Ontdek IJsland

IJsland: land van water en vuur

In het unieke IJsland kan zelfs de doorgewinterde natuurliefhebber zijn hart ophalen. Smeulende vulkanen, donderende watervallen, borrelende modderpoelen, spuitende geisers en uitgestrekte gletsjers. En dit zijn alleen nog maar de natuurspektakels van de aarde, want ook luchtwonderen als het noorderlicht en de middernachtzon sieren het eiland.

IJsland staat bekend om haar vulkanische activiteit. Van de ongeveer 200 vulkanen zijn er nog rond de dertig actief, waarvan de bekendste misschien wel de Eyjafjallajökull is, die in 2010 voor het laatst is uitgebarsten. In de omgeving van het grote Mývatn meer, in het noorden, kunt u zelf zien, horen en voelen dat IJsland beweegt. U vindt hier lavavelden, de explosiekrater van Viti, tafelbergen en vlaktes met sissende en pruttelende bronnen. Het landschap van Landmannalaugar kan u betoveren met haar kleuren. Het rhyoliet gebergte toont een heel spectrum aan kleuren, bijvoorbeeld de blauwe piek van de Bláhnjúkur en de goudkleurige Brennisteinsalda heuvels.

Het water kan in IJsland bijzondere vormen aannemen. De Blue Lagoon bestaat uit turquoise, warm bronwater dat onder andere gebruikt wordt voor een luxueuze spa. Volgens de IJslanders heeft het mineraalwater een heilzame werking. Laat u ook betoveren door de Dettifoss waterval, gelegen in het meest zuidelijke deel van het natuurpark Vatnajökull. De nabijgelegen Jökulsargljúfur canyon is een miniatuurversie van de Amerikaanse Grand Canyon.

De hoofdstad Reykjavik vormt een goede uitvalsbasis om de natuurwonderen te verkennen. Ook in de stad zelfs is van alles te ontdekken: de futuristische Hallgrímskirkja-kerk, de authentieke IJslandse keuken in een van de restaurants en kunst en archeologie in een van de vele musea. De ringweg, de belangrijkste snelweg van het land, brengt u langs de meeste bezienswaardigheden. Wees niet verbaasd als er tijdens uw tocht opeens een kudde schapen oversteekt of een groep paarden op de weg galoppeerd.

Wilt u meer weten over onvergetelijke, exclusieve IJsland reizen? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen.

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar IJsland! 

populaire IJsland Reizen

Reizen naar IJsland op maat

Rondreis IJsland

IJsland is een unieke bestemming. Met natuurfenomenen als het noorderlicht, de middernachtzon, smeulende vulkanen, spuitende geisers en uitgestrekte gletsjers, kan de echte natuurliefhebber zijn hart ophalen. Maak een rondreis alleen, in een klein gezelschap of met uw gezin en ontdek het natuurschoon van dit eiland. Niet ver van de stad (en de luchthaven) ligt het thermale landschap van The Blue Lagoon. Deze spa met heilzaam, warm mineraalwater ligt in het hart van een lavaveld. Andere waterwonderen zijn de Geysir en de Strokkur in het Haukadalur dal. De Strokkur is de meest actieve, met meerdere uitbarstingen per uur tot wel dertig meter hoogte. Maar niet alleen watergerelateerde natuurspektakels sieren IJsland, ook ongerepte landschappen verfraaien dit afgelegen eiland in de Atlantische Oceaan. 

 

Reistips IJsland

De hoofdstad Reykjavik vormt een goede uitvalsbasis om de natuurwonderen van IJsland te verkennen. De ringweg, de belangrijkste snelweg van het land, brengt u langs de meeste bezienswaardigheden. In de zomermaanden is alles goed bereikbaar, en met uw eigen auto of een huurauto met goede banden zijn de meeste plekken zelfs in de winter toegankelijk. De vulkanische activiteit waar IJsland om bekend staat zijn onder andere te bezoeken in de vele natuurparken. In de omgeving van het grote Mývatn meer vindt u lavavelden, de explosiekrater van Viti, tafelbergen en vlaktes met sissende en pruttelende bronnen. Het rhyoliet gebergte van Landmannalaugar toont een heel spectrum aan kleuren, bijvoorbeeld de blauwe piek van de Bláhnjúkur en de goudkleurige Brennisteinsalda heuvels. Tot slot vindt u in het zuiden van het Vatnajökull park de Dettifoss waterval. Bewonder deze imposante watermassa terwijl u door de Jökulsargljúfur canyon wandelt, een miniversie van de Amerikaanse Grand Canyon.

Accommodatie
Laugarbakki Hotel
Voorbeeldreis
Citybreak Klassiek Reykjavik
Nu vanaf € 1.325
Voorbeeldreis
De Hoogtepunten van IJsland
Nu vanaf € 2.645