Ontdek Tanzania

Ervaar het bijzondere Tanzania

Tanzania behoort tot de mooiste landen van Afrika; van de Serengeti vlaktes die het decor zijn van de jaarlijkse massale wildmigratie tot de torenhoge met jungle begroeide bergen en paradijselijke eilandenarchipels. Reden genoeg om naar dit prachtige land te reizen.

Het landschap van Tanzania is afwisselend met grote klimaatverschillen. U vindt er de koele hooglanden van de Great Rift Valley en de warme‚ exotische eilanden in de Indische Oceaan. Of laat uw voetsporen achter in de sneeuw op de top van de Kilimanjaro; de hoogste Afrikaanse berg. Tanzania is tevens safari bestemming bij uitstek. In het noorden van het land verplaatsen twee miljoen zebra's en wildebeesten zich elk jaar over de vlaktes van de Serengeti op zoek naar mals gras. Een van de allermooiste momenten om naar Tanzania te reizen is tussen december en maart. Dan vindt er een geboortegolf plaats en zijn de vlakten bevolkt met grote kuddes. Leeuwen en andere roofdieren liggen op de loer om toe te slaan. In het zuiden van het land zijn de talrijke meren een ideale badderplaats voor duizenden nijlpaarden en krokodillen. Ook olifanten‚ buffels en ander wild komen hier regelmatig bijeen om te drinken en zich te wassen. Een ontspannen slot van uw reis? In de Indische Oceaan liggen de tropische en idyllische eilanden van Tanzania: Zanzibar en de Mafia Archipel.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Tanzania reizen op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

populaire Tanzania Reizen
Ras Kutani ligt op een unieke en rustige locatie, op slechts 35 kilometer van Dar es Salaam. De lodge is gelegen aan de Indische Oceaan en wordt omgeven door een zoetwaterlagune. De ruime, charmante cottages zijn gebouwd van natuurlijke materialen, waardoor...
Activiteit
We kennen allemaal de luchtbeelden uit natuurdocumentaires, maar beleef het dit keer zelf vanuit een ballon!
  • onze specialisten
    Femke van Trijen, specialist in Oceanië, Azië, Afrika en Europa. U bereikt Femke op nr. 073 - 548 20 60.
    Femke van Trijen
    Expertise: Nieuw-Zeeland, Myanmar, Thailand, Maleisië, Sri Lanka, Tanzania, Kenia en Lapland.

Tanzania reizen op maat

Tanzania reizen


De eindeloze vlaktes en savannes van Tanzania spreken voor velen tot de verbeelding. Tanzania is dan ook het land bij uitstek om naartoe te reizen voor een game drive. Fly-in safari’s, privésafari’s en kampeersafari’s behoren allemaal tot de mogelijkheden. Naar Tanzania reizen betekent echter meer dan het spotten van wild. Ook de beklimming van de Kilimanjaro kan bijvoorbeeld centraal staan tijdens een reis naar Tanzania. De prachtige zandstranden aan de kust of op exotische eilanden als Zanzibar, Lamu en Pemba maken het land eveneens tot een aantrekkelijke bestemming om naartoe te reizen. Onze specialisten kennen de beste kleine lodges en tentenkampen op de meest unieke locaties. Samen met hen kunt u uw Tanzania reis zo samenstellen dat u er al het mogelijke uithaalt en toch genoeg tijd overhoudt om te genieten en ontspannen. 

Reistips Tanzania


Voor de meeste reizigers zijn de wildparken in het noorden van Tanzania het meest bekend. Zo is de Ngorongorokrater een walhalla voor dierenliefhebbers; dit relatief kleine leefgebied wordt gekenmerkt door een zeer hoge concentratie wild. Het westen van Tanzania is echter ook zeer de moeite waard om naartoe te reizen en herbergt prachtige safarigebieden, zoals het Katavi National Park. Lake Chala en de Katuma rivier zorgen hier voor grote concentraties nijlpaarden en krokodillen. In het Mahale Mountains National Park kunt u chimpansees en andere aapsoorten spotten. Ook naar het ongerepte zuiden van Tanzania reizen nog relatief weinig mensen. Selous is het grootste wildpark van Afrika en behalve de zeldzame wilde hond treft u hier – met name tijdens het regenseizoen – vele soorten bontgekleurde vogels.

Accommodatie
Tarangire Tree Tops
‘Het lijkt altijd onmogelijk, tot het is gedaan’
Nelson Mandela
Voorbeeldreis
Tanzania & Zanzibar
Nu vanaf € 5.645
Activiteit
Chimpansees in de Mahale Mountains