Libanon

De vele gezichten van Libanon

Het fraaie en kosmopolitische Libanon spreekt tot de verbeelding met een aangename mix van bezienswaardigheden en activiteiten in een relatief klein gebied. Libanon verrees uit de as van een door oorlog verscheurd verleden, maar kan tegenwoordig leunen op de frisse uitstraling van het trendy Beiroet. De Libanese hoofdstad is gezegend met prachtige kusten, een voortreffelijke keuken en een aaneenschakeling van historische locaties.

De cultuur van Libanon en het Libanese volk is in de loop van duizenden jaren uit verschillende beschavingen voortgekomen. Het was de thuisbasis van de Feniciërs en werd vervolgens veroverd en bezet door de Assyriërs, de Grieken, de Romeinen, de Perzen, de Arabieren, de kruisvaarders, de Ottomaanse Turken en de Fransen. Deze variëteit komt tot uiting in de uiterst diverse bevolking van Libanon, samengesteld uit verschillende religieuze groepen. Deze veelzijdigheid is ook terug te zien in de diverse culturele festivals, muziekstijlen, literatuur, en architectuur van het land.

Vóór de burgeroorlog (1975 – 1990) was Libanon een populaire toeristische trekpleister en stond zelfs bekend als het ‘Zwitserland van het oosten’. Na de burgeroorlog brak een periode aan die in het kader stond van herstel en wederopbouw. Sinds de oorlog tussen Israël en Hezbollah in 2006 heeft het land hard gewerkt om zijn reputatie weer op te bouwen en het aantal bezoekers neemt gestaag toe. Vandaag de dag herbergt Libanon een bloeiende kunst- en modescène in en rond de bruisende boulevards van hoofdstad Beiroet. Weg van de steden, is het historische verleden van het land te zien in de kruisvaarder kastelen en de afbrokkelende ruïnes. Door de bergen van het oosten, de terrasvormige heuvels van de Shuf-regio en naar de stranden van de westkust, is Libanon een gemakkelijk toegankelijk, levendig en modern land, perfect voor een buitengewoon avontuur. Uniek en niet alledaags bovendien, daar nog niet vele westerse reizigers u voor gingen.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve Libanon reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Libanon! populaire Libanon Reizen
Hotel The Small Ville is een artistiek en creatief hotel, een echte aanrader voor de liefhebbers van kunst. Een verblijf in The Small Ville staat garant voor een unieke ervaring. Het doel van het hotel is het overbrengen van de kunst en designscene naar...
Activiteit
Byblos, vermoedelijk de eerste stad van Fenicië, is waarschijnlijk de oudst continue bewoonde stad ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek de oude haven, de Sint-Janskerk, de Romeinse zuilengalerijen en ontdek deze leuke kustplaats.

Libanon reizen op maat

Accommodatie
Le Gray
Voorbeeldreis
Libanon: de verborgen schat van het Midden-Oosten
Nu vanaf € 4.125
Activiteit
Ruïnes in Baalbek