Ontdek Mexico

Mexico, land vol hoogtepunten

Mexico is een schatkamer vol archeologische parels, herbergt prachtige tropische stranden, kent een uiterst vriendelijke bevolking en heeft daarnaast nog veel meer te bieden. Het land herbergt zo'n grote diversiteit aan landschappen, cultuur en natuur, dat het dé perfecte reisbestemming is. Laat u verrassen door bekende en onbekende schoonheden.

Mexico is een land van overvloedige natuur. Het noorden wordt gekenmerkt door immense woestijnen met in de zomer bloeiende cactussen. Deze woestijnen worden afgewisseld door twee grote bergketens die van noord naar zuid lopen‚ de Sierra Madre Occidental en de Sierra Madre Oriëntal. Ten zuiden van deze gebergten ligt de centrale hoogvlakte‚ waar tevens het hart van Mexico gelegen is. Typerend voor dit gebied zijn de prachtige koloniale gebouwen in de charmante plaatsjes. Reist u nog zuidelijker dan stuit u op een rij vulkanen die horizontaal het land doorkruist‚ de Sierra Volcánia Transversal. De rokende Popocatépetl is hiervan de bekendste vulkaan. De vulkanen worden gevolgd door de Sierra Madre Sur‚ een bergketen met lagere toppen. Het schiereiland Yucatán biedt met de vele Mayatempels levensgrote kunstschatten, maar ook tropische stranden zoals op het rustige en zonovergoten Isla Mujeres. De schitterende natuur in combinatie met de rijke cultuur maken Mexico tot een bestemming die u zeker eens moet bezoeken.

Wilt u meer weten over een onvergetelijke, exclusieve rondreis door Mexico? U bent van harte welkom op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Mexico! 

populaire Mexico Reizen
Tussen Uxmal en Mérida ligt Hacienda Temozon. Hier verblijft u in een grote kamer of een suite voorzien van een terras en plungepool. De hacienda is gelegen in een rustgevende, grote tuin. Er is een tennisbaan, zwembad, jacuzzi en een zeer bijzondere...
Activiteit
De ‘witte stad’ Mérida heeft een roemrucht verleden, dat tijdens een stadswandeling met gids tot leven komt.
  • onze specialisten
    Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
    Sabrina Iriks
    Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.

Rondreis Mexico op maat

Rondreis Mexico

De bewogen geschiedenis van Mexico heeft prachtige oude panden uit verschillende tijdperken opgeleverd. In een aantal gevallen zijn deze gebouwen in hun oude glorie hersteld en van een nieuwe functie voorzien. Een aantal van deze gebouwen zijn veranderd naar koloniale hotels waar u tijdens uw rondreis door Mexico heerlijk kunt wegdromen. Sommige van deze aangename hotels beschikken over een klein aantal kamers, waardoor het intieme gevoel extra versterkt wordt. Tijdens een rondreis door Mexico kunt u, wanneer u in een haciënda overnacht, de echte Mexicaanse gastvrijheid ervaren. In de kapitale villa’s kunt u genieten van lokale gerechten en lekkernijen. Ook kijkt u uw ogen uit bij de aanblik van de prachtige natuurlijke omgeving rondom de villa’s. Tijdens een rondreis door Mexico kunt u ook heerlijk ontspannen wegdromen aan zonovergoten tropische stranden. Er zijn mooie resorts te vinden, met name aan de Caribische kust ten zuiden van Cancún. Dit zijn elegante verblijven, met bungalows of villa’s van waaruit u een schitterend uitzicht op zee heeft.

Reistips Mexico

Tijdens een rondreis door Mexico komen de boeiende cultuur en het betoverende landschap van Mexico harmonieus samen. In Palenque kunt u de indrukwekkende Mayacultuur ontdekken. Hier bevindt zich de grootste en bekendste Mayatempelruïne van Mexico. Dit prachtige nalatenschap van het Mayavolk ligt verscholen in de jungle. Dankzij deze unieke ligging hoort u continu het vrolijke gekwetter van vogels en enthousiaste geschreeuw van apen om u heen. Een andere ‘oude schoonheid’ die uw rondreis door Mexico bijzonder maakt is de stad Puebla. Deze stad ligt op een hoogte van 2200 meter in de Puebla vallei. Zoals veel oude steden, zijn het ook hier de Spanjaarden geweest die de stad, reeds in de 16e eeuw, hebben vormgegeven. Dankzij de vele historische gebouwen zoals de Kathedraal en de Capilla del Rosario verdient Puebla terecht een plaatsje op de Werelderfgoedlijst en is het stadje zeker de moeite waard om tijdens uw rondreis door Mexico te bezoeken. Ook Mexico-City, een wereldstad waarin oud en nieuw, rijk en arm en bebouwing en groen samenkomen, laat u niet onaangeroerd.

Accommodatie
Hacienda Temozón
Voorbeeldreis
Ontdek Zuidelijk Mexico
Nu vanaf € 13.445
Activiteit
Koloniaal Mérida