te snuffelen‚ kunt u er zeer leuke en soms ook waardevolle artikelen tegen een gunstige prijs kopen. Of wat dacht u van een kopje koffie in een echte Duitse Konditorei?

   

 • Dag 12: Swakopmund - Erongo Regio

  U verlaat de kust en rijdt de binnenlanden in op weg naar het Erongo bergmassief, de hoogste top van deze bergketen is die van de Hohenstein met 2.319 meter boven zeeniveau. U kunt in de ochtend een bezoek brengen aan Cape Cross voor een bezoek aan de zeehondenkolonies. Duizenden pelsrobben liggen hier zij aan zij op het strand klaar om gefotografeerd te worden. De Erongo regio staat bekend om de kleurrijke vulkanische landschappen en de cultuur. U komt hier een variatie aan wilde dieren tegen zoals luipaarden, giraffen, olifanten, hyena's, antilopen en zelfs de zwarte neushoorn en de Hartmann's zebra die met uitsterven wordt bedreigd. 

 • Dag 13: Erongo regio - Twyfelfontein

  U vervolgt uw reis naar de ongerepte woestijn van Damaraland. Onderweg passeert u de immense Brandberg met een hoogte van 2.573 meter boven zeeniveau voordat u in Twyfelfontein arriveert. U overnacht in Twyfelfontein in de regio Damaraland wat bekend staat om de beroemde ingegraveerde rotstekeningen. 

 • Dag 14: Twyfelfontein

  U kunt in deze omgeving op zoek naar woestijnolifanten die in dit gebied leven en zich helemaal hebben aangepast aan de weersomstandigheden. Bezoek in Twyfelfontein de bekende rotstekeningen genaamd Bushman Paintings. In dit Werelderfgoed vindt u zeer oude rotsgravures, twee zaken die ze zo bijzonder maken: de oudheid en het feit dat ze in steen zijn gekerfd terwijl primitieve kunst meestal is geschilderd met natuurlijk pigmenten en houtskool. Vlakbij Twyfelfontein kunt u ook een bezoek brengen aan de Burnt Mountain en de Organ Pipes, twee bijzondere geologische fenomenen.

 • Dag 15: Twyfelfontein - Kaokoland

  U rijdt verder naar het noorden van Namibië naar Kaokoland‚ het ongerepte gebied in het noorden van Namibië‚ waar u vele Himbadorpen zult passeren. Kaokoland is van oorsprong het land van de Himbabevolking. De Himbabevolking heeft nog weinig te maken gehad met de algemene verwestering die zijn sporen heeft nagelaten in bijna elk Afrikaans land. De Himba houden nog steeds vast aan hun eeuwenoude tradities en cultuur en zijn een van de weinig overgebleven échte nomadische stammen.

 • Dag 16: Kaokoland

  Opuwo is het meest noordelijke stadje van Kaokoland en betekent letterlijk 'het einde'. De lodge ligt net buiten Opuwo en biedt een comfortabel verblijf in een van de veertig kamers. Voor een perfecte afsluiting van de dag kunt u met een glas wijn uit de wijnkelder genieten van de zonsondergang en het landschap. U kunt optioneel vanuit de lodge een bezoek brengen aan de noordelijker gelegen Epupa Falls. Het is aan u de keuze hoe u deze extra dag doorbrengt. Aan het einde van de dag kunt u een verfrissende duik nemen in het zwembad en genieten van een adembenemend uitzicht over de bergen.

 • Dag 17: Kaokoland - Etosha National Park

  U rijdt verder naar het zuidelijke deel van het Etosha National Park. Etosha is samen met Chobe in Botswana‚ het Kruger Park in Zuid-Afrika en de Serengeti in Tanzania een van de grootste en bekendste wildparken van Afrika. In Etosha leeft vrijwel al het in Afrika voorkomend wild. Het Etosha National Park is een van de droogste parken maar daarmee ook een van de meest bijzondere parken in Namibië. U heeft de mogelijkheid om vandaag al een eerste bezoek aan het park te brengen om op zoek te gaan naar het vele wild in dit prachtige nationale park.

 • Dag 18: Etosha National Park

  Grote kuddes olifanten‚ giraffen‚ wildebeesten‚ springbokken‚ kudu's en gemsbokken delen dit enorme park samen met roofdieren als hyena’s‚ leeuwen‚ luipaarden en cheeta’s. Maar ook de neushoorn is hier talrijk aanwezig. Deze dagen heeft u voldoende tijd om het gehele park te doorkruisen en het vele wild van nabij te fotograferen. In de omgeving vindt u ruim 30 waterholes, die, met name in de droge periodes, worden bezocht door tientallen en soms zelf honderden dieren tegelijkertijd, een immens spektakel! De Etosha Pan zelf is een enorme zoutvlakte van 130 km lang en wel tot 50 km breed, die u vanaf een uitkijkpunt kunt bekijken, erg indrukwekkend. Voor de perfecte wildlife ervaring bent u helemaal op uw plek in het Etosha National Park!

 • Dag 19 - 20: Etosha National Park

  Vandaag rijdt u dwars door het Etosha National Park naar het oostelijke deel van het park. Er leven in dit gebied maar liefst 114 verschillende soorten zoogdieren en 350 verschillende vogelsoorten. Het is tevens de beste plek om de Big Five te bewonderen die bestaat uit de olifant, de leeuw, de neushoorn, het luipaard en natuurlijk de buffel. Naast de Big Five ziet u ook giraffen, zebra's en gnoes die je avontuur in Etosha compleet maken. Houd uw ogen de gehele rit geopend en spot ze alle 5!

 • Dag 21: Etosha National Park - Waterberg Plateau

  U verlaat het Etosha National Park en rijdt richting het Waterberg Plateau. Dit gebied van 400 vierkante kilometer biedt genoeg ruimte voor wilde dieren zoals de witte en zwarte neushoorn. Het beroemde Waterberg Plateau rijst hoog boven het landschap uit. Het Waterberg Plateau is een enorme tafelberg met bovenop een Nationaal Park. Het Waterberg Plateau is maar liefst 48 kilometer lang en 15 kilometer breed. Op de berg kunt u op zoek gaan naar voetsporen van dinosaurussen van 200 miljoen jaar geleden.

 • Dag 22: Waterberg Plateau

  Het Waterberg Plateau steekt zo'n 200 meter boven het omliggende landschap uit. Hier ziet u steile kliffen en fascinerende rotsformaties. U kunt u er zo'n 200 vogelsoorten spotten‚ waaronder een kolonie Kaapse gieren. Hoewel er in het park veel wild leeft‚ zult u vanwege de dichte vegetatie niet zo veel wild spotten als in Etosha. Toch is het mooie natuurgebied met bosjesmanschilderingen een ideale locatie om uw reis te beginnen of terug te blikken op uw mooie reis. 

 • Dag 23 - 24: Waterberg Plateau - Windhoek

  Het einde van uw reis is helaas aangebroken. U levert uw auto in op het vliegveld van Windhoek en vervolgens vliegt u met KLM terug naar Amsterdam. U land de volgende ochtend weer in Nederland met een koffer vol nieuwe herinneringen. Het einde van een fantastische reis!

 • Kalahari Red Dunes Lodge ligt in het zuiden van Namibië tussen Mariental en Kalkrand. De twaalf vrijstaande chalets met canvas muren, rieten daken en teakhouten vloeren dragen de namen van de meest voorkomende diersoorten in het reservaat en zijn...
 • Op een prachtige locatie aan de west-rim van de Fish River Canyon ligt de kleine en exclusieve Fish River Lodge. De accommodatie beschikt over 20 chalets die langs de rand van de canyon liggen. Grote ramen zorgen voor genoeg licht en adembenemende uitzichten...
 • Klein Aus Vista, ofwel 'Place with A View' ligt in de Aus Mountains en grenst aan het Namib Naukluft Park en het Sperrgebiet waar de Feral Paarden nog in het wild voorkomen. De vier accommodaties van Klein Aus Vista zijn gelegen in het Gondwana Sperrgebiet...
 • Het kleinschalige Camp Kipwe ligt op een van de mooiste plekken in Damaraland tussen enorme, rode rotsformaties. Er heerst hier een serene rust en ongedwongen sfeer. Het is niet voor niets dat Kipwe in het Swahili gezegend betekent. Camp Kipwe beschikt...
 • Opuwo is het meest noordelijke stadje van Kaokoland en betekent letterlijk 'het einde'. In Opuwo leven zowel de Himba's als de Hereros en u kunt hier zelf rondlopen om het dagelijks leven in het stadje te beleven. Het hotel ligt net buiten Opuwo op een...
 • Gelegen in een privé natuurpark, in het noorden grenzend aan Etosha National Park met de Andersson Gate op ca. 12 km afstand, ligt Etosha Oberland Lodge. Met een klein aantal chalets de perfecte plek om te genieten van de indrukwekkende natuur. Via de...
 • Mushara Outpost maakt onderdeel uit van de Mushara Collection, een verzameling kleinschalige privélodges op circa 10 kilometer ten oosten van Etosha. Mushara Outpost biedt plaats aan maximaal 16 gasten in ruime, comfortabele tenten op houten platforms,...
 • Op de flanken van het Waterberg Plateau ligt de kleinschalige Waterberg Plateau Lodge vanwaar u eindeloze uitzichten over de Kalahari heeft. U verblijft in een comfortabel chalet genesteld tussen de acaciabomen. Elk chalet is voorzien van een badkamer,...
Route
Tijdens deze complete selfdrive reis bezoekt u natuurlijk de wereldberoemde rode zandduinen bij Sossusvlei en het indrukwekkende Etosha National Park. Maar daarnaast wachten u ook bijzondere ontmoetingen met de Himba’s en Bosjesmannen. Tijdens deze complete reis ontdekt u hoeveel dit bijzondere land te bieden heeft.
Erik Joosten bezocht Namibië

Zoals altijd was alles tot in de puntjes geregeld. We zijn met ze naar alle uithoeken van de wereld geweest; het is altijd perfect verzorgd!

 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika