Over Tanzania

Wat is de beste tijd om naar Tanzania te reizen? Hoe lang is het vliegen? Kan ik in Kenia met kinderen reizen? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Ondanks de regenperiodes is Tanzania het hele jaar door te bereizen. Alleen april en mei, wanneer de meeste regen valt, zijn minder geschikte maanden. Enkele gebieden en accommodaties zullen slecht of helemaal niet toegankelijk zijn. Bovendien zullen sommige activiteiten‚ waaronder loopsafari's‚ niet worden uitgevoerd. De periode van de korte regens is november en december. In de regentijd is de luchtvochtigheid relatief hoog. De warmste maanden zijn januari‚ februari en maart. De droge tijd is van januari tot maart en van juni tot oktober. De regentijd in het zuiden van Tanzania begint doorgaans eerder‚ tussen half februari en maart. Over het algemeen is het klimaat wereldwijd aan veranderingen onderhevig. Het wordt dan ook steeds moeilijker om de lange regenperiodes te voorspellen. 

Praktische informatie

Vanuit Amsterdam vliegt u in ongeveer 10,5 uur naar Dar es Salaam, de hoofdstad van Tanzania. Naar Kilimanjaro International Airport (Arusha) vliegt u in ongeveer 8,5 uur. In Tanzania kunt u op twee manieren rondreizen. U kunt ervoor kiezen om met privégids alias chauffeur in een 4WD-voertuig over land te reizen. Veel ritten van safarigebied naar -gebied zijn als een lange gamedrive. Andere ritten zijn soms lang en eentonig en wellicht wat vermoeiend. U kunt er ook voor kiezen om per klein vliegtuig van safarigebied naar –gebied te vliegen. U ziet dan minder van het land, maar hoeft ook minder lang te reizen. Ter plaatse gaat u op safari met de gidsen en rangers van de lodge waar u verblijft. U kunt deze twee reismethoden ook combineren en een gedeelte per vliegtuig en een gedeelte per 4WD-voertuig afleggen.

Regio’s en gebieden
Het ongerepte zuiden van Tanzania wordt nog relatief weinig bezocht. De grote parken bieden een gevarieerd landschap‚ divers wild‚ unieke diersoorten en een ongerepte natuur. Daarnaast biedt deze regio van Tanzania de mogelijkheid tot diverse safari's. Een bijzondere manier om het wild en de natuur te ervaren.
 • onze specialisten
  Mandy den Otter, Afrika, Canada & Alaska specialist. U bereikt Mandy op nr. 073 - 548 20 60.
  Mandy den Otter
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibë, Botswana, Tanzania, Canada, Alaska.
 • onze specialisten
  Marlous Rekkers, Afrika & Azië specialist. U bereikt Marlous op nr. 073 - 548 20 60.
  Marlous Rekkers
  Expertise: Bali, Caribbean, Maleisië, Mauritius, Namibië, Singapore, Sri Lanka, Tanzania, Thailand & Zuid-Afrika