Namibië Rovos Rail treinsafari

12-daagse treinsafari

Op basis van 2 personen

Nu vanaf € 6.125 p.p.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Geniet van de service en sfeer aan boord van Rovos Rail
 • Rijd door de uitgestrekte Kalahari
 • Vlieg naar Sossusvlei voor een woestijntour met lunch & bush dinner
 • Ga op safari in Etosha National Park

De nostalgische Rovos Rail trein volgt een afwisselende route van Pretoria, Zuid-Afrika naar Namibië. Terwijl het woestijnlandschap aan u voorbij trekt, geniet u van de service en de sfeer aan boord. De excursies en activiteiten geven deze treinreis extra karakter.

Tijdens deze treinreis overbrugt u 3400 kilometer door Zuid-Afrika en Namibië naar de Atlantische kust. De locomotief komt in Pretoria in beweging en rolt dan over het spoor naar Kimberley, waar de diamantmijnen een grote rol spelen in de geschiedenis van Zuid-Afrika. Na de uitgestrekte landschappen van de Zuid-Afrikaans Noordkaapprovincie steekt u de grens over met Namibië. Hier is in eerste instantie de Fish River Canyon de grootste bezienswaardigheid. Deze kloof erkent enkel in de Grand Canyon haar meerdere. Ter onderbreking van de natuurbelevenissen maakt u een stadstour in de hoofdstad Windhoek. Daarna volgen twee van de meest spectaculaire regio's van het land, u gaat zowel naar de zandduinen van Sossusvlei als het wildpark Etosha. In Swakopmund eindigt deze unieke treinreis. 

 

Data & prijzen

Vertrekdatum 6 mei 2020
Vraag ons naar de andere reisdata.
Tip! U kunt verschillende treinreizen maken met Rovos Rail.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met Rovos Rail in een Pullman Suite, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat
 • Namibië is op Mongolië na het dunst bevolkte land ter wereld.
Programma De trein
 • Dag 1 Amsterdam - Johannesburg - Pretoria

  U vliegt naar Johannesburg in Zuid-Afrika, waar u wordt verwelkomt en met een transfer naar Pretoria wordt gebracht voor uw eerste overnachting. Deze nacht slaapt u nog in een hotel. Er is nagenoeg geen tijdsverschil met Nederland, dus u kunt snel acclimatiseren na een goede nachtrust.

 • Dag 2 Pretoria - Kimberley

  U wordt hartelijk welkom geheten aan boord en kunt u op uw gemak installeren in uw coupé. Wandel daarna rustig door de trein en neem plaats in een van de sfeervolle wagons terwijl de trein zich in beweging zet.

 • Dag 3 Kimberley - Upington

  Vandaag arriveert u in het epicentrum van de diamantindustrie. Al sinds 1870 worden in Kimberley diamanten gewonnen. In het Mijnmuseum krijgt u een goed beeld van die tijd. Ook de Big Hole, het grootste door mensen gegraven gat, is indrukwekkend om te zien. Daarna gaat de trein verder door de halfwoestijn van de Karoo.

 • Dag 4 Upington - Holoog

  In Upington kunt u deelnemen aan een stadswandeling. Deze stad ligt aan de Oranjerivier die het van oorsprong dorre landschap van de Kalahariwoestijn, vruchtbaar maakt. Hierdoor is het een belangrijk landbouwcentrum. Later op de dag passeert u de grens met Namibië.

 • Dag 5 Holoog - Keetmanshoop

  De Fish River Canyon is een van de 'must sees' in Namibië. Deze grote kloof is zeker zo indrukwekkend als de Grand Canyon, maar dan een stuk rustiger qua bezoekers. U overnacht in de plaats Keetmanshoop, waar u nog kunt deelnemen aan een stadswandeling.  

 • Dag 6 Windhoek - Sossusvlei

  De hoofdstad Windhoek ligt heel centraal in het land. Door de ligging in een vallei wordt het decor door omringende bergen gevormd. De meeste inwoners van Namibië zijn woonachtig in Windhoek. Tijdens een stadstour krijgt u een goede indruk. Daarna wacht u een mooie ervaring, want met een vliegtuigje gaat u naar Sossusvlei. Na de lunch maakt u een rit door de woestijn om de zandduinen goed te kunnen bewonderen. Met een bush dinner sluit u de dag af.

 • Dag 7 Sossusvlei - Etosha

  In de ochtend trekt u weer de zandduinen in voor een ontbijt in de magistrale omgeving van Sossusvlei terwijl de de zon haar eerste zonnestralen uitspreidt over het landschap. Halverwege de dag vliegt u terug naar Windhoek en rijdt u verder naar Etosha National Park. 

 • Dag 8 Etosha

  Etosha National Park is half zo groot als Nederland en bestaat voor een derde uit zoutpannen. Het aantal wilde dieren is indrukwekkend en daarbij zijn ze goed zichtbaar, doordat het landschap weids en open is. Bij de waterpoelen is bijna altijd wel een wildcongregatie te zien, maar u zult tijdens uw game drive ook groepen zebra's, wildebeesten of giraffes over de vlakte zien struinen. Deze nacht verblijft u in een lodge nabij de ingang van het wildpark.

 • Dag 9 Etosha

  In de ochtend maakt u nog een game drive door Etosha National Park op zoek naar wilde dieren. Daarna vertrekt u met de trein naar de Atlantische kust. Geniet van de eindeloze horizon terwijl u door het maandlandschap rijdt.

 • Dag 10 Swakopmund

  Na aankomst in Walvis Bay gaat u van boord en wordt u naar Swakopmund gebracht waar u uw intrek neemt in een hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het is duidelijk dat deze stad een oude Duitse kolonie is geweest. Dat uit zich onder meer in de architectuur en de Duitse taal die nog volop gesproken wordt. Ook kunt u er 'apfeltorte' bestellen op het terras.  

 • Dag 11-12 Swakopmund - Amsterdam

  Aan alles komt een eind. Zo ook aan deze bijzondere treinreis. U wordt naar Walvisbaai gebracht vanwaar u via Johannesburg terug naar Nederland vliegt. 

Rovos Rail

Afrika doorkruisen met Rovos Rail is een ervaring die u zeker lang bij zal blijven. Rovos staat voor klasse, stijl en luxe. Ieder rijtuig is tot in detail gerestaureerd en ademt de sfeer van vervlogen tijden uit. Luxueuze lederen stoelen, prachtig houtsnijwerk en geslepen glas geven de rijtuigen een authentieke en elegante sfeer. In de wagons vindt u drie verschillende suites variërend in grootte.

Pullman Suite
In de Pullman suite vindt u een sofabed en minibar. Voor de nacht wordt uw sofabank opgemaakt tot een comfortabel tweepersoonsbed (twee eenpersoonsbedden als stapelbed is ook mogelijk). Vanuit uw suite heeft u de beschikking over een privé badkamer met douche.

DeLuxe Suite
De DeLuxe suite van Rovos Rail behoren tot de ruimste treincabines ter wereld. De airconditioning draagt bij aan een prettige temperatuur tijdens de reis. Ook heeft u de
beschikking over een kleine gezellige lounge. Alle suites zijn voorzien van ensuite badkamer en airco.

Royal Suite
De Royal suite beslaat een halve wagon en is daarmee de grootste. Naast een tweepersoonsbed heeft u de beschikking over een ruime badkamer met ligbad, douche en toilet. Vanuit het bad ziet u het landschap aan u voorbij trekken. In de ruime luxe lounge kunt u heerlijk lezen of genieten van een drankje uit uw privébar.

Het diner voltrekt zich in de restauratiewagon opgetrokken in Victoriaanse stijl. Het menu richt zich met veel wild en verse lokale ingrediënten voornamelijk op de traditionele Afrikaanse keuken. Er is tevens 24 uur roomservice. Onderweg stopt de trein een aantal maal voor excursies onder begeleiding van professionele gidsen.
Er zijn tal van routes verpakt in verschillende meerdaagse reizen. Zo kunt u met Rovos Rails van Pretoria naar Kaapstad, Durban of de Victoria Falls. Het is ook mogelijk om meerdere landen aan te doen in een reis door Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. Leun achterover in uw stoel en geniet van de uitstekende service en comfort die Rovos Rail te bieden heeft.

 

Route
Vlieg naar Johannesburg, Zuid-Afrika. Na een rustige start gaat u aan boord van de Rovos Rail trein voor uw reis door de Karoo halfwoestijn naar Namibië. Daar ziet u onder meer Sossusvlei en Etosha National Park.