Met een rijdend paleis door India

11-daagse treinreis

Op basis van 2 personen

Nu vanaf € 6.195 p.p.

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
 • Luxe trein Palace on Wheels
 • Exceptioneel bijzonder: Taj Mahal
 • Levendig en cultureel New Delhi
 • Kleurrijk & historisch Jaipur
 • Unieke ‘blauwe stad’ Jodphur
 • Bijzondere forten en meren

Deze luxe treinreis vertrekt vanuit New Delhi naar Rajasthan en eindigt met een bezoek aan de magische Taj Mahal. De trein is vorstelijk ingericht met handgesneden houden meubels en fluwelen gordijnen, wat een historische sfeer uitstraalt. Gecombineerd met de diversiteit van India belooft dit een bijzondere reis te worden.

De trein vertrekt vanuit New Delhi, waar u eerst nog een volle dag heeft om de stad beter te leren kennen. De volgende dag stapt u op de ‘Palace on Wheels’ trein, waar u rustig kunt settelen en uw eerste avond van een heerlijk diner kunt genieten. De eerste bestemming van de trein is Jaipur, waar u het Amber fort bezoekt. In de nacht reist de trein weer verder, de volgende dag staan de forten Ranthambore en Chittorgarh op het programma. Deze forten, samen met andere forten in India, hebben een interessante geschiedenis vanwege de vele vorstendommen die heersten. Naast forten bezoekt u tijdens deze treinreis interessante steden zoals Udaipur, gelegen aan een prachtig meer, en Jodhpur, ook wel de ‘Blue City’ genoemd. Het hoogtepunt van deze treinreis komt aan het eind met het bezoek aan de magische Taj Mahal, het grootste liefdessymbool ter wereld.

Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen met ontbijt, treinreis ‘Palace on Wheels’ op basis van volpension, excursies en vliegveld transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Er in New Delhi meer inwoners zijn dan in heel Australië?

Programma De trein
 • Dag 1 Amsterdam – New Delhi

  Het is zover; u begint aan de meest bijzondere reis door magisch India. U vliegt vanuit Amsterdam naar de hoofdstad New Delhi. Laat u verbazen over de wereld die u instapt; de warmte en drukte van het levendige New Delhi komt u meteen tegemoet. U wordt op het vliegveld opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging, die u naar uw hotel brengt.

 • Dag 2 New Delhi

  Vandaag leert u zowel het oude als nieuwe gedeelte van New Delhi kennen. De contrasten zijn groot; in oud-Delhi komt u langs verkopers die zakken vol kruiden kwijt proberen te raken en juweliers die goud afwegen in stoffige weegschalen. In het nieuwe en moderne gedeelte van de stad vindt u juist koloniale parlementsgebouwen. Het is een enorme metropool waar zoveel te ervaren is, dat het op een klein land lijkt.

 • Dag 3 New Delhi – Palace on Wheels dag 1

  Overdag heeft u nog alle tijd om New Delhi op eigen gelegenheid te bezoeken voordat de treinreis begint. Aan het eind van de middag begeeft u zich naar het treinstation waar u aan boord van de trein, ‘Palace on Wheels’ gaat. U wordt naar uw hut gebracht, waarna u de tijd heeft om de trein te verkennen. Later op de avond wordt het diner geserveerd.  

 • Dag 4 Palace on Wheels dag 2

  Terwijl u heerlijk rustig van uw eerste nacht aan boord geniet, rijdt de trein door met als volgende bestemming Jaipur. Jaipur is de hoofdstad van provincie Rajasthan en heeft net zoals New Delhi een oud en modern gedeelte. Na het ontbijt ontdekt u deze kleurrijke stad, waarbij u wordt meegenomen langs bijzondere plaatsen zoals het stadspaleis. De lunch wordt geserveerd in het Amber Fort, gelegen op zo’n 10 kilometer van het centrum. Het Amber Fort werd gebouwd in de 16e eeuw en ligt in een prachtige bergachtige omgeving. Na uw bezoek wordt u terug naar de trein gebracht, waar u in de avond geniet van een heerlijk diner.

 • Dag 5 Palace on Wheels dag 3

  In de nacht rijdt de trein weer verder naar de volgende bestemming, Sawai Madhopur. Vandaag staan er twee forten op het programma. Deze forten, en vele andere in India, werden voormalig bestuurd door het hoofd van een vorstendom, ook wel een maharadja genoemd. Deze maharadja’s zijn hun macht verloren, maar de vele forten en paleizen in India zijn nog een herinnering aan hun geschiedenis. Eerst bezoekt u het Ranthambore Fort, welke dankzij de strategische ligging en ruim 1000 jaar geschiedenis een interessante plek is om te bezoeken. U wordt tevens meegenomen langs drie bekende meren uit de omgeving, waar verschillende flora en fauna te vinden zijn. Aan het einde van de ochtend gaat de trein verder naar Chittorgarh, waar u het gelijknamige fort bezoekt.

 • Dag 6 Palace on Wheels dag 4

  De trein komt in de ochtend aan in Udaipur, een idyllische stad gelegen op korte afstand van Lake Pichola. U maakt een tocht door deze stad door smalle straatjes, langs prachtige paleizen en tempels in een tijdloze setting. Geniet van een heerlijke lunch, om vervolgens met een boottocht Lake Pichola te verkennen. Het schitterende meer met heuvelachtige achtergrond zal een garantie zijn voor een heerlijke middag.

 • Dag 7 Palace on Wheels dag 5

  Vandaag stopt de trein in woestijnstad Jaisalmer, bekend om het immense fort wat wel lijkt op een mysterieus zandkasteel. Het fort is gebouwd op een prachtige locatie en torent iets boven de stad uit. U wordt rondgeleid door het fort en leert meer over de fascinerende geschiedenis. Tijdens de lunch kunt u genieten van de lokale keuken gepaard met traditionele muziek. Aan het einde van de middag vertrekt de trein naar de volgende bestemming; Jodhpur.

 • Dag 8 Palace on Wheels dag 6

  Jodphur wordt ook wel de ‘Blue City’ genoemd vanwege de prachtige blauwe gebouwen waar de stad zich mee siert. Boven Jodphur rijst het magnifieke Mehrangarh Fort uit, een echt bouwkundig meesterwerk. Deze stad is het witte doek voor veel fotografen, waar men weinig moeite hoeft te doen om een prachtige foto te maken. In de middag keert u terug naar de trein, waar u kunt terugkijken op deze mooie dag.

 • Dag 9 Palace on Wheels dag 7

  Op deze dag staat het hoogtepunt van deze reis op het programma; de magische Taj Mahal. U staat vroeg op zodat u eerst nog een bezoek kunt brengen aan Keoladeo National Park, een van de mooiste vogelreservaten van India. Vervolgens gaat de trein naar Agra, waar u de stad ontdekt samen met de Taj Mahal. Een bezoek aan dit immense mausoleum is er een om nooit te vergeten.

 • Dag 10 Palace on Wheels dag 8 – New Delhi

  Helaas zit deze bijzondere treinreis er weer op. De trein komt in de nacht weer aan in New Delhi, zodat u in de ochtend kunt uitchecken, om vervolgens weer naar uw hotel te worden gebracht. De rest van de dag kunt u nog de laatste bezienswaardigheden bezoeken in New Delhi. Wat dacht u van een bezoek aan de Red Fort of ga een rondje fietsen! Geniet vooral van uw laatste Indiase maaltijd.

 • Dag 11 New Delhi – Amsterdam

  Vandaag vliegt u vanuit New Delhi weer terug naar Amsterdam. Kijk terug op een prachtige treinreis in bijzonder India!

Palace on Wheels

De ‘Palace on Wheels’ is een luxe trein die reist van Delhi naar Rajahstan. Handgesneden houten meubels met beddensprei van zijde en fluwelen gordijnen geven een historische sfeer. De exquise maaltijden aan boord zijn eveneens van vorstelijk niveau. Bij aankomst hoeft u zich ook niet druk te maken om uw bagage, deze worden naar uw hut gebracht. Ondertussen kronkelt de trein door het landschap naar de steden Jodphur, Jaipur, Jaisalmer en Agra, waar u het grootste liefdessymbool ter wereld ziet, de Taj Mahal.

De hutten
Er zijn totaal 14 deluxe hutten aan boord welke zijn ingericht in vorstelijke stijl en Indische tapijten. Verder beschikken ze over airconditioning, een kleine lounge met theefaciliteiten en een privé badkamer. De hutten zijn vernoemd naar de staten uit de tijd dat India uit vele vorstendommen bestond.

Restaurants & bar
Er zijn twee restaurants aan boord; het Maharaja en Maharani restaurant. Beide restaurants hebben zowel de internationale, Chinese en Indiase keuken. Daarnaast worden er ook gerechten uit de provincie Rajasthan geserveerd. Na het eten kunt u genieten van een drankje in de bar.

 

 

 

 

 

Route
De reis begint in hoofdstad New Delhi, vanwaar de treinreis begint. De Palace on Wheels doet de volgende plaatsen aan; Jaipur, Chittorgarh, Udaipur, Jaisalmer, Jodhpur en het magische Agra. De trein rijdt voornamelijk ’s-nachts zodat u overdag alle tijd heeft om de plaatsen te ontdekken.
 • onze specialisten
  Barbara Roeters, Azië, Caribbean & Spitsbergen specialist. U bereikt Barbara op nr. 073 - 548 20 60.
  Barbara Roeters
  Expertise: Tibet, China, Japan, Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Nepal, Bhutan, India, Sri Lanka, Indonesië, Maleisië, Dubai, Cuba, Caribbean en Spitsbergen