Ontdek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, de wereld in één land

Zuid-Afrika is een land waar mensen blijven terugkeren voor steeds weer nieuwe ervaringen. De grote veelzijdigheid aan landschappen en culturen maakt iedere reis uniek.

Een van de hoogtepunten van een reis door Zuid-Afrika is het bruisende Kaapstad, dat met geen enkele andere stad te vergelijken is. Het mediterrane klimaat, de historische gebouwen en de mix van culturen zorgen voor een exceptionele sfeer. Aan de andere zijde van de Tafelberg liggen de glooiende wijngaarden en gastronomische verrukkingen van wijndorpen als Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Als u verder naar het oosten reist, komt u bij de Tuinroute. Heldere rivieren vinden hier een weg door kloven en donker beboste bergen om vervolgens uit te monden in zee. Een van de best bewaarde geheimen van Zuid-Afrika is de Oostkaap, met eindeloze kustlijnen, glooiende groene heuvels en besloten privéreservaten. Uiteraard kunt u tijdens uw reis ook op safari in het Kruger National Park, dat tot de oudste en meest diverse parken van Afrika behoort. Ook de verborgen valleien van de Pilanesberg en de adembenemende zandduinen van Kgalagadi zijn een bezoek waard. Zuid-Afrika is het ideale land voor een mooie rondreis of reis op maat, zodat u optimaal van de grote diversiteit kunt genieten.

Wilt u meer weten over een onvergetelijke, exclusieve reis naar Zuid-Afrika op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

populaire Zuid-Afrika Reizen
Het InterContinental O.R. Tambo Airport hotel is een uitstekend vijfsterren accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen voor of na uw vliegreis. Het ligt tegenover de aankomsthal op de luchthaven van Johannesburg. Hierdoor is het zowel voor een overnachting...
Activiteit
Het Grootbos privé natuurreservaat is zeer rijk aan flora. Hier groeit het Afrikaanse fynbos, een sterk typerende vegetatie voor de Zuid-Afrikaanse Kaapregio. Op een relatief klein oppervlak komen honderden plantjes, bloemen en kleine struiken voor en er worden nog altijd nieuwe soorten ontdekt.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia en Canada
 • onze specialisten
  Katrijn Berends, Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist. U bereikt Katrijn op nr. 073 - 548 20 60.
  Katrijn Berends
  Expertise: Spitsbergen, Groenland, de Seychellen, Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en de Malediven.

Reis Zuid-Afrika op maat

Reis Zuid Afrika

Waarheen gaat uw volgende reis? Zuid-Afrika wordt gekenmerkt door zijn veelzijdigheid. U kunt op safari in Zuid-Afrika in een van de nationale parken of privéreservaten – het grote netwerk van deskundig beschermde natuurgebieden biedt iedere reiziger tal van safarimogelijkheden. Ga op eigen gelegenheid het Krugerpark in, maak een privésafari in een open jeep of een wandelsafari met een ervaren ranger. Er zijn bovendien malariavrije safarigebieden, waardoor Zuid-Afrika tevens een uitermate geschikte bestemming is voor een reis met het hele gezin. Een geheel andere belevenis is een reis door Zuid-Afrika per luxe trein, de historische Rovos Rail. Tot slot is het wegennet in Zuid-Afrika uitstekend, veilig en de bewegwijzering goed. Dit maakt het land bij uitstek geschikt om zelf met de auto te ontdekken.

Reistips Zuid-Afrika

Wilt u een bijzondere aanvulling geven aan uw reis? Zuid-Afrika biedt volop mogelijkheden. Relatief weinig reizigers weten de weg naar de noordoostelijke Limpopo-provincie te vinden. Verschillende kunstzinnige bevolkingsgroepen geven dit gebied in Zuid-Afrika een unieke sfeer. Zeer de moeite waard tijdens een reis is een townshiptour in Soweto bij Johannesburg of rondom Kaapstad. De Noordkaap is een van Zuid-Afrika’s ongeslepen, ruwe diamanten; de woestijn van Namaqualand verandert in augustus en september in een schitterende bloemenzee. De Wild Coast is weer van een geheel andere aard, met verlaten stranden en glooiende groene heuvels, waar her en der traditionele ronde Xhosa hutten verspreid liggen. De werelden die tijdens uw Zuid-Afrika reis aan u voorbij trekken zullen stuk voor stuk indruk maken.

Accommodatie
Shamwari Eagles Crag Lodge
‘Een reis is als een mens, geen twee zijn hetzelfde’
John Steinbeck
Voorbeeldreis
Subliem Zuid-Afrika
Nu vanaf € 7.145
Activiteit
Te voet op zoek naar dieren